омаслена скоростна кут. на полото-проблем?
- dekata
- Автомобил:
- Двигател:
омаслена скоростна кут. на полото-проблем?
здравейте.пиша по молба на мой колега който има POLO 1000куб.97г.-става въпрос,че около лостчето което влиза в скоростната кутия и служи за превключване на скоростите е доста омаслено.от какво е?някакво уплатнение ли има или семер
лесно ли се сменя?

- Anbuch
- Полохолик
- Автомобил: VW POLO 6R
- Двигател: CGGB 2010г
- Контакти:
ГОРЕЩ СЪВЕТ !!! Ако е само омаслено и не капва капка всеки път като се спре колата да кара смело !!! При смяна на маслото на двигателя да му проверяват и маслото в скоростната кутия всеки път ( безплатно е навсякъде защото се надяват да имаш нужда от доливане
). И при мен е омаслено от както си купих колата и за 70 000 км общо съм налял 250 мл ( литата е към 12 лв ).
Само като ориентир - маслото в скоростите е около 2 л +- 0,2 л

Само като ориентир - маслото в скоростите е около 2 л +- 0,2 л
Re: омаслена скоростна кут. на полото-проблем?
dekata написа:здравейте.пиша по молба на мой колега който има POLO 1000куб.97г.-става въпрос,че около лостчето което влиза в скоростната кутия и служи за превключване на скоростите е доста омаслено.от какво е?някакво уплатнение ли има или семерлесно ли се сменя?
Всеобщ проблем при Поло! И аз съм така... Задължително на всяка смяна на масло - проверка и доливане, защото аз съм свидетел как 2-ма колеги от този форум изгоряха със скоростните кутии, по-точно 5-та скорост...
Даскала написа:В интерес на истината,правех петна и мислех,че ми е изтекло маслото,обаче всеки път като проверяваме винаги има![]()
Ама като я купих сипнах 800 грама![]()
Пичаго,семеринга струва 3 лева,смяна 10![]()
Преценявай
Даскале, веднага ти давам 13 лв да ми смениш семеринга... Къде го направи това? Сигурел ли си, че на Поло е също толкова лесно като на твоя Голф... Аз съм надничал отдолу и ми се стори, че доста неща ще трябва да се разглобят докато се стигне до пустия семеринг... Препоръчай майстор ако знаеш.
- Anbuch
- Полохолик
- Автомобил: VW POLO 6R
- Двигател: CGGB 2010г
- Контакти:
Може би е до моят туст късмет ,но съм стигнал до една житейска истина ,че :турски и китайски части + български "майсторлък" е кофти комбинация.
Изразявам ЛИЧНО мнение с което може и много да не са съгласни ,но вече не сменям за нищо на света части дето не са слагани в България освен ако не е КРАЙНО НАЛОЖИТЕЛНО.
Изразявам ЛИЧНО мнение с което може и много да не са съгласни ,но вече не сменям за нищо на света части дето не са слагани в България освен ако не е КРАЙНО НАЛОЖИТЕЛНО.

- scirocco gt
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
vasstop написа:lilo_stich написа:spam нещо пернишкия тунинг е работил пак![]()
Голфъра ако разбере как са паднали цените![]()
п.п. не се сдържах за тези 13 лв.
Ами да ти кажа честно на мен тази смяна ми струва точно 7лв.
2лв за семеринг и 5лв за смяната. Някъде във форума има тема, в която съм писал точно по случая.
Добре,че не си дошъл при мен,щях ти скъсам главата...
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”