Поло 6Н2 AHW проблем със скоростен механизъм
-
mironov_a
- Автомобил:
- Двигател:
Поло 6Н2 AHW проблем със скоростен механизъм
Здравейте, колата е Поло 6Н2 AHW. От известно време имам проблем при превключване на скоростите. Получава се рядко, но напоследък зачести. В 90% от случаите превключвам без проблеми предавките, но понякога скоростите не искат да влизат, налага се да пусна съединителя и пак да го натисна и тогава влизат нормално. Забелязвам, че се получава проблема след като съм минал по неравности или дупки. Маслото в кутията го гледахме лятото и доляхме малко. Какъв е проблема според вас? Възможно ли е да е от жилито на съединителя или твърдо отиваме на проблем с кутията? Или пък проблем със самия съединител, понякога ми прави впечатление, че е много твърд...
- teddy
- Автомобил: golf 4
- Двигател:
Re: Поло 6Н2 AHW проблем със скоростен механизъм
Колега мисля, че с последното изречение сам си стигнал до отговора - съединител!
-
mironov_a
- Автомобил:
- Двигател:
Мерси за мнението колега.
Вече 2 сутрини в големите студове забелязвам, че има някакво виене на празен ход, не знам точно откъде е, но след 1-2 натискания на съединителя виенето изчезва.
Май отиваме на проблем с някой лагер в кутията, за съжаление...
Вече 2 сутрини в големите студове забелязвам, че има някакво виене на празен ход, не знам точно откъде е, но след 1-2 натискания на съединителя виенето изчезва.
Май отиваме на проблем с някой лагер в кутията, за съжаление...

- teddy
- Автомобил: golf 4
- Двигател:
Може и аксиален лагер, но проблема няма да е само от лагери!
-
mironov_a
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги, не знам какво става ама вчера на тръгване от работа нито виене, нито проблем с влизането на скоростите - влизаха си като на нов автомобил и колата вървеше на пушка и така до нас... всичко става ... "понякога". Сутринта виене имаше, но съвсем леко и бързо затихна. Засега ще изчакам преди да я карам на майстор, защото и там почват филмите, благодаря за мнението на колегата, ще се радвам и на още мнения по проблема ми.
Всичко е наред по колата, карай я не си търси работа.
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”