polo 6н1 АEV - циркулация въздух отвън-вътре ?

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
skuderiq
Автомобил: polo 6n
Двигател: AEV

polo 6н1 АEV - циркулация въздух отвън-вътре ?

Мнениеот skuderiq » Пет 09 дек 2011 17:48

Здавейте :) Понеже на всички коли има клапан за въздуха на парното дали да влиза отвън или да го върти само в купето , та въпоса ми е дали моето Поло има такъв клапан ??? Поздрави

velizar987
Автомобил:
Двигател:

Re: polo 6н1 АEV - циркулация въздух отвън-вътре ?

Мнениеот velizar987 » Пет 09 дек 2011 23:32

.

Последна промяна от velizar987 на Вто 18 сеп 2012 14:58, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
jijo99
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот jijo99 » Съб 10 дек 2011 13:57

Ако имаш клапа за въздуха се намира, като свалиш декоративната кора под предното стъкло и клапата е горе вляво -там е и филтъра за купето и вентилатора.

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Skoda Karoq + Passat B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Съб 10 дек 2011 14:39

Ако колата няма климатик/климатроник,няма такава клапа.Ако има климатик/климатроник,задължително има такава клапа.
:beer

Потребителски аватар
skuderiq
Автомобил: polo 6n
Двигател: AEV

Мнениеот skuderiq » Съб 10 дек 2011 18:22

Полото няма климаик или климатроник , но служебната ми дачия и тя няма клима но има такава клапа :) няма значение явно полото ми няма , Благодаря за отговорите :) Успех

Потребителски аватар
freestyler911
Автомобил: VW polo
Двигател: AEX 1996

Мнениеот freestyler911 » Нед 11 дек 2011 11:46

Някой по нагоре каза че няма нужда. Не съм съгласен. Зимата колата ти е студена, палиш тръгваш въртиш парното да е на студено и пускаш да циркулира в купето (без да си включил вентилатор). Колата ти загрява бързичко. Въртиш на макс топло и даваш на 4 степен. Имаш си топло и то много. Накрая пускаш да вкара свеж въздух и да не се потят стъклата.

Ако я няма тая клапа и си сложил на студено за да не се обдухва малкия радиатор с леден въздух (да загрее бързо колата) , ще ти духа на тебе от естествения поток като караш и няма как да го спреш.

Дано ме разбраха всички. Аз също съм виждал коли без климатик които имат такава клапа.... като започна от москвич-а ......

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Skoda Karoq + Passat B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Нед 11 дек 2011 14:53

При съвременните коли,които са добре излоирани,една такава клапа прави големи поразии,защото именно зимата,като завъртиш въздуха само в купето,не си виждал такова потене на стъклата mhihi
Точно поради тази причина,когато температурата навън е ниска,климатрониците не позволяват да се пуска вътрешна циркулация за повече от 30 секунди,след което сами си я изключват,ако не си я изключиш сам ръчно преди това.Поради тази причина се потят стъклата ако е мръсен ф-ра на купето (не влиза достатъчно въздух и влагата си седи вътре).Същото е голямата болка на Пасат В5 и Голф 4,където тази клапа се чупи и остава постоянно затворена,при което палиш колата и след 1 минута вътре не се вижда нищо и започва толкова много да се поти,че даже се стича конденз по стъклата :)
При Пасат примерно,има друга хитрина,но при Поло и Голф не я слагат - когато колата няма климатик,след вентилатора има една клапа,която затваря притока на въздух отвън (именно за да спреш естествения поток на въздуха при движение с по-висока скорост).Тя се управлява с жило от копчето за вентилатора и за това от "1" до "0" има толкова много въртене :)
Ето за какво говоря - Изображение

Потребителски аватар
luboveliki
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот luboveliki » Нед 11 дек 2011 17:28

за това ли е така голямо разтоянието от 0 до 1?винаги съм си мислел ,че е за клапата за външен-вътрешен въздух но чак сега се намери колега да каже..

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”