Polo 6n 1.4 APQ - забива муцуна, смуче въздух?
- mmkosev
- Автомобил:
- Двигател:
Polo 6n 1.4 APQ - забива муцуна, смуче въздух?
Здравейте.Колата ми е поло 1.4 APQ мотор.Имам следния проблем при рязко подавяне на газ двигателя за миг забива и веднага след това се изрязва.При забиването се чува едно съскане което ме навежда на мисълта,че смуче отнякъде въздух.Въпроса ми е следния някой имал ли е такъв проблем и ако е как го е разрешил.Казаха ми че е имало някакви спреъове с цветен газ които се вждало от къде смуче въздух.Откъде мога да взема такъв спрей и ще помогне ли.
Последна промяна от Bobi_S13 на Съб 31 дек 2011 10:13, променено общо 1 път.
Причина: редактирано заглавие!
Причина: редактирано заглавие!
- teddy
- Автомобил: golf 4
- Двигател:
Re: Забива 1.4 APQ
Това смучене което го чуваш е от засмукването на въздуха през дросела. Проблема със забиването, ако може да се счита за такъв може да е от много причини! Скоро правил ли си и диагностика?
- lent
- Автомобил:
- Двигател:
На какво гориво прави проблема - на бензин или на газ?Тествал ли си я за грешки?Какви стойности дават живите данни?Най-добре е да се направи една диагностика и спрямо резултатите да се мисли в дадена посока.
- mmkosev
- Автомобил:
- Двигател:
Закачал съм я на вагком.Единствено ми дава грешка ламбда сондата.Но това го прави когато обръща от бензин на газ.А забиването го прави и на двете горива.
- lent
- Автомобил:
- Двигател:
А тествал ли си живите данни когато работи двигателя и в движение,когато "забива"?С коя версия на ВАГ-КОМ работиш?
- mmkosev
- Автомобил:
- Двигател:
Забиването се получава при рязко подаване на газта.А от живите данни не мога да преценя параметрите в норма ли са или не са.Ходих в сервиз и ми казаха че била дросел клапата което според мен не е.Признаците на дросел клапата са че оборотите играят при загрял двигател.Двигателя гасне при пускане на климатика и др.
- lent
- Автомобил:
- Двигател:
Напълно възможно е да е дроселовата клапа в начален стадий.Но е възможно и да не е тя.Когато дадеш газ рязко,т.е. ритнеш педала плъзгача на ТПС се плъзва бързо по резистивните писти.И е възможно в областта на ниските обороти да има изтъркване.Преминавайки бързо,възможно е плъзгача да изгубва връзка за момент(дори кратък) с пистата.И понеже логиката на ЕКУ - то е да пази информация една стъпкла назад,то тозапомня че плъзгача е бил в обласста на ниските обороти.Съответно на база това и други данни ЕКУ-то изработва определено изпреварване на запалването.В момента в който ритнеш газта дроселовата клапа се отваря и влиза много въздух.Обаче ЕКУ-то е загубило за момент положението на клапата и помни предното състояние.И се получва така,че двигателя "забива" за момент,в следващия момент ЕКУ-то знае вече къде е клапата и т.н.
А относно грешката която ти дава - 00537 - естествено променя работата на ЕКУ-то.Тази грешка означава много ниско ниво на сигнала от сондата и типично се появява при газовите инжекциони.А и не само при тях.Това е защото когато колата работи на газ сигнала от ламбда сондата е отклонен и влиза в газовия комп.А кум ЕКУ-то се подава или емулиран сигнал,или никакъв сигнал.В много от случаите дори да се подава емулиран сигнал ЕКУ-то пак изкарва грешка,защото то се опитва да коригира сместа,а емулирания сигнал е един и същ и така разобличава измамата.След като ЕКУ-то запише тази грешка,то игнорира показанията на сондата и замества нейния сигнал с определен,който то само си изработва.И преминава в режим на работа без регулиране на сместа,т.е. една от разновидностите на аварийния режим.
А относно грешката която ти дава - 00537 - естествено променя работата на ЕКУ-то.Тази грешка означава много ниско ниво на сигнала от сондата и типично се появява при газовите инжекциони.А и не само при тях.Това е защото когато колата работи на газ сигнала от ламбда сондата е отклонен и влиза в газовия комп.А кум ЕКУ-то се подава или емулиран сигнал,или никакъв сигнал.В много от случаите дори да се подава емулиран сигнал ЕКУ-то пак изкарва грешка,защото то се опитва да коригира сместа,а емулирания сигнал е един и същ и така разобличава измамата.След като ЕКУ-то запише тази грешка,то игнорира показанията на сондата и замества нейния сигнал с определен,който то само си изработва.И преминава в режим на работа без регулиране на сместа,т.е. една от разновидностите на аварийния режим.
- mmkosev
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря колега за отговора.Ще се кара така.Проблема на повечето от нас е че не ни остава време да си купим нови коли.А сме любители на газта заради екологията.
Re: Polo 6n 1.4 APQ - забива муцуна, смуче въздух?
И аз съм с APQ и на мен ми прави така, но предимно когато я запаля и е студена, когато подам газ първо падат оборотите, притриса почти изгасва (някой път изгсва) и после се изрязва. А когато е загряла това го няма, но както колегата каза като натисна педала до долу като че ли леко забива, а като го отпусна леко тръгва. Като откача за известно време акумулкатора се поопрайва малко, временно
-
- Автомобил:
- Двигател:
до колегата riis ако ти махна главата дали ще се пооправи малко а
така е защото трупа грешки не е от никаква дросел клапа имах го този проблем с едно голфе. проблема се решава с рестартиране на екуто,махаш акумулатора окъсяваш -и+ за не по малко от 15 минути и ще видиш разликата,
.

- mmkosev
- Автомобил:
- Двигател:
Това с притрисането го преживях но се оправи.Проблема беше,че бяха по дълги маркучите на газовата рейка.След скъсяване на маркучите и смяна на фирмуера на газовия комп и о чудо проблемите със студения двигател изчезнаха.Преди гаснеше като спирам и тръгвам с пуснат климатик,а сега вече не.Оказа се богата смес на газта.Остана само това леко досадно нещо със забиването.
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”