POLO 1.4 AEX Центровка

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
ONYX
Автомобил:
Двигател:

POLO 1.4 AEX Центровка

Мнениеот ONYX » Чет 10 май 2012 14:21

Здравейте.Интерсува ме къде се намира белега за зацепването на ремъка или по точно от къде се гледа със стробоскоп.Трябва ли да се маха капака на ремъка.Ходих в един сервиз но нещо ме съмнява каква я свършиха. И за АЕХ двигател на 1500 об. ли се прави центровка.

Потребителски аватар
dj_tuhla
Автомобил:
Двигател:

Re: POLO 1.4 AEX Центровка

Мнениеот dj_tuhla » Чет 10 май 2012 19:45

Да, ама не ти да ги държиш оборотите с педала, ами вкарваш компа в режим за центровка и той сам си ги вдига.

За целта се закачаш с ВАГ-Ком, секция Engine, Measuring blocks. След това палиш, и цъкаш копчето 'Basic Settings'. Отиваш на група 000 (пишеш 000 и натискаш бутонче Go), след това от дясно на полето за групата има стрелкички за нагоре и за надолу (за увеличаване и намаляване на избраната група) - като цъкнеш веднъж нагоре, при преминаването от 000 към 001 трябва да влезе в режим за центровка. При това положение трябва да вдигне оборотите на 1400-1500 и спира да пипа предварението, отзад започва да мирише малко повече на недоизгорял бензин... тогава вече със стробоскопа както се прави центровката нормално - или на маховика (маха се една тапа на скоростите и се гледа) или на ангренажа - сваля се горната половина от капаците и гледат на долната зъбчатка.

Накарай ги да ти я направят на 7 градуса, заводски я дават 6.5-7.5. 7 според мен е оптималния вариант разход-динамика на бензин.

След като приключат с центровката, много е важно да се излезе от режима (Done, go back, close controller (функция номер 6). А не да угасиш просто или да откачат кабела. Ако остане незатворен компа може да почне да прави мизерии, обърни внимание на това.
Ако са въртели без да направят горната процедура, по-скоро са разбъзикали нещата.

Успех.

Потребителски аватар
ONYX
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ONYX » Пет 11 май 2012 8:24

Ясно, не са я свършили никаква.

Потребителски аватар
ONYX
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ONYX » Пет 18 май 2012 7:16

Вчера ходих в един сервиз и ми направиха нова центровка , смяна на предни лагери и регулиране на преден мост.Всичко това за 70 лв.Не знам каква магия направи на Полото но сега се чува само вятъра. За колегите от Бургас които се чудят в кой сервиз да отидат - Данчо в кв.Банево сервиза се намира на ул.Трите сестри. Дори и чипосва и препрограмира компютри.Рядко се случва да си платиш в сервиза с кеф и да не съжаляваш че си си хвърлил лев.Евала на майстора. :beer

Потребителски аватар
martom
Автомобил: Polo
Двигател: 1.4AEX

Мнениеот martom » Сря 06 ное 2013 21:21

А не е ли по-точно да се настроят градусите като се върти делкото и се настроят по показанията на ваг ком?А не със страбоскоп

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”