Polo 6N1 AEE - Жило съединител - оправено!

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
shotoman
Автомобил: VW Polo 6N1
Двигател: AEE 1997
Контакти:

Polo 6N1 AEE - Жило съединител - оправено!

Мнениеот shotoman » Пет 04 ное 2011 9:14

Здравейте колеги. Полото ми е 1,6, АЕЕ мотор, 75 к.с. Жилото ми скърца и педала не е плавен изобщо, което много ме дразни. Оказа се, че въпросното жило е автоматично, а цената на оригиналното е над 100 лв. Намерих обикновенно, което е 30 лв. Има ли вариант да се замени при мен, или няма да стане? :) Отделно тампона на скоростната кутия е заминал отвсякъде и в колата на обороти има отвратително бучене, а и всяка вибрация на двигателя се усеща вътре в купето. Дали със смяната му ще се оправят нещата? Другите тампони на двигателя са перфектни, само този на скоростната кутия е изгнил направо - разпада се :)

Поздрави на всички колеги :beer

Последна промяна от shotoman на Сря 09 ное 2011 8:20, променено общо 3 пъти.

Потребителски аватар
anonimko
Автомобил:
Двигател:

Re: Polo 6N1 AEE - Жило за съединител - алтернатива

Мнениеот anonimko » Пет 04 ное 2011 14:45

ето чети как се сменя автоматичното с обикновено жило viewtopic.php?f=7&t=75772&hilit=%D0%B6%D0%B8%D0%BB%D0%BE//url а тампона по добре го смени около 50 лв е

Потребителски аватар
shotoman
Контакти:

Мнениеот shotoman » Пет 04 ное 2011 16:28

От прочетеното разбирам, че подмяната с обикновенно не е препоръчитена, въпреки, че не схващам защо обикновенното трябва непременно да се скъса по-бързо от автоматичното. Ако е хубаво и монтирано правилно не би следвало да има проблем. Иначе тампона на скоростната кутия вече е наличен. По-скоро се чудех дали смяната му ще спре вибрациите и бученето :)

maznia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maznia » Пет 04 ное 2011 18:09

Сменяй тампона час по скоро, че може да е разбила и този на двигатела.
Не побългарявай нещата, няма да останеш по доволен с обикновенното

Потребителски аватар
anonimko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anonimko » Пет 04 ное 2011 20:00

Колегата Maznia е прав по-добре вземи автоматично скоро един приятел изхвърли ръчното и си върна пак автоматичното нищо ,че бе сменил съединител педала бе по-твърд от този на спирачките и за тампона не му мисли ами сменяи бързо.

Потребителски аватар
4i4o-dido
Автомобил: POLO 1.6 6N
Двигател: AEA 1995
Контакти:

Мнениеот 4i4o-dido » Съб 05 ное 2011 7:48

Лятото и аз сменях жилото-прещракваше на моменти и педала пропадаше до пода.След като прочетох за + и - от обикновеното си сложих пак автоматично - Закс за около 85лв от Ауто Плюс и съм ОК. И не му махай пластмасата/тя го държи свито-закопчано/до като не го монтираш.Предупредиха ме че трудно се прибира после.Малко и криво мястото-аз даже освободих от болтовете таблото с бушоните и го повдигнах за да имам видимост.Успех

nikolaitabakow
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikolaitabakow » Съб 05 ное 2011 10:51

Карах над половин година с обикновенно жило.Намразих тази кола.Педала е отвратително тежак и твърд,ако сляза по центъра на Сф.(респективно попадам в задръствания и много светофари),при интензивното ползване на съединителя жилото се РАЗТЯГА(и не искам коментари от рода "то е плетено от метални нишки това няма как да е така"защото е така).Най-накрая оправих проблема,заради който бях сложил обикновенно жило,и си сложих автоматичното.Направо се родих :D .А и постоянно трябва да се натяга,в зависимост от това колко я караш колата.Като не е натегнато,или се разтегне заради интезнивно ползване,все едно се опитваш да вкарваш скорости на полу-съединител.По добре дай 70 80 лева,вместо да си прецакаш скоростната кутия...

