Идеи за дневни светлини на поло 6н

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
BruDoNe
Автомобил:
Двигател:

Идеи за дневни светлини на поло 6н

Мнениеот BruDoNe » Пон 27 фев 2012 11:05

Здравейте колеги .. колата е vw polo 6n1 1.9D, може ли някой да даде идея за DRL (дневни светлини) или някакъв хоум мейд начин или от къде да си взема където с малко или без преправяне ще паснат под фаровете :
Изображение

Потребителски аватар
Venci83
Автомобил: Golf 4
Двигател: AKL

Re: Идеи за дневни светлини на поло 6н

Мнениеот Venci83 » Пон 27 фев 2012 11:12

Колега защо не ги направиш по този начин
viewtopic.php?f=11&t=210160

По евтино ще ти излезе и без да поставяш допълнителни светлини.

Потребителски аватар
BruDoNe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BruDoNe » Пон 27 фев 2012 11:29

Благодаря за съвета колега ама не ми допада .. гледах го но търся някакъв начин да стане нещо такова :
Изображение

edit: Забравих да ти кажа, че и от тоя мод който си ми посочил няма смисъл .. защото съм с 1 крушка на къси и дълги така, че по-добрия вариант е да си карам на къси :D

Потребителски аватар
dj_tuhla
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dj_tuhla » Пон 27 фев 2012 12:18

BruDoNe написа:edit: Забравих да ти кажа, че и от тоя мод който си ми посочил няма смисъл .. защото съм с 1 крушка на къси и дълги така, че по-добрия вариант е да си карам на къси :D

Това пък как го реши. В крушката Н4 има 2 жички, по една за къси и дълги, които могат да изгарят поотделно. Smart-DRL се включва към жичката на дългите, така че дори да си с някоя 90+% скъпа крушка със кратък живот, реално през деня ти работи (и то на 30%) жичката на дългите, а късите си пускаш съответно само на тъмно, това драстично увеличава живота. Но ти си знаеш де.

Иначе щом те кефи, сложи си китайски диодни фарчета от типа който си показал на снимката. Има ги в раздел Платени, доста хора ги предлагат. Като цена читавите които вършат нещо излизат няколко пъти ПО тази на Smart-DRL, който смея да твърдя слагаш и забравяш за случая.. не че съм рекламен агент на модулчето, но не крия и факта, че съм съм му фен. Имал съм го и го имам на всяка една от колите, минали ми през ръцете и до такава степен съм свикнал с него, че е едно от първите неща които монтирам на "нова" кола след алармата (и релета на фаровете ако въпросната кола е от VAG групата).. :012:

п.с Ето този колега ти е от Пловдив, и на сайта им има такива диодни фарчета, може да се разходиш да ги видиш на живо предполагам.

Иначе и Ванчев гледам предлага някакви китайчета на доста по-ниска цена. Колко са читави и колко силно ще светят, докато не се види не може да се каже, но и той по спомен е от Пловдив и може да спестиш Еконта - viewtopic.php?f=46&t=264836

Последна промяна от dj_tuhla на Пон 27 фев 2012 12:42, променено общо 3 пъти.

Потребителски аватар
BruDoNe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BruDoNe » Пон 27 фев 2012 12:31

Човеко спокойно :D нали затова направих темата да не е на "свинче звънче", а да се доближи до що годе заводското ... искам да е в тази дупка която съм посочил и да не си личи че са слагани.. благодаря предварително .. просто не ми допада това с дългите не, че е лошо.. :bishop

Потребителски аватар
dj_tuhla
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dj_tuhla » Пон 27 фев 2012 12:39

Виж едитнах си горното мнение с линкове към 2 колеги от Пловдив които предлагат такива и може да си ги видиш на живо и да си прецениш :beer .

Потребителски аватар
BruDoNe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BruDoNe » Пон 27 фев 2012 17:33

Никой ли не е слагал такива на поло ?? :?

Потребителски аватар
BruDoNe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BruDoNe » Пон 27 фев 2012 22:32

Значи имам следната идея в тея дупки където съм посочил в 1-вия пост има едни пластмаси които имат формата на корито в тях мога да сложа диодна лента обаче искам да го залея с нещо прозрачно но да не си личи, че съм го правил това .. примерно като прозрачен силикон обаче ще си личи и няма да е така прозрачно качили.. някой ако има идея за нещо подобно .. ще е супер :drunk

Потребителски аватар
dj_tuhla
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dj_tuhla » Сря 29 фев 2012 10:03

То има и лента, която си е направо в силиконова обвивка (водоустойчива). Обаче няма да минеш с нея, много слабо ще свети и няма да се вижда от далеч. А и за пред "органите" афтърмаркет решението трябва да има одобрение за използване в ЕУ като дневни светлини. Тези фарчета с диодите имат такова, а освен това си имат и подобие на оптика около самите диоди, които също са много по-мощни, от колкото слагат по лентите (защото им трябва охлаждане а върху лента капацитета е ограничен). Избираш си модел (виж линковете дето съм ти пуснал по-горе за пример), режеш му дупка така че да влезе плътно и това е. Не знам какво толкова го мислиш.

