Става въпрос за VW Polo 1.2 TSI, 90 коня, 5-степенна ръчна скоростна кутия (2012).
Отскоро се появи един дразнещ проблем: нещо отпред (май вдясно) трака. Чува се като запаля и още не съм тръгнал или докато чакам на червен светофар. Шумът не е много силен и се заглушава, ако сваля прозорците или пусна радиото. Закарах автомобила в официалния сервиз на VW. Констатираха тракането, но не знаят на какво се дължи. Всичко изглеждало нормално, да съм карал и да не се притеснявам.
Днес случайно забелязах, че като включа климатика - тракането спира.
Някакви идеи и предположения?

VW Polo MK5 (1.2 TSI, 90 коня) нещо трака отпред
- BruDoNe
- Автомобил:
- Двигател:
Re: VW Polo MK5 (1.2 TSI, 90 коня) нещо трака отпред
Ролка на пистов ремък ? 

-
- Автомобил: MK4 PD
- Двигател: 1.9 TDI 131
В официален сервиз да не знаят си е направо...... 
На колко километра е?

На колко километра е?
- Rado TSI
- Автомобил: Polo 1.2 TSI
- Двигател: 2012
Явно ще трябва отново да ходя в сервиза, защото това тракане е досадно, особено на чисто нов автомобил.
BruDoNe - Благодаря за предположението. Ще си запиша и като отида с колата в сервиза ще ги накарам да проверят.
tdi fen - не разбирам, какво искаш да ми кажеш. С две думи... какъв е проблема според теб? Аз прочетох всичките 4 сканирани страници със статията на АутоБилд, но май те не се отнасят за моята кола / случай. Или бъркам?
uomoto - Колата няма 3000 км още.
BruDoNe - Благодаря за предположението. Ще си запиша и като отида с колата в сервиза ще ги накарам да проверят.
tdi fen - не разбирам, какво искаш да ми кажеш. С две думи... какъв е проблема според теб? Аз прочетох всичките 4 сканирани страници със статията на АутоБилд, но май те не се отнасят за моята кола / случай. Или бъркам?
uomoto - Колата няма 3000 км още.
- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
отнасят се за TSI не си чел внимателно в десния ъгъл малката колонка човекът е сниман с поло като твоето пише че на 16 хил при студен старт му се разтракала веригата подменят му я и проблема изчезва
- Rado TSI
tdi fen - благодаря ти много! Пропуснал съм го, защото пише "при студен старт". И си помислих, че това изключва случая, когато и при студен и при топъл старт - все трака. Ако да караш 100 км, да спреш и пак да запалиш е "топъл старт", то при мен трака не само при студен старт. Ще ги попитам хората в сервиза на VW, дали не трябва да сменим веригата.
Не разбирам от автомобили, но ако съм разбрал правилно:
- Това тракане, ако е от веригата, а веригата не сме смени, ще се стигне до сериозни и скъпи щети?
Не разбирам от автомобили, но ако съм разбрал правилно:
- Това тракане, ако е от веригата, а веригата не сме смени, ще се стигне до сериозни и скъпи щети?
- darksidezoo
- Автомобил: Polo Movie 1.1
- Двигател: HZ 1987
- Контакти:
Да до нов двигател.
- doubledTSI
- Автомобил: Golf 5 1.4 TSI Caddy life 4motion
- Двигател: CAXA 2008 1.9 BLS 2009
Rado TSI написа:Явно ще трябва отново да ходя в сервиза, защото това тракане е досадно, особено на чисто нов автомобил.
[b]uomoto - Колата няма 3000 км още.
Колата до 6 000 км и до 6 месеца ти се води нова! Натискай ги и ако трябва да ти е сменят с друга! При нужда се консултирай с адвокат!
п.с. имаш ли 4 годишна гаранция или 120 000 км? Ако е така, да не те притеснява. До тогава ще излезе проблема и ще ти е оправят гаранционно. Но щом са констатирали тракането искай документ. Да го имаш черно на бяло ....
- Rado TSI
darksidezoo - най-обичам така - кратко и ясно 
doubledTSI - смяна с друг автомобил, дори не съм предполагал, че съшествува като възможност.
Колата е с 4 години гаранция или 120 000 км.
В понеделник сутринта отивам в официалния сервиз на VW във Варна и колата ще остане там до отстраняване на проблема или докато не ми дадат документ, че отказват интервенция.

doubledTSI - смяна с друг автомобил, дори не съм предполагал, че съшествува като възможност.
Колата е с 4 години гаранция или 120 000 км.
В понеделник сутринта отивам в официалния сервиз на VW във Варна и колата ще остане там до отстраняване на проблема или докато не ми дадат документ, че отказват интервенция.
- Rado TSI
Проблемът е открит и разрешен
Оказа се, че една тръбичка (нещо като гумен маркуч, по който доколкото разбрах минава гориво под налягане) се докосва до друга тръбичка и / или до корпуса на автомобила и причинява това вибриране / тракане. При по-добро наместване на тези маркучи - контакт не се получава и тракането го няма.
Искам да благодаря на инж. Иван Иванов от официалния сервиз на VW във Варна, че веднага откри и разреши проблема.
По номера на рамата може да се разбере, дали VW Polo 1.2 TSI има проблемна ангренажна верига. Моделите от 2012-та нямат такъв проблем. А моето е 2012
В заключение искам да кажа, че съм изключително доволен от моето VW Polo 1.2 TSI Comfortline и от отношението, което официалния дилър и сервиз на VW във Варна демонстрират към клиента.

Оказа се, че една тръбичка (нещо като гумен маркуч, по който доколкото разбрах минава гориво под налягане) се докосва до друга тръбичка и / или до корпуса на автомобила и причинява това вибриране / тракане. При по-добро наместване на тези маркучи - контакт не се получава и тракането го няма.
Искам да благодаря на инж. Иван Иванов от официалния сервиз на VW във Варна, че веднага откри и разреши проблема.
По номера на рамата може да се разбере, дали VW Polo 1.2 TSI има проблемна ангренажна верига. Моделите от 2012-та нямат такъв проблем. А моето е 2012

В заключение искам да кажа, че съм изключително доволен от моето VW Polo 1.2 TSI Comfortline и от отношението, което официалния дилър и сервиз на VW във Варна демонстрират към клиента.
- mitko66
- Автомобил: MK8 eTSI DSG
- Двигател:
късно забелязвам темата, този проблем ако може да се нарече така с горивопроводите го има при всички 1.2 тси (имах го и на фабия), получава се резонанс и неприятен шум откъм жабката, "лекуват го", като поставят дунапренче, което уплътнява пространството и вибрацията изчезва...за 2 мин. работа.
Със здраве да си я караш, между другото имам същата
Със здраве да си я караш, между другото имам същата

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”