Проблем с чистачки на Поло

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
plam3n4o
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Проблем с чистачки на Поло

Мнениеот plam3n4o » Пон 14 ное 2011 14:15

Здравейте колеги. Имам следния проблем с предните чистачки на Полото (на жената), не тръгват, вода пръска но не се мърдат. Гледахме дали не е изгорял бушон (уви не е от него). За ново моторче ми казаха цена между 70-80лв.
Въпроса ми е следния: 1ви- Не е ли по-добре да си намеря 2ра употреба и ако евентуално има на каква цена ще е то?
2ри- Може ли да е изгоряло някое реле или нещо от този род?

Телефон за връзка 0893 436 222 - Пламен

Потребителски аватар
Blizzarder-VW
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с чистачки на Поло

Мнениеот Blizzarder-VW » Пон 14 ное 2011 17:01

Колега най-вероятно моторчето е изгоряло. Провери все пак внимателно дали е нещо друго, но тези моторчета изгарят на 100% ако не са ти отпушени улеите по, които изтича водата при калниците, а пък и от другата страна при филтъра за въздух за купето. Разглоби я да стигнеш до моторчето на чистачките и ако има гняз там, така че да не може да се оттича водата, значи неизбежно е изгоряло. Сменяй със втора употреба, почисти си хубажо тези каналчета(като ги намериш в тинята насабрана там, щото аз дълго ги търсих, даже се съмнявах, че има по едно време) и няма да има проблем.

Потребителски аватар
deversant
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот deversant » Пон 14 ное 2011 17:33

Ако е от тия жени дето не бутват нищо по колата,дори не си изчиства листата от колата това е!
Аз моето моторче така го хванах на време,бяха се запушили и двата отвора за изтичане с листак и пухчета който вече се бяха превърнали в тиня!
Та моторчето беше накиснато малко над средата вав вода!Неуспя да изгори,капсуловано е...но е въпрос на време!Отпуших отворите с една по дълга тел,и нещата се оправиха! :да:

Потребителски аватар
plam3n4o
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот plam3n4o » Пон 14 ное 2011 18:53

Ходих при един майстор мой приятел, каза че вероятно рамото което е към моротчето е клеясало и заради е изгорял мотора. Утре сутрин ще я разглобяваме и ще се опитаме да раздвижим рамената, пък ако тръгнат добре. Моторче със сигурност ще трябва да си закупя,даже едно момче ми предложи (от гр.София) да ми прати за 40лв. Мерси за отзивите и поздрави :)

Потребителски аватар
micyri
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот micyri » Пон 14 ное 2011 18:58

Интересно и моето спря да работи!
Аз не съм карал колата от 3 мес.,но рамената се движат леко.Нямам тиня .И бушоните са здрави.
Май ново....!
Полото е 93г.

Потребителски аватар
Bobi_S13
Der Polizist
Автомобил: VW Passat
Двигател: AVF

Мнениеот Bobi_S13 » Пон 14 ное 2011 19:59

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”