P.S. Можеш да направиш и комбинация от SmartDRL + диодна лента както си го намислил, така ще минаваш пред КАТ и на тебе ще ти харесва - диодите ще ги закачиш на канала за габарити на SmartDRL и ще светват автоматично заедно с 30% от дългите.

Потребителски аватар
BruDoNe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BruDoNe » Сря 29 фев 2012 12:55

Добре колега благодаря пак .. ами мисля го толкова за да не е грозно ... а и това с 30% на дългите наистина е добър вариант ами има ли смисъл да го правя на някви китайски крушки .. също си мислих дали да не сложа ксенон .. разбира се ще го регулирам да не заслепявам другите на пътя ..
ще го мисля и ще видим като се позатопли какво ще правя eusa

Потребителски аватар
dj_tuhla
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dj_tuhla » Сря 29 фев 2012 14:01

Ксенон на рефлектор заслепява колкото и да го регулираш, просто площта на рефлектора е голяма и от далече се вижда като супер ярко петно дори светлинния поток да е свален надолу. Ако ще слагаш ксенон и ти пука за другите, сложи фарове с лупи, а ако не ти се занимава, вземи си крушки Осрам NB или CB 90+ и си добави релета към инсталацията на фаровете и ще имаш много добри светлини без да заслепяваш.

Идеята на 30-те процента освен да пазят крушките е най-вече да ти пестят ток за да може алтернатора по-бързо да зареди акумулатора, което особено зимата си е важно, а и макар и малко се пести гориво. За какво да ти светят таблото, копчетата в купето, габаритите и подсветката на номера през деня? Това си е ток общо почти колкото ти хабят дългите на 30%! Това + пазенето на крушките на късите и автоматичното светване са главните предимства на SmartDRL модула.

Взех да се чувствам като дървен философ, направи както ще ти харесва на теб и после да пуснеш снимки да видим как е станало.

Последна промяна от dj_tuhla на Сря 29 фев 2012 14:09, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Сря 29 фев 2012 14:08

На баща ми колата е с релета и след стартиране, щом угасне лампата на генератора, се включват фаровете. Интересното е, че се включват дългата и късата светлина последователно. Фарът свети по-жълто, но достатъчно ярко, а така се удължава живота на крушките. Не се налага да се сещаш да включваш и изключваш. Ако не ме мързеше, да съм направил и моята така...

Потребителски аватар
BruDoNe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BruDoNe » Сря 29 фев 2012 19:56

Ако се сложи фолио за затъмняване на фаровете пак ли ще заслепява ? Само информативно питам .. и взех да се замислям с това за дългите .. от всичко звучи най-удачно ..

Потребителски аватар
dj_tuhla
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dj_tuhla » Сря 29 фев 2012 20:05

Мне, със фолио няма да заслепява, имам приятел който е затъмнил фаровете на Галанта точно с фолио и кара с 55 вата ксенон и не заслепява .. с нормалния 35 вата обаче не се вижда кой знае колко добре пред колата .. иначе и аз много съм го мислил и както и да го въртях и суках, стигнах до извода че с DRL-то излиза хем най-евтино хем най-лесно и с минимални интервенции .. Ако тръгнеш да го слагаш да знаеш, че всичко което ти трябва е достъпно на буксата на ключа на фаровете (сигнал от подсветка на номера, задните габарити ако ще ги закачаш (за там трябва допълнително реле и 2 диода), постоянен +, + през контакт) а към дългите може да се закачиш на буксата която влиза в лостчето за превключване къси-дълги .. доста културно и прибрано става..

едит: сега като се прибирах видях едно 6Н и тези цепки в бронята дето си ги оградил ми се сториха направо идеални за диодни фарчета! Виж някой на живо и ги наложи, може да стане супер...

Потребителски аватар
vesko_j
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vesko_j » Съб 03 мар 2012 19:42

Ей ги на.Стоят много добре почти като фабрични.Цената е 60 лв. от Xenon Vision.Сваляш капачките монтираш скобите и диодите .Отстрани остава около 7-8 см.Изрязваш си от PVC нова капачка като ползваш за шаблон старата и я лепваш със силикон на празното място. :applause: Ако имаш питане на Л.С.насреща съм. :D

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”