Polo 6n - Взрив в колекторите
-
- Автомобил:
- Двигател:
Polo 6n - Взрив в колекторите
Здравейте колеги.Имам голям проблем.За 2 седмици ми гърмят 2 пъти колекторите които са пластмасови както знаете.Смяната не е сложна,но парите са доста пък и трудно се намират.Незнам защо така става,но ми казаха,че е доста опасно.А аз возя дете!Дали не е от центровката или е нещо друго!Ходих до няколко майстора и все различни мнения.Някой казват,че е от центровка,други че прехвърлят искри някакви!Газовата не ме е инжекцион(за жалост).Така я купих.Има 4 кихалки,но явно не помагат.Моля,дайте ми съвет!Нормално ли е мерителната пръчка на маслото долу в основата да се движи нагоре надолу след взрива?Мерси предварително.
Последна промяна от Bobi_S13 на Чет 20 окт 2011 23:58, променено общо 1 път.
Причина: редактирано заглавие
Причина: редактирано заглавие
- moimoimoi
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Взрив в колекторите на Поло 1.6i комби 1999г
гърмежи се получават ако имаш проблем в запалителната система-делко-кабели-свещи
друга причина е ако сместа въздух/газ стане прекалено богата или бедна-това се поличава ако някой е въртял винтовете за настройка на газовата,или на клапана за газта има филтър който е запушен или въздушния филтър той да е за смяна
ако мислиш че ел инсталацията е добре отиди на газ-анализатор да ти центроват газовата,ама преди това си виж въздушния и газовия филтър как са
в газовия филтър се събира едно дето прилича на стружки графит
друга причина е ако сместа въздух/газ стане прекалено богата или бедна-това се поличава ако някой е въртял винтовете за настройка на газовата,или на клапана за газта има филтър който е запушен или въздушния филтър той да е за смяна
ако мислиш че ел инсталацията е добре отиди на газ-анализатор да ти центроват газовата,ама преди това си виж въздушния и газовия филтър как са
в газовия филтър се събира едно дето прилича на стружки графит
- Теодор
- Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
- Двигател:
[quote="tonkov.78"]Моля,дайте ми съвет!

tonkov.78 написа:Има 4 кихалки,но явно не помагат.
Абе явно са ти помогнали, щом колекторите ти не са на парчета още след 2 кихания. Аз заради тези колектори се принудих да сложа газов инжекцион и не съжалявам за парите, супер си е. Успех с твоята!!!!

- moimoimoi
- Автомобил:
- Двигател:
най добре е на бензин ама .......денги
кихалките не предпазват от гърмежи-предотвратяват последиците от тях
кихалките не предпазват от гърмежи-предотвратяват последиците от тях
-
- Автомобил:
- Двигател:
А за мерителната пръчка на маслото,какво ще кажете?
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
tonkov.78 написа:А за мерителната пръчка на маслото,какво ще кажете?
че какво и има ? Щека като щека. Виж, ако изкача имаш проблем с отдушника на маслените пари.
Видях 1 колектор на трески и ми мина мерака за газово бързо.
- bbboiko2004
- Автомобил: VW Polo 2f
- Двигател: 3f - 1993
Смени свещите и кабелите не са сума. Ако си въртял кранчетата на газовата мини на газ-анаизатор. При мен гърмеше от смотана газ... От тогава само на петрол блуфорс и нямам никакви проблеми да чукна на дърво

-
- Автомобил:
- Двигател:
Колега, на тебе накой казвал ли ти е някога,че когато колекторните тръби са ти пластмасови не е желателно да се слага обикновена газова уредба?Аз съм с такива тръби, и от две години съм с газов инжекцион.Нямам никакви проблеми до сега:)Това с пръчката на маслото ми се е случвало!Мъркуча за парите се беше прегънал кофти, и нямаше от къде да излизат.Изхвърляше ми маслото през масломерната пръчка.Това също е сериозно, че някоя семерина може да протече:)
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Polo 6n - Взрив в колекторите
колега аз имам такъв всмукател на достапна цена ще ти го дам ако ти потрябва аз си направих метален колектор и проблеи нямам ..
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”