Закупуване на VW Поло

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Pinto_mm
Автомобил:
Двигател:

Закупуване на VW Поло

Мнениеот Pinto_mm » Пет 09 сеп 2011 11:47

Здравейте фенове на VW. Ако съм сбъркал мястото на темата, моля да бъда извинен. Налага се да закупим втора кола в семейството, за съпругата. Колата ще се кара по 5-10 км на ден в средно голям град. Почти е решено колата да е Фолксваген Поло 1997-1999 година. Тъй като познавам добре марката моля помагайте със съвети. Бюджета е много малък до към 2000 лева. Предпочитаме бензинова кола със здрав двигател и евтина поддръжка. Не търсим екстри тъй като бюджета не позволява. Всякакви мнения, съвети и препоръки ще са ми от полза.

maninkoto
Автомобил:
Двигател:

Re: Закупуване на VW Поло

Мнениеот maninkoto » Пет 09 сеп 2011 15:00

Колега, мисля, че сте направили много правилен избор. Аз лично си купих точно такава количка 1.0, 1996 г. Купих си я на 15.03 и съм изключително доволна. Успях да я закупя от автокъща във Варна за 2 300 с регистрацията. Щом е за жена ти, 1.0 двигател й е абсолютно достатъчен, защото тя няма да се състезава.
:applause:

Pinto_mm
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Pinto_mm » Пет 09 сеп 2011 16:11

Благодаря за отговора и подкрепата. Наистина мощността е последното нещо което ще гледаме. Важното е да е здрава колата и да не се поврежда. Предполагам, че Полото е икономична кола и лесно се паркира.

Pundio
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Pundio » Пет 09 сеп 2011 18:31

Здравей колега. Ако ще я взимаш за да е икономична, никак не е.Една от причините да си взема малка кола беше ниския разход, но не знам защо съм се лъгал толкова. Мислех че ще гори 5,6 градско и няма да има смисъл от газово. Моята е 1.4 и гори по книжка 8.5-9/100, тези със 1.0л двигател горят 7.5, поне така казват колегите. Иначе относно двигател са много корави, даже щом е за жена ти препоръчвам 1.9D, знам че маховика им дава проблем, но всички които имат такова Поло са много доволни от здравината на мотора, и гори 5/100. Съмнява ме на бензиновото поло да му сложиш газов инжекцион за 1000 лв за да ти даде по-голяма икономия от дизела, апък и жените по-лесно се оправят с дизеловия мотор, само пускат съединитела и то тръгва, особенно на това купе 1.9D му заспива. Все пак решението си остава твое. ПОЗДРАВИ!!! :beer

Потребителски аватар
Bobi_S13
Der Polizist
Автомобил: VW Passat
Двигател: AVF

Мнениеот Bobi_S13 » Пет 09 сеп 2011 19:05

има доста изписано за избор на поло!

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”