Поло 97г 1.6 АЕЕ грешки при диагностика-решено!!!

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
gar4a
Автомобил:
Двигател:

Поло 97г 1.6 АЕЕ грешки при диагностика-решено!!!

Мнениеот gar4a » Сря 14 сеп 2011 14:18

Здравейте колеги,закачих си колата поло 97г 1.6 АЕЕ на диагностика и ми изкара 2 грешки едната от който е(000525)мисля че е свързано с ламбда сондата подгряване или нещо такова ламбдасондата е на 2000 километра чисто нова BOSCH.Другата грешка е много странна и неми се е показвала преди,моля помогнете грешката е с номер (01087),колата невърви както трябва и работи неравномерно втората грешка се получи при неуспешно адаптиране на дросела.

Последна промяна от gar4a на Пет 23 сеп 2011 12:11, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
maslinkov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: грешки при диагностика-помогнете моля

Мнениеот maslinkov » Сря 14 сеп 2011 14:45

Не са изпълнени базови настройки - това значи. А 00525 е Ламбда сонда няма сигнал.
Вече минах по този път. След центровка 6/1500об.мин /беше 8,2/ и сега изчаквам след запалване с отворена врата алармата да се деактивира сама, играта на оборотите чувствително намаля. Компа още не се е адаптирал съвсем защото понякога го прихваща да ми държи 890 об/мин на празен ход, ама има напредък - учи се. :D

Потребителски аватар
yoan4o
магистрален бандит
Автомобил: 2018 Arteon R 335 + 2017 e-Up
Двигател: Много газ и всичко ток

Мнениеот yoan4o » Сря 14 сеп 2011 14:46

Това е сайта, който ще ти даде отговорите на въпроса какво точно означават грешките и къде да търсиш проблема/ите.

http://wiki.ross-tech.com/wiki/index.php/Main_Page

gar4a
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gar4a » Сря 14 сеп 2011 15:01

Какво трябва да направя или да сменя за да се оправи колата на диагностиката неще да адаптира клапата но немисля че е заминала :(

Потребителски аватар
maslinkov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maslinkov » Сря 14 сеп 2011 15:11

Забравих да спомена че смених и МАП-а. Това явно й позволи да влезе в сервизен режим, който преди отказваше, за да видя предварението на 1500 об/мин. После майсторът каза че след като се излезе от сервизен с външния комп., само тогава не влиза в авариен и не отчита грешка Ламбда сонда /тя също е нова, макар и универсална, но немска и си работи/
Малко оплетено стана - значи влизаш в сервизен, оправяш ако има нужда центровката /или МАП-а, знам ли?/, после излизаш от сервизен, гасиш колата, влизаш и настройваш външно клапата, ако трябва няколко пъти, то Марелито е малко тъпо.... :D

gar4a
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gar4a » Сря 14 сеп 2011 15:53

Пробвах всичко но уви нищо не става се същата грешка изкарва но неми дава да вляза в сервизното обслужване като карам колата и спра на някое кръстовище почват да играят оборотите и колата не е на себеси не върви както трябва не мога да разбера защо така се получи само като се помъчих да обуча клапата и изведнъж като запалих не работи както трябва какво се прецака само това немога да си обясня о :(

Потребителски аватар
maslinkov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maslinkov » Сря 14 сеп 2011 17:45

Ами аз вече ти казах - и при мене беше така. Майсторът - на стробоскопа, стратоскопа както е прието да се нарича това устройство, аз на лаптопа с пръст на F2 и те така.... Малко забавяне и сама влиза в авариен режим и почва да пелтечи че Ламбдата нямала сигнал /бля, бля/ :lol:

gar4a
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gar4a » Сря 14 сеп 2011 18:03

а защо неми дава да адаптирам нормално клапата като само преди месец като я адаптирах нямаше никакви проблеми всичко стана по същия начин о без грешка ламбдата ми я изписва можеби защото карам колата на газ и гъста дава по различни параметри и затова забива грешка поне според мен а за другата грешка като погледна в аутодатата ми дава нещо свързано с ГРЕШКА ОСНОВНО РЕГУЛИРАНЕ. :screwy

Потребителски аватар
maslinkov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maslinkov » Сря 14 сеп 2011 18:10

Ако това е причината, тогава както са казали хората покарай я известно време на бензин и после пак пробвай. Аз нямам газова.

gar4a
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gar4a » Сря 14 сеп 2011 18:16

Ще пробвам като я покарам макар че то не може да се кара така много е дразнещо като освободя да се качват оборотите до 2000 и после да играят,но ще пробвам и после ще я закача пак да се помъча да адаптирам клапата

Потребителски аватар
maslinkov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maslinkov » Сря 14 сеп 2011 18:35

Колегите пишат че Марелито е хем тъпо, хем голям инат. По - добре опитай като Коксан адаптация 4-5 пъти преди това, че то до 2000 наистина не се трае. Тая газ е виновна да бърка центровката - нали е 100 октана, иска голямо предварение /м/у другото ти със свещи за газ ли си и нали знаеш, че те са 0.8-0.9 м/у електродно разтояние, а не 1.0?/

gar4a
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gar4a » Сря 14 сеп 2011 18:44

Като ми сложиха газта не са ми барали делкото да ми дават предварение аз съм с газов инжекцион и свещите ми са чисто нови NGK на 0.8 разстояние са и досега не съм имал проблеми какви ще са последиците ако немога да обуча клапата да търся друг комп ли или да направя нещо друго :?

Потребителски аватар
maslinkov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maslinkov » Сря 14 сеп 2011 19:00

0.8 са само за газ, 0.9 са комбинираните. Снемаш клапата, почистваш я основно с коресилин - втапяш я без стъпковия мотор и после чистиш. Стъпковия само му отваряш капака, внимателно почистваш на сухо и след това почваш да адаптираш на свален въздушен/кутия - Като поработи 20-на мин. на празен ход с външния комп., гасиш, слагаш му шапката, палиш - трябва да се адаптира вече сама. Само дето не знам за Марелито от кой път ще стане.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Сря 14 сеп 2011 19:07

Маслинков, дават ги по каталог 0.8 свещите. Т.е. тези за бензин са NGK BUR6ET. Не знам какво имаш предвид под "комбинирани" и "само за газ".

Потребителски аватар
maslinkov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maslinkov » Сря 14 сеп 2011 19:20

За моята трябва 1.0. И Буршет мисля са толкова. Това 0.8 от кой каталог е? За Бош ВР7ЛТЦР+ са комбинирани с 0.9 м/у електродно разтояние. Беруто с което купих колата, също ми беше с 1.0. АЕЕ-то нали се води разпилен АЕР. На времето, преди да купя от колегата компа, го посъветвах да пробва с него, преди да го сменя с Марели, ама той не ме послуша. Ако беше наблизо щях да му върна Бош-а за проба да се увери че ще върви по - добре.

Последна промяна от maslinkov на Сря 14 сеп 2011 19:27, променено общо 1 път.

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”