Здравейте колеги , карам поло 6н 1996г. 1.4i 60к.
Снощи когато се прибирах валеше , възможно е да съм минал през няколко локви , но колата беше 6.
Днес продължаваше да вали , понеже съм без аларма и си отключвам с ключ ,врътнах предната врата,но централното не се включи. Колата запали от първия път но доста трудно . Тръгнах и след 10-тина минути почна да придърпва, изключих от скорост и колата угасна и не пали . Когато тръгнах да паля стартера се въртеше , след 10-тия опит вече умря напълно.
Викнах познат да даде ток , същата работа. Бутнахме я и запали , докато се прибирах придърпа на няколко пъти ,но после с колата всичко 6.Под капака имаше мокро , делкото обаче си беше сухо.
В купето почна да мирише на изгоряло. Изгасих колата тръгнах да заключвам и централното почна да си бръмчи,но не заключи , отворих багажника да видя машинката,беше мокро и пушеше яко , откачих я и затворих.
Какво мислите дали заради 1 централно колата ме остави така , или просто си имам 2 проблема ?
Polo 6N 1996 1.4 AEX Проблем
- freestyler911
- Автомобил: VW polo
- Двигател: AEX 1996
Re: Polo 6N 1996 1.4 AEX Проблем
Разгледай бобината дали е напукана.
Разгледай мястото около машинката на централното, много често от теч от уплътнение на стопа или на капака се пълни там с вода и става точно това и гори машинката.
Гледай на тъмно и работеща кола има ли корониране (искри ли) около лулите и кабелите. Виж кабелите дали са напукани, виж каква марка са ако са DRAKA малко вероятно да са напукани и на 20г. да са. Погледни си делкото под капачката все пак, ако е много нагоряло почисти или смени (преценяш на място!).
Мене най ме съмнява бобината.
Много малко вероятно е да има общо централното и паленето... Освен някаква аларма ... гадая ...
Поздрави!
Разгледай мястото около машинката на централното, много често от теч от уплътнение на стопа или на капака се пълни там с вода и става точно това и гори машинката.
Гледай на тъмно и работеща кола има ли корониране (искри ли) около лулите и кабелите. Виж кабелите дали са напукани, виж каква марка са ако са DRAKA малко вероятно да са напукани и на 20г. да са. Погледни си делкото под капачката все пак, ако е много нагоряло почисти или смени (преценяш на място!).
Мене най ме съмнява бобината.
Много малко вероятно е да има общо централното и паленето... Освен някаква аларма ... гадая ...
Поздрави!
- martom
- Автомобил: Polo
- Двигател: 1.4AEX
И според мен е бобина.Ама слез когато е тъмно и виж дали има искри ако успееш да запалиш.
- doje
- Автомобил: Vw polo 6N 1996
- Двигател: AEX 1.4i
Няма искри , бобината изглежда наред, не е напукана и кабелите също 
Edit: Делкото го избърсах още като закъсах и там всичко изглеждаше наред, не беше мокро.
Edit: Делкото го избърсах още като закъсах и там всичко изглеждаше наред, не беше мокро.
- 4i4o-dido
- Автомобил: POLO 1.6 6N
- Двигател: AEA 1995
- Контакти:
doje написа:Няма искри , бобината изглежда наред, не е напукана и кабелите също
Днес като я напече слънцето ще запали.
- kris11
- VW експерт

- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
doje написа:Няма искри , бобината изглежда наред, не е напукана и кабелите също
Пръсни с WD 40 делкото и кабелите, ако ти направи въртел в мокро време.
Колега проблемите са ти два.За да видиш дали е от дистрибуторната капачка зачисти електродите и ги мазни с графитна грес.Ако се оправи значи си за капачка .Иначе както казват колегите огледай за пукнатини на бобината и вечерно време с един полвелизатор за миене на стъкла пръскай на двигателя ако почне цветомузика кабели.
- doje
- Автомобил: Vw polo 6N 1996
- Двигател: AEX 1.4i
Добре ще пробвам тези начини, а понеже когато откачих централното и затворих багажника той се заключи ,а ключалката е прецакана , някакви идеи как мога да го отключа от вътре ?
Edit: Единият проблем е решен , бобината е дала фира ,напукана е от долу.
Сега само трябва да взема ново централно и да видя от къде тече .
Edit: Единият проблем е решен , бобината е дала фира ,напукана е от долу.
Сега само трябва да взема ново централно и да видя от къде тече .
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”