Проблем с ABS-a

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
budimir
Автомобил:
Двигател:

Проблем с ABS-a

Мнениеот budimir » Пон 22 яну 2007 15:14

Проблемът ми е следният.
От време на време лампата за ABS-са светва и ситемата изключва.
Когато завали дъжд и е мокро проблема се решава от самосебе си (т.е. няма проблем). Когато скоро е валяло, но вече е сухо обикновенно почва да се проявява проблема. Случва се да светне лампата при натискане на спирачките, при което системата в първия момент сработва, а след това лампата светва и ABS-а не работи. Понякога още с запалването лампата си светва и ABS-а не работи.
В общия случай, гасенето на колата не помага, а е необходимо да се покара малко, да се друсне в някоя дупка или да се покара на мокро.
Мисля, че е важно да спомена, че колата не се ползва ежедневно и има моменти в които преседява и по седмица без да се кара.
По мое мнение е някяква лоша връзка или нещо клеясало, но бих искал някой да ме насочи къде точно да търся проблема. Ако закачат колата на компютър, дали ще се види кое дава грешка, т.е. докога компютъра пази информацията.

Потребителски аватар
poGo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот poGo » Вто 23 яну 2007 9:39

Аз бях така!
Закачиха ме на PC, видяха от кое колело е (при мене беше задно), свалиха джантата и стоманения капак на барабана, после с вода и въздъх ми изчистиха датчика на ABS-а и това беше всичко.
Дано и при тебе да е толкова безболезнено!!! ;)
Успех

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”