Колеги проблема е следния светва ми лампата на ABS-а,но не винаги понякога в движение или по завои различно,и когато светне ABS-а изчезва.Когато не свети лампата има ABS получава се има ABS няма ABS.Обаче светне ли един път след това лампата не изгася,трабва да загася колата и след това да я запаля за за загасне,но не всеки път като запаля изгася.
Замервахме датчиците и всичките са здрави проблема евентуално е някъде другаде,някой сблъсквал ли се е с такъв проблем и ако да нека сподели какъв е изхода.
Колата е VW POLO 6N2 2000г 1.4TDI
Нададох се по 20,30лв на майстори които ми казват че имам проблем в АBS-а,но не могат да си го обяснят от къде е този проблем,майстори много в нашия изостанал град, но един не върши работа.
Ще бъда много благодарен на някой ако може да ми помогне!!!
ПОЗДРАВИ!!!
Проблем с ABS на VW POLO 6N2 2000г 1.4TDI
- VW POLO 1.4 TDI
- Автомобил: VW POLO 1.4TDI HIGHLINE
- Двигател: AMF 105p.s.
- T.J,MARINOV
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Проблем с ABS на VW POLO 6N2 2000г 1.4TDI
колега когато взех моето поло имах същия проблем. оказа се не добра връзка на клемите на акомулатора. при претрисане светваше абс-а. гасиш палиш о всичко е ОК. Може аз да съм бил късметлия и да съм се разминал без да ремонтирам но.... провери си клемите добре ли са стегнати да не са окислени
-
Bora5566
- Автомобил:
- Двигател:
Аз имах 1:1 сащия проблем !!!
Знаеш как се оправи мояят-казахами да изчистя датчите от преди на двете колела ,намират се отпред зад спира4ният диск ,бяха замарсени изчистих ги ,издухах ги и смених спирачната течнот можло и от нея да е ако нее сменяна !!!
Нз кое от 2 -те е причината -НО престана да свеетва когато си иска лампата и ся си4ко е ОК
Знаеш как се оправи мояят-казахами да изчистя датчите от преди на двете колела ,намират се отпред зад спира4ният диск ,бяха замарсени изчистих ги ,издухах ги и смених спирачната течнот можло и от нея да е ако нее сменяна !!!
Нз кое от 2 -те е причината -НО престана да свеетва когато си иска лампата и ся си4ко е ОК
- legaltk
- Автомобил: 1.9 TDI
- Двигател: AXR
При мен са точно същите симптоми като при колегата VW POLO 1.4 TDI.
Проблем с акумулатора и предпазителите нямам, спирачната течност и накладките са нови, датчиците са почистени, замерени и работят.
Дано не е електронния блок на АБС-а.
Проблем с акумулатора и предпазителите нямам, спирачната течност и накладките са нови, датчиците са почистени, замерени и работят.
Дано не е електронния блок на АБС-а.

Здравейте,
Нов съм тук, но понеже от пролетта имам такова поло (доста си препатих с него, но това е друга тема)и имах същия проблем като колегите, та реших да споделя:
При мен причината беше в стоп-машинката - доколкото разбрах от майстора машинката дава грешка и "компютърчето" се бъгва и "мисли", че ABS-а не работи. Машинката си я смених сам (самата тя се сменя много лесно, но достъпът до нея е малко труден - поне за моите габарити) и проблемът изчезна.
Надявам се да съм бил от полза.
Нов съм тук, но понеже от пролетта имам такова поло (доста си препатих с него, но това е друга тема)и имах същия проблем като колегите, та реших да споделя:
При мен причината беше в стоп-машинката - доколкото разбрах от майстора машинката дава грешка и "компютърчето" се бъгва и "мисли", че ABS-а не работи. Машинката си я смених сам (самата тя се сменя много лесно, но достъпът до нея е малко труден - поне за моите габарити) и проблемът изчезна.
Надявам се да съм бил от полза.
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”