Polo 6N2 гръмнали 2 Airbaga - дайте съвет?

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
vasu
Автомобил:
Двигател:

Polo 6N2 гръмнали 2 Airbaga - дайте съвет?

Мнениеот vasu » Пон 02 яну 2012 12:45

Здравейте колеги, от скоро карам Polo 6N2 2001 и ето, че вече се налага да пиша в форума.. :)

Та на кратко - преди празниците на един заледен завой колата поднесе в следствие на което предницата по време на завъртането се удари в една предпазна стена. Отпред бронята има нужда от лек кит и боя, а в същото време гръмнаха и двата Еърбег-а (беше много лек удар, още не проумявам как гръмнаха).

Въпросът ми е относно подмяната на Еърбезите - как стоят нещата? След като се подменят, освен че с Vag Com трябва да се въведат новите серийни номера, има ли друг проблем с изправността на системата след като е заработила вече? Датчиците ако са се повредили по време на удара предполагам Vag Com-а ще си каже (имам Vag Com - утре ще я закача, че всичко стана точно по празниците и не ми се занимаваше.) Хубавото е поне, че колата имаше Каско и застрахователите ще покрият щетите. И още един въпрос - шофьорският колан не се прибираше (мислих че е гръмнал пиро-патрона), но 3 дена след катастрофата изведнъж взе да се прибира и сега се чудя изправен ли е или не?

Пожелавам ви една по-добра и изпълнена с повече успехи и усмивки Нова Година ;)

Потребителски аватар
yoan4o
магистрален бандит
Автомобил: 2018 Arteon R 335 + 2017 e-Up
Двигател: Много газ и всичко ток

Re: Polo 6N2 гръмнали 2 Airbaga - дайте съвет?

Мнениеот yoan4o » Пон 02 яну 2012 17:59

Колега, съжалявам за случката.

Предположенията ти са правилни.
Според мен първо замени само Бег-овете, закачи на ВАГ и след това замени каквото следва.

Според мен ще покаже и коланите, но друго мисля, че не е необходимо да се сменя.

Пищи какво е станало, че ми е интересно и на мен.

ПС.Таблото как ще го оправяш и за колко пари?

vasu
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vasu » Вто 03 яну 2012 11:35

Колега все още нищо не съм планирал, днес или утре ще ходя на вторичен оглед пред застрахователя и мога да започвам да я оправям. За волана си мисля да го сменя целия със Баг-а (и без туй е леко захабен), за десният баг - нямам си и напредстава, но таблото си е в ред, само има дупка от Баг-а :)

Тъй като писах на един колега за Волан със Баг и той ми спомена за лентовият кабел - ще ми кажете ли задължително ли се подменя кабелът или само ако се е повредил при гръмването?

Потребителски аватар
vladko1001
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vladko1001 » Вто 03 яну 2012 20:41

99% е гръмнал пиропатрона в машинката на колана ...все пак направи една бабешка проверка с рязко опъване/дърпане на колана..ако се заключва е добре,ако не ...в най-близката автоморга :beer
механизмите на авт. колан май не бяха симетрични а огледални...така че свали предв. твоя и с него по авт. моргите...

един съвет от мен:не си губи времето да въст. "гръмналия" механизъм...два дена си играх с финната му механика + разни пружини и пружинки... :screwy

vasu
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vasu » Сря 04 яну 2012 20:57

Колеги да попитам, как стои въпросът с подмяната на десния еърбег?

Днес оставих колата в един сервиз за да разглобят предницата и да минат на втори оглед застрахователите и човекът от сервиза ме наплаши, че се сменяло цялото табло заради бега?

Потребителски аватар
yoan4o
магистрален бандит
Автомобил: 2018 Arteon R 335 + 2017 e-Up
Двигател: Много газ и всичко ток

Мнениеот yoan4o » Чет 05 яну 2012 9:54

Не е вярно.

Напиши в Гугъл възстановяване на табла и Airbag и ще видиш, че се прави. :да:

vasu
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vasu » Съб 04 фев 2012 17:37

Колеги кажете моля ви се къде се намира управляващият блок (компютъра на airbag-а). Според етка/аутодата се намира някъде под пепелника.
Свалих и средната кора и жабката и пак не го виждам ... накрая ще се окаже, че е под седалката и язък за разглoбяването :D

Edit: Свалих го - още малко е трябвало да доразглобя, ето къде се намира:
Изображение

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”