Здравейте Колеги,
Върти ми се в главата една идейка за смяна на мотора. Насточщия е APQ и искам да го заменя с AHF. Понеже знам , че при смяна на мотора не може да се увеличават к.с. на колата повече от 15%, без да се минава техно тест и след това в КАТ.... та въпроса е може ли да се сложи глава от AHF и нужната периферия, за да се спестят споменатите главоболия.
Отворен съм за идеи от ваша страна.
Поздрави
Анатоли
Въпрос за поло 6N - смяна двигател
- The ReD One
- Автомобил: Passat B7 4 motion Golf Plus tsi
- Двигател:
Re: Въпрос за поло 6N - смяна двигател
То в закона пише и че не можеш да изменяш технически двигателя без технотест.Иначе глава можеш да сложиш с малко доработки.Но само с глава предполагам ще го докараш до 75 коня не виждам идеята за 15 коня толкова разправия и толкоз пари нали се сещаш че само ремъка и ролките са 200+ лв и гарнитура глава 70 , болтове глава , другите гарнитури + шлаи и ако искаш гумички напасване клапани 150 до 200 то отиде на половин поло И като си купиш двигателя стана цяло.Оделно как ще го храниш дросел дюзи ком за кои двигател?По добре цял мотор в твоя блок тогава има смисал или цели мотор в твоя кош даже в кат не могат ти видят номера на АHFсвален мотор и в кат не можаха да го видят че трябва да поразглабяш и пак не е гаранция.Имам и мотор и мога и да ти го пусна в коша.
- zografski
- Автомобил: Golf IV V6 4Motion
- Двигател: AUE 2001
Незнам за какво си мислите за таралеж в гащите... Най добре продай и си купи нещо по новичко щом имаш пари. Няма смисъл от такива изпълнения за 15к.с. на кола която е 60коня, разлика почти няма да осетиш, а пари от джоба ще излетят доволно както каза колегата.
Поздрави и със здраве
Поздрави и със здраве

- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Или сменяй целия мотор и съответно спирачките или сменяй колата. Полотата, които съм виждал с AFH са с 256mm вентилирани дискове отпред и 226mm плътни дискове отзад. Ако не се лъжа и ABS-а е задължителен за тоя мотор иначе дръчета, стълбове и мантинели по пътищата има много.
Последна промяна от radi_nrj на Пет 11 май 2012 10:02, променено общо 1 път.
- 6669
- Автомобил: VW Golf IV GTI TDI Exclusive
- Двигател: AHF 1999
Тук се говори за някакви си 15 коня, на 60 коня. Нещо недоумявам, защото AHF e 110, до 60 са си 50 коня, а не 15 
Питането е за бензинка AFH 1,4 16 не е за дизела AHF малко е объркал колега в поста но ние сме схванали какво пита.
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”