АКК гасне при студен двигател

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
badema_78
Автомобил:
Двигател:

АКК гасне при студен двигател

Мнениеот badema_78 » Нед 06 ное 2011 20:40

За проблема е писано много,но никаде не видях решение на проблема.Аз имам същия проблем,след запалване и работа от около 10 сек колата гасне,понякога веднъж,понякога два или три пъти.Ако подам малко газ и я задаржа 1 мин,ок няма проблем,но ако подам газ когато почнат да падат оборотите преди да угасне,лошо гасне от раз.Ако реша да потегля няма мощност.Да минем на въпроса какво съм направил.Свещи,кабели,бобина,нови не втора ръка.Т датчик за вода и въздух,здрави.Ланда сонда и мап сензор също.Дюзи почистени на ултразвук,(колата живна една идея).Катализатора махнат.Горивна помпа,3-3.5 бара .Дросел клапа почистена и адаптирана,последствие сменена с друга,втора ръка и пак проблема си остава същия.Вентила за обезвъздушаване на резервоара здрав.Шах и Мат.Полудявам помогнете дано някаде сам сгрешил в проверките.приемам съвети и упреци всякакви.Почвам да си мисля за софтуерен проблем.

ara
Автомобил:
Двигател:

Re: АКК гасне при студен двигател

Мнениеот ara » Пон 07 ное 2011 0:24

Провери налягането на помпата повреме на палене.Това налягане което си посочил е с 1/2 бар по високо от предписаното за твоя мотор но се съмнявам да се дави.Как про-
вери мапчето в момент на палене.Според мен е проблем в гориво-въздушната смес.Пробвай с потенциометър да промениш стойноста на мокрия температурен - може да е здрав но да не е коректен.

Потребителски аватар
maslinkov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maslinkov » Пон 07 ное 2011 8:40

Я виж тази тема:
viewtopic.php?f=7&t=294254&p=3115480#p3115480
Виж какво предварение ти определя компа на празен ход и ако е минусово, или 0 работата е ясна.

badema_78
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот badema_78 » Пон 07 ное 2011 21:19

За налягането на горивото си прав малко е високо,но аз ви заблодих.Монометарами малко лъже реално е 2.5,и 3с откачен вакум.Мерено и сутрин на студено и вс е ок.Ще проверя аванса,но по принцип колата си варви перфекно.Проблема е само гасненето при напълно истинал двигател.Понякога записва като грешка детонацьония сензор.В сряда сутринта пак ще я закачам на диагностика,просто нямам време, техника всякаква за диагностика бачкам в сервиз но уви на обущаря обувките са скъсани.Срам

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”