Поло 9N3 - осветление в багажника.

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
mishmar
Автомобил:
Двигател:

Поло 9N3 - осветление в багажника.

Мнениеот mishmar » Съб 07 яну 2012 17:41

Колеги,
Може ли някой да ми каже възможно ли е този модел да няма осветление в багажника, при положение, че имам индикация на дисплея за недобре затворен багажник. Допускам, че е изгоряла крушката, но не знам къде да търся плафон.
Мерси предварително! :)

Потребителски аватар
teddy
Автомобил: golf 4
Двигател:

Re: Поло 9N3 - осветление в багажника.

Мнениеот teddy » Нед 08 яну 2012 11:32

би трябвало да е някъде под кората.

Потребителски аватар
dj_tuhla
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dj_tuhla » Сря 11 яну 2012 19:58

Като едното нищо е било опция от оборудването при поръчката и може и да няма. Копчето за незатворена врата/капак няма общо с наличието на плафон.

Аз лично си добавих 2 5см. парчета диодна лента от тази самозалепващата, лепнах ги на пластмасите на коланите от двете страни в багажника на Ибизата, понеже е кофти без никаква светлина там, а нямаше. Вързах ги към най-близкия плафон (прекарах си жичка над кората на тавана, но напъхана в термо шлаух за да не се стопи лятото) и стана перфектно..

StrEagle
Автомобил: Polo 6C
Двигател: DAJA

Мнениеот StrEagle » Чет 12 яну 2012 17:40

Дай една снимка да видим :)

edit: Колега, при мене е зад десния стоп, отгоре под удължението на кората на багажника. Не мисля, че е е екстра.

Потребителски аватар
sa6oook
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sa6oook » Вто 21 фев 2012 3:13

на мене е отляво отдолу под кората пластмасовата,може да е крушка ,може да го няма ,или може микроконтакторния ключ у бравата да е казал чаоче, ама се прави лесно спокс :) пък и времето вече е хубаво :)

Потребителски аватар
plamen_vv
Автомобил: Polo 9N3
Двигател: BBM 2008

Мнениеот plamen_vv » Вто 21 фев 2012 19:55

Мисля че наличието на плафон зависи от нивото на оборудване. Аз също имам индикация на таблото за отворен багажник, но нямам плафон. Има си обособено място за него, точно там където е обяснил колегата StrEagle. Аз на моята си го сложих допълнително плафончето, утре ще снимам и ще кача снимка.

Потребителски аватар
Johny Bravo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Johny Bravo » Пон 27 фев 2012 9:18

mishmar написа:Колеги,
Може ли някой да ми каже възможно ли е този модел да няма осветление в багажника, при положение, че имам индикация на дисплея за недобре затворен багажник. Допускам, че е изгоряла крушката, но не знам къде да търся плафон.

Имаш плафон, но случая ти прилича на много на моя! :( виж тук: http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=7&t=162414&start=15

Потребителски аватар
plamen_vv
Автомобил: Polo 9N3
Двигател: BBM 2008

Мнениеот plamen_vv » Пон 27 фев 2012 21:34

Johny Bravo написа:
mishmar написа:Колеги,

Имаш плафон, но случая ти прилича на много на моя! :( виж тук: http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=7&t=162414&start=15

Нищо общо според мен... :beer

SToDo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот SToDo » Пон 12 мар 2012 16:56

Плафона трябва да е на кората зад десния стоп. Поне на моя Comfortline го има и си работи безупречно.

П.П. Имам проблем с предния плафон и някой ако му се намира да драсне едно лично (модела е 9n3 без люк)

StrEagle
Автомобил: Polo 6C
Двигател: DAJA

Мнениеот StrEagle » Чет 07 юни 2012 13:46

Случайно ми попадна списъка с допълнителното оборудване - осветлението в багажника липсва при Trendline, а е налично при Confortline и Sportline.

lion_heart002
Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE

Мнениеот lion_heart002 » Съб 09 юни 2012 14:59

Винаги ми е било чудно,как нещо толкова елементарно и необходимо,може да не се слага стандартно в колата.... maikomila Лично моята барака има... Дори и тази от 83-а и тя го има,и осветление в жабката също,явно зависи от оборудването.

dedicha
Автомобил: Seat Toledo 2000
Двигател: AEH1.6 101hp

Мнениеот dedicha » Съб 09 юни 2012 15:55

Взимаш една жица, връзваш я в таблото към бушоните към + 12 Волта. Прекарваш я някъде до багажника( Най добре използваш мястото от където идват тоците за стоповете- на твоята кола не знам от къде минават) или където намериш за добре,стига да не се вижда от никъде и да не пречи на нещо. Връзваш я към едно бутонче, което като отворищ багажника, бутона е в положение "затворена верига". Такива има в магазините за електроника, мисля че съшите използват при монтаж на аларма по вратите. После към тях се запоява една светодиодна лента за 12 волта, мисля че около половин метър ще ти свърши работа, не знам колко диода са това, има с различна мощност, по мощни- по-добре. Лепваш я някъде около мястото където другите модели имат оригинално крушка, като за минус връзваш една жичка на някой от болтовете, които са завити в метала на купето - в багажника има доста такива. Време -около час и половина, малко повечко здрави нерви и някой, който може да работи с поялник. Най големия проблем е да намериш добро място за бутончето, но не е кой знае колко сложно. Успех! В краен случай ако не намериш добро място за бутончето, може да си сложиш едно което сам да си го пускаш ,като отвориш багажника/
И последно , според лентата може да сложиш в таблото на бушоните и едно бушонче според мощноста на лентата.

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”