Здравейте пичове,
Отскоро се сдобих с поло 1,3i `95 г., но имам проблем с разхода на гориво. Градско ми харчи около 9/100. Това нормално ли е?/на мен не ми се вярва, въпреки че не разбирам особено от коли/. Ако не е, бихте ли ми обяснили на какво би могло да се дължи високия разход на бензин? Ще съм ви благодарна, ако ми отговорите, защото все пак сама трябва да се оправям с колата и ми трябва някаква информация.
Проблем с разхода на гориво
- Pichaga
- Антиспамър №1
- Автомобил: Opel Zafira B
- Двигател: Z19DT
- Контакти:
засичането на разхода на гориво е нещо много относително и особено като се касае за градско в софия, за поло не знам но ми звучи добре 9 в студовете
само за сравнение имам голф 1,3 карбураторен около 10/100
имам и корса 1,2 моноинжекцион 8/100, това за София
карай си ако скочи над 10 вече може да се мисли нещо. А да и как го засече, защото и това дава често грешки-метода на засичане
П.С. Забравих...Добре дошла в най-посещавания и готин форум В БГ
само за сравнение имам голф 1,3 карбураторен около 10/100
имам и корса 1,2 моноинжекцион 8/100, това за София
карай си ако скочи над 10 вече може да се мисли нещо. А да и как го засече, защото и това дава често грешки-метода на засичане
П.С. Забравих...Добре дошла в най-посещавания и готин форум В БГ

- guard
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблем с разхода на гориво
Деси написа:Здравейте пичове,
Отскоро се сдобих с поло 1,3i `95 г., но имам проблем с разхода на гориво. Градско ми харчи около 9/100. Това нормално ли е?/на мен не ми се вярва, въпреки че не разбирам особено от коли/. Ако не е, бихте ли ми обяснили на какво би могло да се дължи високия разход на бензин? Ще съм ви благодарна, ако ми отговорите, защото все пак сама трябва да се оправям с колата и ми трябва някаква информация.
Ето ти каталожните данни:
Мотор Мощнос 90км/ч 120км/ч Градско
1.1 33КВ 5,3 7,1 7,5
1.3 40КВ 4,9 6,8 7,9
1.6 55КВ 5,3 7,2 8,6
Лично аз смятам че лятото ще ти спадне разхода поне със литър.......и няма смисъл да пипаш по двигателя......само заради разхода.

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”