POLO 6n AEX - Вчера ми изчезнаха мигачите днес и габаритите

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
rumbateh
Автомобил:
Двигател:

POLO 6n AEX - Вчера ми изчезнаха мигачите днес и габаритите

Мнениеот rumbateh » Съб 22 окт 2011 15:21

POLO 1,4 /97г.АЕХ вчера като се връщах от работа забелязах че мигачите не ми работят.1проверих всички бушони са здрави.2 релето също /свързах крачетата на релето 49и49а накъсо но няма ефект .Днес сутринта пробвах но и габаритите изчезнаха .Чета и търся всеки ден във форума и тези проверки съм направил благодарение на Вас колеги за което съм ви страшно благодарен.Живея в Кипър дал съм над 1000э за ремонти но пишман майстори.Накрая реших и аз ,както казва колегата"колата и жената ще си ги оправям сам" .Извинявайте малко се отдалечих.Та щом бушона е здрав и релето е здраво то остава ключа.Свалих го почистих го пръснах му WD40но не го отворих защото ме е страх дали ще го затворя пак.Закачих го,но нито габарити нито мигачи.При мен мигачите се командват от реле 192 а габаритите от друго.Щото снощи габаритите работеха ,беше тъмно и аз по опипване открих че друго реле цъка може би 18.Днес през един от опитите започна да жужи реле36 когато включа десен мигач,той за какво е.Има едно реле ли е? в последния сервиз са го монтирали висящо.Той за какво е ака някой знае .Ще прикача няколко снимки.Колеги ако някой знае кое реле за какво е нека ми пише понеже никаде не открих във форума.Следваща стъпка.Във форума пишеше за маса на клемореда на бушоните и релетата,ако съм разбрал правилно.Тя къде е и как да дръпна панела? За бога братя помагайте.

Последна промяна от Bobi_S13 на Нед 23 окт 2011 20:17, променено общо 1 път.
Причина: редактирано заглавие!

Потребителски аватар
Svetlioman
Автомобил:
Двигател:

Re: Вчера ми изчезнаха мигачите днес и габаритите

Мнениеот Svetlioman » Съб 22 окт 2011 15:55

ключа за фаровете и при мен се получи съшата работа

rumbateh
Автомобил:
Двигател:

Re: Вчера ми изчезнаха мигачите днес и габаритите

Мнениеот rumbateh » Съб 22 окт 2011 16:08

Ново 20 колеги, докато чаках да ми одобрят темата отидох до колата мушнах ключа на контакт без да паля.Реках да пробвам да не би габарити и мигачи сами да са се оправили.Както споменах снощи като включа габарити цъкаше реле18.Сега реших да го извадя да го видя дали е същото като реле191 и ако е същото до го сложа на негово място дай си заработят мигачите.Иняма да повярвате какво стана.Като го разклатих да го извадя релето 18 ,колата се включи сама и заработи от едно кабелче излезнаха искри но си заработи сякаш бях завъртял ключа докрай.Някой има ли логично обяснение.Имам мултицет,и мога да изпратя снимки ако трябва.За бога братя помогнете.Ако някой се сеща мога да си рпатя скапа ,мога да се обадя по телефона,само някой да менаставлява какво да правя.
Колеги много се извинявам значи днес ми отказаха аварийните светлини. Значи навсякъде където съм писал габаритни да се разбира аварийни. Извинявам се.

rumbateh
Автомобил:
Двигател:

Re: POLO 6n AEX - Вчера ми изчезнаха мигачите днес и габаритите

Мнениеот rumbateh » Пон 31 окт 2011 17:43

Проблема отстранен.Смених релето и вече имам мигачи и аварийни.На следващия ден както си карам и изчезнаха пак мигачите,като размърдах ръчката за мигачите ту ги има ту изчезват.Като се прибрах свалих капаците под волана и тогава забелязах че едното краче което закопчава клемореда е счупено.Закопчах го с една миша опашка и сега така карам половера.Извод проблемите някога са повече от един.

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”