Потребителски аватар
vaiper 1
Неграмотен
Автомобил: Pasat
Двигател:

Мнениеот vaiper 1 » Съб 05 ное 2011 15:56

тИА ЖИЛА ГОЛЕМ ФИЛМ ДАГО Е.....БА :banghead: аз на моята кола имах автоматично прецака се сложих нормално вартя гуми :mrgreen: с онова неми стигаше пода сякаш :screwy карам с нормалното свиква се но и саединитела ми е нов :mrgreen: само жило нестава виж помисли :beer

Потребителски аватар
shotoman
Контакти:

Мнениеот shotoman » Пон 07 ное 2011 8:42

Да ви кажа какво стана. Разглобихме онзи ден колата, сложихме веднага нов тампон, монтирахме и обикновенното жило, което така или иначе бях купил вече :) До тук добре, но се оказа, че много малка част от проблема ми е бил в жилото. Скоростната кутия на земята, съединителя, маховик .... всичко. Оказа се, че съединителя е на каша. Лагера спукан, от притискателния диск откъснати два ламела....страшно. Вечерта колата беше с нов тампон, чисто нов съединител, нов термостат, жило (обикновенно), дискове, накладки. Не бях предвидил такъв ремонт, но поне всичко вече е тип топ. Наистина съединителя върви много плавно и мазно, но е малко тежък. Най-вероятно съвсем скоро (на заплата примерно :lol: ) ще сложа и автоматично жило, да ми е мирна главата. Та така :)

P.S. Добре, че имам такъв приятел, който се хвана в събота до вечерта да ми оправи всичко по колата. Няма колелце от скоростната кутия и съединителя което да не е промито, издухано, гресирано и сложено обратно. Кутията е промита.....колата се движи като перце! Няма скърцане, пукане, виене....все едно е мед. Свалям шапка на такива хора :beer

Потребителски аватар
delpi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот delpi » Пон 07 ное 2011 12:01

Колега shotoman, кажи кой е майстора и сервиза, направи му малко реклама, наистина рядко се срещат такива хора :)

Потребителски аватар
shotoman
Контакти:

Мнениеот shotoman » Пон 07 ное 2011 13:04

Мой много добър приятел в Монтана. Кирил се казва. До сега за толкова години и коли каквото е пипнал и е казал, така е било. Цар и на нафтовите помпи :beer Изобщо няма да коментирам колко свестен човек е. Досега когато и да му се завлека на главата, дори и в най-голямата лудница, че даже и в неделя на обяд винаги ме е посрешнал с усмивка и някой бърз виц :)

Потребителски аватар
shotoman
Контакти:

Мнениеот shotoman » Вто 08 ное 2011 14:38

Сега обаче ново проблемче (започва да ми писва, наистина). От трите тампона сменен е само този на скоростната кутия. Сега всичко по колата е перфектно, НО като работи на място в купето има нетърпимо бучене. Вдигна ли оборотите на 1100 всичко е идеално, пусна ли да работи на място........Вчера докато се прибера до вкъщи спирах на 20 светофара. Като слязах от колата имах чувството, че излизам от мелница :lol: Дали този прекрасен и почти недразнещ проблем ще се оправи със смяна останалите тампони, или след като се набутам с още пари ще продължи да бучи, ще си купя туба с бензин, ще взема една брадва, ще я закарам на центъра зад парламента, ще я насека колкото мога и ще я подпаля. И те така....... Нищо никъде не опира от долу - тръби на ауспуха, греди....всичко си е както трябва. Просто от вибрациите на място се получава ужасен резонанс. :banghead:

Потребителски аватар
Bobi_S13
Der Polizist
Автомобил: VW Passat
Двигател: AVF

Re: Polo 6N1 AEE - Жило - оправено! Нов проблем - бучене

Мнениеот Bobi_S13 » Сря 09 ное 2011 0:35

нов проблем нова тема! нека тази си остане с решението на проблема!

gar4a
Автомобил:
Двигател:

Re: Polo 6N1 AEE - Жило съединител - оправено!

Мнениеот gar4a » Сря 09 ное 2011 13:22

Резонанса се е получил от сменения тампон на мотора,някой тампони са по корави и така се получават вибраций,смениш ли всички ще стане доста зле работата.

Потребителски аватар
shotoman
Контакти:

Re: Polo 6N1 AEE - Жило съединител - оправено!

Мнениеот shotoman » Сря 09 ное 2011 13:25

Това звучи страхотно maikomila . А какво да направя ако искам да "мърка" и да не бучи.... или да пия една студена вода и така :banana

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”