Здравейте! Имам проблем с Поло 1996год, 1.6 АЕЕ 75к.с. .
Понякога (не винаги) тази колица има проблем със запалването.
Принципно си пали без проблем, но има случаи в които завъртам ключа, двигателя се пали, вдига до 900 оборота и изгасва веднага след това. След 7 8 проби, накрая се запалва. Сякаш има имобилайзер който не позволява на колата да запали. Няма имобилайзер, алармата и нея съм я изключил , тъй като преди си мислех,че е от нея.
Някакви идеи?
Благодаря предварително!
Polo 6n AEE - Проблем със запалването
Polo 6n AEE - Проблем със запалването
Последна промяна от Bobi_S13 на Пон 07 ное 2011 16:46, променено общо 1 път.
Причина: редактирано заглавие!
Причина: редактирано заглавие!
- digo_pl
- Автомобил: omega V6
- Двигател:
- Контакти:
Re: Проблем със запалването на Поло 1.6
Не "сякаш", а "има" 
Дал е фира. Аз два пъти се налага да решавам този проблем. Поставя се "емулатор" (100лв) при първия по-известен авто ключар и проблема се решава вовеки!
Казвам, че съм го решавал два пъти, тъй като 2 години след поставянето му, пак започна с гасненето, върнах се при ключаря, който ми го монтира, и този път го премести непосредствено до компютъра. И така... сега нямам проблем!
Успех
Дал е фира. Аз два пъти се налага да решавам този проблем. Поставя се "емулатор" (100лв) при първия по-известен авто ключар и проблема се решава вовеки!
Казвам, че съм го решавал два пъти, тъй като 2 години след поставянето му, пак започна с гасненето, върнах се при ключаря, който ми го монтира, и този път го премести непосредствено до компютъра. И така... сега нямам проблем!
Успех
-
milenkata
- Автомобил:
- Двигател:
Този проблем го реших по може би най - простия начин .. просто когато паля изчаквам така да се каже компютъра да "измисли" демек да спре да мига и пали без ядове .. иначе го правеше тоя номер постоянно ...
- digo_pl
- Автомобил: omega V6
- Двигател:
- Контакти:
... а? 
Това пък няма нищо общо, май... и аз чакам бензиновата помпа да вдигне и тогава паля. Щото иначе не пали от раз
Това пък няма нищо общо, май... и аз чакам бензиновата помпа да вдигне и тогава паля. Щото иначе не пали от раз

Аз също изчаквам преди да запаля. За сега проблема изчезна, ако се появи наново ще предприемам мерки...
- s16
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Polo 6n AEE - Проблем със запалването
Същия проблем,и на мен така ми правеше ,започнах да я изчаквам(мина доста време на този принцип),в момента колата пали след изчакване на компа без проблеми,но загрее ли нещата седят по друг начин(няма палене 10 пъти 20 пъти файда няма).Днес я закарах на сервиз ,закачиха я на ВАГ даде грешка с имобилайзера и вече е била готова.Утре ще си я взимам и ми искат 40 лв.Ако има друго освен имобилайзера ще пиша 
s16 написа:Същия проблем,и на мен така ми правеше ,започнах да я изчаквам(мина доста време на този принцип),в момента колата пали след изчакване на компа без проблеми,но загрее ли нещата седят по друг начин(няма палене 10 пъти 20 пъти файда няма).Днес я закарах на сервиз ,закачиха я на ВАГ даде грешка с имобилайзера и вече е била готова.Утре ще си я взимам и ми искат 40 лв.Ако има друго освен имобилайзера ще пиша
Супер, дано ти се оправи проблема. Интересното при мен е, че не даде дори грешка в имобилайзера когато закачих компа на VAG.
- maslinkov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Га ти грешката и аз за пръв път чувам за такава. 

- kris11
- VW експерт

- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
maslinkov написа:Га ти грешката и аз за пръв път чувам за такава.
Пише си грешката когато не може да запали.Чисти се и пак , ако има проблем я записва.
Винаги след като дам на контакт изчаквам помпата да спре. Пали от четвърт оборот .Ако се ебава имобилайзера пали загасва.
Днес отново се появи същия проблем. На всичкото отгоре и замириса много на бензин...
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”