Темпомат Polo 6n1

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
HuKouCu
Автомобил:
Двигател:

Темпомат Polo 6n1

Мнениеот HuKouCu » Сря 07 сеп 2011 10:21

Здравейте,

надявам се темата да е за тук, ако не е моля да ме извините :) Въпроса ми е следния, може ли да се монтира темпомат на поло 6н1 ( 1995 ) ADX ( 1.3 бензин ). Търсих в интернет, но не намерих нищо, чудя се дали не е възможно да се монтира ръчка за мигачи с копчета за темпомат и някакъв модул или нещо подобно? Ако някой има идея ще съм благодарен.

Поздрави, :012:

Marto_Polo
Автомобил:
Двигател:

Re: Темпомат Polo 6n1

Мнениеот Marto_Polo » Сря 07 сеп 2011 12:18

В направи си сам има тема за темпомат ама е само за дизели, незнам при бензиновите възможно ли е да се пригоди такова нефабрично нещо :(

Потребителски аватар
HuKouCu
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот HuKouCu » Сря 07 сеп 2011 13:08

Marto_Polo написа:В направи си сам има тема за темпомат ама е само за дизели, незнам при бензиновите възможно ли е да се пригоди такова нефабрично нещо :(

гледах за дизелите, но идеята е точно за темпомат, пък и не успях да намеря информация ( не знам къде да я търся )дали на този модел има като екстра темпомат? :)

Потребителски аватар
Gecatawe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Gecatawe » Сря 07 сеп 2011 14:29

Като екстра го няма и е почти не възможно да се монтира.

Потребителски аватар
BLADE8209
Автомобил: Polo 6N2 2001
Двигател: AMF + remap

Мнениеот BLADE8209 » Сря 07 сеп 2011 17:46

Няма да стане трябват много неща. При бензиновите се прави с моторче което дърпа жилото доколкото знам. Но ако е с реостатна газ и електронно управление може да стане нещо, но това граничи с "0"

lion_heart002
Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE

Мнениеот lion_heart002 » Сря 07 сеп 2011 17:56

Невъзможно ми се струва,а и за какво ти е?Полото е градска кола..... :D

Потребителски аватар
martom
Автомобил: Polo
Двигател: 1.4AEX

Мнениеот martom » Сря 07 сеп 2011 20:15

Мисля,че гледах точно тук в някой от разделите имаше списък с модели и цени.Загледах колко точно струва нещо подобно понеже и моето е такова ама като видях цена от 580лв изгубих интерес

Потребителски аватар
enigma79
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот enigma79 » Сря 07 сеп 2011 20:55

Невъзможно,ами няма такова животно,щом е създадено от човека значи може да се измисли всичко.
1ви вариант-С жило вместо моторче,принципа е жило и пружина която натяга в неутрална позиция(мисля че оригиналната е достатъчна)Като преди да закачиш жилото добавяш към него,примерно плътна тръбичка която се закача на спусъка на газта при моното,инжекцията или карбуратора.Тази тръбичка трябва да не е гладка,правиш прост механизъм тип ''клещи'' които да захващат тръбичката и нещо с което да затяга този механизъм,мисля че вакума ще е достатъчен и съответно два вакумни клапана(може и само с един и една пружина),както и един за изпускането на вакума.Добавяш един бутон за пускането и един на удобно място с които спираш(изпускаш вакума)съответно и един кабел и датчик на спирачките ще трябва да сложиш по възможност в най горно положение(леко да натиснеш и да спира темпомата)Вакума може и да се замени с нещо друго но принципа пак ще е същия,като жилото може да се замени и той с вакум,но дали ще е достатъчен,само с експеримент може да покаже.
2ри начин–По описания начин с моторче и електроника(хардуер и софтуер)Там нещата са доста заигравка и е малко сложно да се обяснява.
Проблема при 1вия вариант е че не може да се коригира скороста при наклони,единствения вариант е чрез платка с подходящия написан за този случай софтуер,платката да следи скороста и да управлява вакумите.Определено си е заигравка но проблема с наклоните може да се коригира ако сложиш втори бутон към бутона за спирачките,така при наклон натискаш спирачките без да спира темпомата(блокира сигнала при натиснат педал на спирачките)но положонието с изкачване на наклони mhihi

Потребителски аватар
HuKouCu
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот HuKouCu » Чет 08 сеп 2011 9:49

enigma79, благодаря за отговора доста изчерпателен и стигнах до извода, че не бих се захванал да го правя.

Относно това, че полото е градска кола, може да е градска но ми се налага доста да пътувам и извън града, а за сега нямам финанси да си купя "между-градска" кола.

Благодаря на всички включили се в темата. :обичам ви :banana

lion_heart002
Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE

Мнениеот lion_heart002 » Чет 08 сеп 2011 10:24

Мисълта ми беше,че надали караш тази кола толкова МНОГО извънградско,че да слагаш темпомат!Крака ли ти се схваща???Лично аз пренасям тежестта на крака вдясно на пода,по-скоро странично,на дясната страна и нямам проблем...За левия крак имаш пък удобна степенка сложена заводски...Не че ти казвам нещо ново де... :beer

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”