Здравейте VW маняци. Има поло,95, 1,6 АЕА мотор. Преди година и половина му сложих газ. Всичко бе наред до преди 2-3 месеца. Започна да не ще да върви на бензин, то не беше откачане на акумулатори и други други екстри. Сега пък ми изгоря и бензиновата помпа. Днес я смених, но ... пак не ще да държи обороти, а на газ си върви супер. Откачих пак акумулатора и след около 20 мин тръгна, но на високи обороти глъхне и иска да гасне. Закачихме го на един лаптоп и показа грешка Camshaft Position (Hall) Sensor - no signal, демек датчих на Хол разположен на разпределителния вал. От къде да го изскубя? Порових из мненията ви и намерих нещо, но не знам за същият датчик ли става въпрос.
Някой от вас имал ли е подобни ядове и моля за съвети.
пак ядове беее!!!
- Anbuch
- Полохолик
- Автомобил: VW POLO 6R
- Двигател: CGGB 2010г
- Контакти:
Когато колата е само на контакт (двигателят не работи) ,при мойто Поло показва тази грешка- НАПЪЛНО НОРМАЛНО Е. Като се запали двигателят грешката изчезва. Сигналът от датчикът на Хол се образува посредством индукция предизвикана от въртенето на коляновият вал ( или нещо друго дето се въртеше - не си спомням точно
). А ако ти е откачен кабел към датчика или той самият не работи ,колата няма вообще да пали на каквото и да било гориво.
По-ми се струва да излезе нещо от рода на бензинов филтър, дюза,ламбда сонда. Аз изкарах 150 гр емулсия(вода с масло = каша) от тръбопровода след бензиновият филтър например
А ,и да питам нещо ,твоето с метални колектори ли е и с ламбдасонда емулатор ли си???

По-ми се струва да излезе нещо от рода на бензинов филтър, дюза,ламбда сонда. Аз изкарах 150 гр емулсия(вода с масло = каша) от тръбопровода след бензиновият филтър например
А ,и да питам нещо ,твоето с метални колектори ли е и с ламбдасонда емулатор ли си???
- eradev
- Автомобил: HR-V
- Двигател: D16W1
имам емулатор на сондата и съм с метални колектори.
утре ще сваля горивния филтър и ще закачим съндата да видим дали бачка.
За паленето на бензин няма проблеми, но като дам газ не дига много обороти. На място ги държи, но като тръгна да се движа колата глъхне все едно че й свършва бензина, а в същото време като бачка на място страшно много смърди на бензин
Този датчик от лявата страна на двигателя ли се намира близо до ангренажния ремък
утре ще сваля горивния филтър и ще закачим съндата да видим дали бачка.
За паленето на бензин няма проблеми, но като дам газ не дига много обороти. На място ги държи, но като тръгна да се движа колата глъхне все едно че й свършва бензина, а в същото време като бачка на място страшно много смърди на бензин
Този датчик от лявата страна на двигателя ли се намира близо до ангренажния ремък
- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател:
- Anbuch
- Полохолик
- Автомобил: VW POLO 6R
- Двигател: CGGB 2010г
- Контакти:
http://images12.snimka.bg/001651680.jpg
С номер 12 е обозначена една букса с 3 кабела. Тя е за датчика на Хол ,ама той къде е
С номер 12 е обозначена една букса с 3 кабела. Тя е за датчика на Хол ,ама той къде е

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”