Успял колега да се справи със скрибуцането на съединителя???

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
btkmobail
Автомобил:
Двигател:

Успял колега да се справи със скрибуцането на съединителя???

Мнениеот btkmobail » Нед 08 апр 2012 22:05

Колеги,
дали някой е успял да открие какво причинява неописуеми дразнещото скрибуцане на педала на съединителя?
Съединителя ми е LUK, жилото също е ново и хубава. Уви ибаче след няколко киломретра каране, при натискане на педала се чува една много гадно и дразнещо скрибуцане, като и самия педал става малко по-твърд.
Дали с подмяна на магарето на педалите ще се разреши проблема? Със смазване ефекта е максимум една седмица.

Благодаря предварително

Последна промяна от Bobi_S13 на Сря 18 апр 2012 18:51, променено общо 1 път.
Причина: оправи заглавието според правилата!

Uneek
Автомобил: 1998 VW Polo Variant
Двигател: APQ

Re: Успял колега да се справи със скрибуцането на съединителя???

Мнениеот Uneek » Нед 08 апр 2012 22:54

И при мен го има този дефект - съединителя е нов - Закс, жилото също - при това оригинално от Порше за 100+ лв. и пак си скърца, имам чувството че при топло време и загряла кола по-трудно се натиска педала :roll:

Потребителски аватар
Gecatawe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Gecatawe » Нед 08 апр 2012 23:07

И при мене го има, обаче като напръсках около педалите където се захващат с вълшебния спрей WD-40 и изчезна за няколко дена, после пак се появи.Сложих си бас каса и проблемът за сега изчезна.

Потребителски аватар
dj_tuhla
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dj_tuhla » Пон 09 апр 2012 7:54

Жило .. оригинално жило си вземи или свали това и го смажи вътре, повтарям, вътре с вазелин примерно.

Аз след 3 "хубави" жила си взех оригинално накрая защото ми писна и това е основната разлика която забелязвам спрямо "хубавите" ментета. При Сеат-а не е автоматично жилото обаче, не знам при теб какво е, ако е автоматично не знам дали е приложимо това... По принцип освен от "жилото в кожуха" се разскърцва и там където се закача за педала, пробвай да го напръскаш със силиконова грес-спрей, има ефект, но не е дълготраен за съжаление :banghead:

То главното не е скърцането, ами това че става по-твърд и хода става неравномерен, на пресекулки малко което е дразнещото .. ако има начин да се насадят помпи и да стане хидравлична системата ще се родим, ама мисля че няма донор за съжаление .. имах надежди за помпи от Голф 4 1.4 ама май няма как да стане лесно...

П.С. И с оригиналното жило след 2-3 часа градско по задръстванията почва да скрибуца, ама много по-слабо са изразени "ефектите" ... пак не е цвете де, просто кофти проектирано решение .. поредната недомислица от VAG.. :banana

Потребителски аватар
Pirogov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Pirogov » Пон 09 апр 2012 7:58

Аз имам същия проблем и съм сигурен ,че няма нищо общо със жилото, просто опира в някаква пластмаса и скрибуца.Пръсках с ВД и изчезна, но скоро пак се появи...

Потребителски аватар
dj_tuhla
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dj_tuhla » Пон 09 апр 2012 8:02

То че опира, опира, ама си е точно жилото... виж как се закача за педала, педала е от пластмаса, а главата на жилото е метална, уж има някаква тефлоноподобна втулка в "по-добрите" ментета но си скърца там яко... и самото жило застава в такова положение спрямо педала, че по време на работа се търка въжето във кожуха и след известно време като се загрее, почва да върви тегаво и да издава звуци . ..

Потребителски аватар
btkmobail
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот btkmobail » Нед 15 апр 2012 9:30

Явно няма лек за тази болест :banghead:

Потребителски аватар
deversant
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот deversant » Нед 15 апр 2012 10:05

И аз го имах на голфа,но там е с помпа.И се оказа сега като свалих скоростите скъсан маншон на помпата!
Греста я няма... Ако и при вас е с помпа,тя се сваля и без да се маха скоростна кутия!
Но в никакъв случай не надтискайте съединителят като свалите помпата!Че ще изхвърчи буталцето и ще трябва да купувате нова (за моят голф е нещо от сорта на 100-110лв).

Потребителски аватар
kaiser666
Автомобил: Bmw E34
Двигател: M20B20

Мнениеот kaiser666 » Пон 16 апр 2012 14:23

Много често скърца самия педал, който е нанизан на една ос с другите два, явно заводската смазка си е заминала за това е хубаво да се свали педала(трябва да има един шплент и да се извади педала)и да се намаже с грес. Аз го имам това скърцане, ама ми е трудно да се набутам под таблото за да го оправя. mhihi

Потребителски аватар
BukTop
Автомобил: Impreza WRX + Polo 2F GT
Двигател:
Контакти:

Мнениеот BukTop » Пон 16 апр 2012 15:13

kaiser666 написа:Много често скърца самия педал, който е нанизан на една ос с другите два, явно заводската смазка си е заминала за това е хубаво да се свали педала(трябва да има един шплент и да се извади педала)и да се намаже с грес. Аз го имам това скърцане, ама ми е трудно да се набутам под таблото за да го оправя. mhihi

:да:

От педала е. Преди седмица го напръсках обилно с WD40 и почти изчезна скърцането, да видим до кога. :)

Потребителски аватар
btkmobail
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот btkmobail » Сря 18 апр 2012 18:48

BukTop написа:
kaiser666 написа:Много често скърца самия педал, който е нанизан на една ос с другите два, явно заводската смазка си е заминала за това е хубаво да се свали педала(трябва да има един шплент и да се извади педала)и да се намаже с грес. Аз го имам това скърцане, ама ми е трудно да се набутам под таблото за да го оправя. mhihi

:да:

От педала е. Преди седмица го напръсках обилно с WD40 и почти изчезна скърцането, да видим до кога. :)

Свалял съм педала и го смазах, след около седмица обаче пак на същото дередже ........

Потребителски аватар
mmkosev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mmkosev » Сря 18 апр 2012 19:02

Здравейте колеги.Това,че скърцат жилата не е виновен ВАГ.Моята от както е дошла вече 44к километра ,а преди това още колко полото си знае не е скръцнало веднъж за 7 години.Според мен или има някаква част която липсва при вас или сте си купили скъпи ментаци.Аз бих погледнал в етката дали всичко си е на мястото.Само за информация моето жило е френско за съединителя не знам.Успех.

Потребителски аватар
freestyler911
Автомобил: VW polo
Двигател: AEX 1996

Мнениеот freestyler911 » Сря 18 апр 2012 19:02

1. Проблема не е в педала!
2. Проблема не се решава със смазване!

Проблема е в автоматичния механизъм. (и за това си има тема и то много много добра на колегата Anbuch...ама айде...) Механизма трябва да е сух!!!!! Без масла и греси! Жилото е с двойно тефлоново покритие (и самото жило и бронята отвътре). Та там се обезмаслява до сухо като мито бебешко дупе.

Другото е ,че жилата имат един тампон , който се разскърцва като се затопли мотора. Там вече само оригиналното не скърца.

И в тази тема няма да ви търся със търсачката и да ви слагам линкове! Има си и как се минава към обикновено жило, има си и как се монтира и демонтира автоматично, има си и къде се чупи опората на жило абеее ....... све! :търсачкаа

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”