Скъсани шпилки на изпускателния колектор
Скъсани шпилки на изпускателния колектор
Колеги, помагайте! Имам 2 скъсани шпилки на изпускателния колектор. Едната стърчи доста навън, но другата е скъсана вътре в главата. Кажете ми къде в София да отида, че да ми ги извадят. От Люлин съм.
Последна промяна от Bobi_S13 на Сря 18 апр 2012 18:55, променено общо 1 път.
Причина: оправи заглавието според правилата!
Причина: оправи заглавието според правилата!
- zfa159
- Автомобил: Skoda Karoq FL + Passat B4 Syncro
- Двигател: DXRB AGG
- Контакти:
Re: Скъсани шпилки на изпускателния колектор
За тази,която е скъсана вътре в главата,това е сериозен проблем.Пробва се с пробиване на отвор в шпилката и навиване на екстрактор,като е твърде вероятно да не стане,защото екстрактора при навиването си,разпъва метала на шпилката и заклинва по-сериозно в резбата,за греене или заваряване нямаш вариант,защото ще покривиш или сцепиш главата.Ако така не стане - главата я сваляш и заминава на електроерозия.За ерозията знам само едно място,където го правят - в Горубляне.Вадят всичко от всякъде 
За другата можеш да пробваш с гайка,заваряване,яки клещи (водопроводен ключ) и т.н.,зависи колко има от нея извън главата.

За другата можеш да пробваш с гайка,заваряване,яки клещи (водопроводен ключ) и т.н.,зависи колко има от нея извън главата.

-
veselin74
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Скъсани шпилки на изпускателния колектор
Здравей Колега,
ето ти линк с описание на действията, които трябва да извършиш при смяна на гарнитура на изпускателният колектор и при скъсване на шпилка -
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=7&t=276778 . Лично аз ходих в сервиза в Овча Купел 1 на кръстовището на ул.Монтевидео и ул.Обиколна(май сега е ул.Президент Линкълн). Хората ми извадиха проблемната шпилка, но не стана толкова бързо колкото ми се искаше. По-важното е че ми решиха проблема.
ето ти линк с описание на действията, които трябва да извършиш при смяна на гарнитура на изпускателният колектор и при скъсване на шпилка -
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=7&t=276778 . Лично аз ходих в сервиза в Овча Купел 1 на кръстовището на ул.Монтевидео и ул.Обиколна(май сега е ул.Президент Линкълн). Хората ми извадиха проблемната шпилка, но не стана толкова бързо колкото ми се искаше. По-важното е че ми решиха проблема.
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”