Поло 1.6 АЕЕ имам странен ел проблем

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
ivo_sn
Автомобил:
Двигател:

Поло 1.6 АЕЕ имам странен ел проблем

Мнениеот ivo_sn » Чет 22 дек 2011 22:20

Днес реших да вкарам в употреба задната чистачка да поизчистя малко сняг, но като я включих забелязах, че нещо много марзеливо се движи и слязах да и помогна и да огледам защо е така да не би да е нещо замръзнало и така нататак. Слизам и гледам... при самото движение на чистачката ми светват стоповете :screwy след това забелязах, че като включа реотана на задното стъкло отново стоповете светят а реотана го няма никакъв :shock каде би могъл да е проблема?

Потребителски аватар
unaffected
Автомобил: VW Polo 6N
Двигател: 1.6 AEE 1998

Re: Поло 1.6 АЕЕ имам странен ел проблем

Мнениеот unaffected » Пет 23 дек 2011 1:54

Провери си гуменото "маншонче" (не знам как да го нарека) между купето и вратата на багажника. Под "провери" имам в предвид да го извадиш от едната страна (примерно от към купето) и хубаво да огледаш кабелите, които се намират в него. Доста вероятно проблема да е там, а именно - да е нарушена изолацията на кабелите или дори да са прекъснати.
По принцип 6N имат често проблеми със задната чистачка. Лично моята корозира до такава степен (корозира между алуминиевия корпус и желязната ос) че при опит за развиване на голямата гайка корпуса се счупи. Оправих си го сам (и без пари), но това е друга тема. Не мисля че твоят проблем идва от там (по скоро при теб е електрически). Ако има нужда ще споделя и за задната чистачка.

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”