Въпрос за VW POLO 1.2 12V 2002г.
Въпрос за VW POLO 1.2 12V 2002г.
Приятели здравейте, до скоро бях собственик на японски автомобил, сега предстои да си закупя Поло 1.2 12V 2002г. ето и примерна такава: http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details Моля всеки който се е сблъсквал с някакви проблеми да ми каже какво мисли за този модел. Благодаря Ви предварително!!!
- vasko__2
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Въпрос за VW POLO 1.2 12V 2002г.
Не ти трябва. Задължително ще правиш глава,което всъщност е най-малкия проблем.Недай боже да има проблем надолу (блок с бутала)- направо нов.Не се ремонтира- не се предлагат бутала,сегменти и т.н.И да намериш сегменти от нещо друго няма изкарат много,износват бързо блока.А верига си е нормално да прескочи- не трябва да я палиш на бутане и да оставяш "на скорост" без ръчна на баир.Абе не ти трябва тоя мотор, както и 1,4 тди ( 3 цил-ра) ако е дизел.
- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
търси 1.4 нагоре
Би ли се обосновал за 1.4 тди дизел,че аз явно съм се пре*бал да си купя такава и сега ми стана много гадно?
- vasko__2
- Автомобил:
- Двигател:
Недей да ти е гадно.Само си смени веригата и спокойно.И няма я юркаш много ( високи обороти).
Отварях картера всичко е 6... споко.Не я юркам само и предимно от 3 до 4500 докато спре нафтата 
- plamen_vv
- Автомобил: Polo 9N3
- Двигател: BBM 2008
Извинявам се че ползвам темата на колегата, но искам да попитам какви са последиците ако прескочи тая верига и евентуално как мога да разбера ако се е случило?
Поздрави!
Поздрави!
- illy1977
- Автомобил:
- Двигател:
Имам същото Поло, което взех на жената през месец октомври 2008г. Звяра бе на 46013км. Докара го мой приятел от Италия. Там една кака, го бе ударила долу отляво и му бе пръснала сервотроника. Сега машинката е на 76900км. Като ремонт по него съм сменил тампоните на предните носачи, понеже се кара предимно в гр.София и нещо "изчезнаха" /взе да ходи като жаба/. Освен горепосочените "консумативи", смених преди един месец трите бобини за високо напрежение, понеже едната "изби" и след смяната и и другите две дадоха фира. Мотора има прилична динамика и за пробега от вече над 30000км. от тях 70 процента в града, с колата няма проблем. Слагам минерално масло с руска добавка "Ресурс" и при - 23 градуса пали все едно си го угасил преди малко. Мотора е доста прилично тих и често не го чувам, че дори работи. Често когато аз си го карам, доста го юркам и никак те му прощавам. Не виждам защо колегите имат такива мнения за тая каляска, но аз я взех, да си кажа честно на горепосочените километри и досега съм сменил вече посоченото. Предните накладки ги смених след около половин месец, след като я взех и до момента почти не личи да са износени. Дисковвете са в отлична форма и спира доста прилично, за разлика от моя Пасат В3.
- vasko__2
- Автомобил:
- Двигател:
Ето това е веригата на 1.4 ТДИ. Днес я разглобих, поредната скъсана. Трябва и нов колянов вал. Колата е на 108000км.
Много лошо наистина... ако това някога ми се случи ще сменя целия мотор с 1.9. До тогава само газ и хубаво масло. Според мен за да се скъса тая верижка нещо не е била притегната хубаво.Когато отваряхме моя картер гледахме точно това и дали вала е зацепен точно.Според мен дали ще я караш с 2000 или 4000 оборота, ако и е писано ще се скине и в двата случая.
- vasko__2
- Автомобил:
- Двигател:
Не е от нестягане. Нали ти казвам ,тази е поредната.Не са една или две.И си се къса от повечко обороти.Няма я юркаш.Слаба е и не издържа.Не ти се вярва гледам,ама е истина.
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”