Висок разход

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
npokonu
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Висок разход

Мнениеот npokonu » Вто 10 окт 2006 12:12

Здравейте!
Ще сбъркам ли ако махна 1Б и си сложа 2Е и става ли изобщо, ще върви ли колата или не...Аз иначе карам на газ, ама ми харчи 14-15 на сто градско, гасне на ниски обороти, нагласиш ги след малко пак става така, а и трудно пали. Болен съм вече!!!
Полото ми е 1043 куб. мотор HZ

toddorov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот toddorov » Сря 11 окт 2006 20:44

За карбуратора незнам,но за разхода и промяната на оборотите със сигурност е за ремонт изпарителя.

Потребителски аватар
npokonu
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот npokonu » Чет 12 окт 2006 15:51

Нов е на 1 год и на 10000 км, на дали е от него

Потребителски аватар
emils
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот emils » Чет 12 окт 2006 19:08

няма начин, тръгваш по всички възли и системи да оглеждаш за пробиви, течове и т.н. писах ти на ЛС за възможните варианти. аз също не допускам да е от изпарителя, просто тези карбове са гола вода. аз с моя смених няколко майстора, докато накрая vit_autosofia (люси) не установи, че ми е спукан пластмасовия кожух на иглата за регулиране на въздуха и оттам диша. дребна, ама вредна работа! успех и пиши какво е станло, защото в този форум току някой с този двигател изреве, че му дава разход 15. то това да не е пасат :wink:

Потребителски аватар
maks
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maks » Пет 13 окт 2006 9:46

Отиди на газаджия,на мен ми скочи лятото разхода с около 2 литра.Смених какво ли не но без ефект а майстора отвори отвора за източване на конденза от испарителя,и работата заспа.Ако смениш карбуратора си мисля че няма да има никакъв ефект тъй като на карбуратора(а и на моноинжекцията)на газ се ползва само дроселната клапа.

Потребителски аватар
Golfierata
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Golfierata » Пет 13 окт 2006 9:52

дамм най-добре иди да ти погледнат изпарителя ако само на газ ти харчи толкова много

Потребителски аватар
g_velev
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот g_velev » Пон 30 окт 2006 13:25

Аз също съм с HZ двигател, но карбуратора ми е ВЕБЕР , мисля че твоя е по-добър.
И според мен е от изпарителя при положение че на бензин всичко е наред, само че ти не си писал дали само при газ имаш проблем!

И друго, Изпарителя на колко време трябва да се почиства от този конденз и боклуци за което беше станало дума в предишен пост?

Потребителски аватар
maks
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maks » Пон 30 окт 2006 14:09

g_velev написа:
И друго, Изпарителя на колко време трябва да се почиства от този конденз и боклуци за което беше станало дума в предишен пост?
Газаджията ми каза на всеки 3000 км да се отваря тапата за да истече конденза,като задължително само в топло състояние.

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”