Предно стъкло.

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
porko
Автомобил: VW POLO
Двигател: AAU 1994

Предно стъкло.

Мнениеот porko » Пон 04 дек 2006 21:03

Като вали дъжд и като работят чистачките точно пред шофьорския орлов поглед остава петно от замазани водни капки.Три пъти сменях чистачки.Трих,мих с какво ли не пустото му стъкло и пак на същото място остава това и ме дразни,че пушек се вдига.Не може да е от чистачката.Имам чувството,че точно там е огънато стъклото навътре и не може да се чисти.Има ли по принцип средство,с което да се чистят мазнини и такива боклуци от стъклата?Ако евентуално там е наслоена някаква мазнотия,разбира се и аз не съм можал да я изтрия с бензин,спирт и течност за миене на прозорци.

Uneek
Автомобил: 1998 VW Polo Variant
Двигател: APQ

Мнениеот Uneek » Пон 04 дек 2006 21:49

Това горе долу по средата на чистачката ли е? Мисля си да не би пружината която стяга рамото на чистачката не се е разхлабила и от това да няма нужния натиск на това място?! опитай да сложиш по-силна пружина :roll: Все пак е идея, щом всичко друго си опитал

Потребителски аватар
Volkov
Автомобил: Golf 3 20 Jahre
Двигател: 2.0 16V ABF

Мнениеот Volkov » Пон 04 дек 2006 22:10

Колега и според мен проблема може да ти е от прожинките на чистачките!!! тури некоя снимка ако можеш да видиме проблема!! За пръв път чувам тъкава мъка!!!

Успех колега!!! :)

Потребителски аватар
porko

Мнениеот porko » Пон 04 дек 2006 22:33

Ма нямам с какво да снимам в момента,а и не си заслужава труда.Ще видя пружинките.За тях не се сетих да ги проверя.Благодаря от все сърце и бял дроб :lol:Обаче там на това място сменях три вида и все е такова.Може и да не е от тях.Ще видя и ще пиша пак.

Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Автомобил: VW POLO 6R
Двигател: CGGB 2010г
Контакти:

Мнениеот Anbuch » Вто 05 дек 2006 11:06

Ха-Ха - От 3 години се борех със същият проблем!!! Миналата седница намерих решението(обяснението) на това чудо. Просто хванах другата чистачка и я преместих с 10 см на горе и сега като не работят чистачките ,двете не лежат в една линия ,но пък шофьорската чистачка работи перфектно. Обяснението ми е ,че след амортизация на лостовете и шарнирчетата на самото устройство се получава по-голям натиск на нешофьорската чистачка което става за сметка на другата. И така точно където ти е погледа чистачката не натиска достатъчно и остава тъй псуваното от мен петно :mad: .
По този начин промених разпределението на натиска между двете чистачки и сега нямам проблем!!! :D

Потребителски аватар
porko

Мнениеот porko » Вто 05 дек 2006 22:45

Anbuch написа:Ха-Ха - От 3 години се борех със същият проблем!!! Миналата седница намерих решението(обяснението) на това чудо. Просто хванах другата чистачка и я преместих с 10 см на горе и сега като не работят чистачките ,двете не лежат в една линия ,но пък шофьорската чистачка работи перфектно. Обяснението ми е ,че след амортизация на лостовете и шарнирчетата на самото устройство се получава по-голям натиск на нешофьорската чистачка което става за сметка на другата. И така точно където ти е погледа чистачката не натиска достатъчно и остава тъй псуваното от мен петно :mad: .
По този начин промених разпределението на натиска между двете чистачки и сега нямам проблем!!! :D

Anbuch,извади я от шлиците и я завъртя на десет сантиметра и после я наби пак на шлиците ли?При мен май са омекнали пружините.Ще опитам първо с тях.

Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Автомобил: VW POLO 6R
Двигател: CGGB 2010г
Контакти:

Мнениеот Anbuch » Вто 05 дек 2006 23:09

porko написа:Anbuch,извади я от шлиците и я завъртя на десет сантиметра и после я наби пак на шлиците ли?

Значи.. под шлици подразбирам тези ,(да го нарека )шпилки на които е хванато рамото на чистачката и е стегнато с гайка.(Съжалявам :oops: ,ама да се избегне недоразумение де..)

Не, просто и развих леко гайката на шлица и я вдигнах с ръка. За 30 секунди става. Преди време мислех ,че на шофьорската ми чистачка е превъртяло рамото в шлиците и я свалих. От вътре на рамото набих много центърчета.След което я набих в шлица и стана вечна спойката (няма да мръдне никога). Но резултат нямаше никакъв спрямо въпростното петно. Ако смяташ ,че е от пружината на шофьорската чистачка - размени ги двете заедно с рамената и дано да намериш решението на проблема.
Толкова нерви имах аз и искренно ти съчувствам... :!:

stilko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stilko » Вто 05 дек 2006 23:16

И аз го имах този проблем. Сложих си Bosch AeroTwin и стана още по-зле. Оказа се че пружината се е "отпуснала" и непритиска достатъчно силно. Имаше малко работа с клещи за да натегна пружината и сега чистят супер.

Потребителски аватар
porko

Re: Предно стъкло.

Мнениеот porko » Сря 13 дек 2006 7:23

porko написа:Като вали дъжд и като работят чистачките точно пред шофьорския орлов поглед остава петно от замазани водни капки.Три пъти сменях чистачки.Трих,мих с какво ли не пустото му стъкло и пак на същото място остава това и ме дразни,че пушек се вдига.Не може да е от чистачката.Имам чувството,че точно там е огънато стъклото навътре и не може да се чисти.Има ли по принцип средство,с което да се чистят мазнини и такива боклуци от стъклата?Ако евентуално там е наслоена някаква мазнотия,разбира се и аз не съм можал да я изтрия с бензин,спирт и течност за миене на прозорци.

Тъй.Дойдохме,видяхме,победихме.Проблема е отстранен със силиконовите ленти за чистачки от пазара за 3(три)лв.цифром и словом.Изтеглих гумените,нанизах силиконовите и сега капка вода не остава по стъклото.Даже при по-слаб дъжд трие на сухо:)Макар да е на пауза.Перфектно.Поздрави на всички.

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”