Здравейте колеги,
Полото е 1.0 6н1 от 98г. Проблемът се появява предимно на загрял двигател. Като включа на трета или четвърта и настъпя газта до край, нищо не се случва, даже имам леко усещане че отнема малко газ. На първа и втора не се усеща да има проблем (ама двигателя си е по-принцип слаб). Казваха ми че може да е от ламбда сондата, ако може да ми дадете малко повече информация за нея ще съм благодарен.
Скоро са сменявани консумативи, малсо , филтри.
Поздрави.
Polo /1.0/6n1/98г./ Загуба на мощност
Polo /1.0/6n1/98г./ Загуба на мощност
Последна промяна от dragonn2 на Сря 02 май 2012 15:22, променено общо 2 пъти.
Re: Загуба на мощност
Като за начало провери кабели и свещи.После дистрибутор и палец.Проблема е някъде там.
Ами кабелите са проверявани много пъти.
Интересното е че проблема се появява само за около 10 секунди след като се превключи скорост.
Примерно на извънградско няма проблем, лошото е че се случва в града когато най-много ми трябва да ускорява.
Като тръгна на светофар: първа, втора - няма проблем, като вкарам трета и настъпя не помръдва. Няма значение дали съм сменил на 2000 или 3500 оборота.
Давайте идеи.
Интересното е че проблема се появява само за около 10 секунди след като се превключи скорост.
Примерно на извънградско няма проблем, лошото е че се случва в града когато най-много ми трябва да ускорява.
Като тръгна на светофар: първа, втора - няма проблем, като вкарам трета и настъпя не помръдва. Няма значение дали съм сменил на 2000 или 3500 оборота.
Давайте идеи.
Когато я настъпиш след като превключиш на скорост има някакво секундно забавяне преди да се изстреля.Ако съм разбрал правилно то си е така. Това може да се избегне с идеално настроено предварение. Пробвай с постепенно но бързо подаване на газ и няма да ти го прави.Скоро карах една чисто нова мазда 6 автоматик и останах учуден, че и там го има това забавяне.
ONYX написа:Когато я настъпиш след като превключиш на скорост има някакво секундно забавяне преди да се изстреля.Ако съм разбрал правилно то си е така. Това може да се избегне с идеално настроено предварение. Пробвай с постепенно но бързо подаване на газ и няма да ти го прави.Скоро карах една чисто нова мазда 6 автоматик и останах учуден, че и там го има това забавяне.
Там е работата че както и да подавам газ, колата не отбелязва. Както споменах вече, даже и леко намалява като настъпя повече...
Май ще трябва на диагностика да се кара.
Закарай я на диагностика.Аз съм почти сигурен,че са кабели или свещи.А относно ламбда сондата когато моята беше умряла колата си вървеше единствено разхода ми беше огромен.
И да проверят правилно ли ти е зацепен ремъка. Ако е прескочил зъб също е симптом за губене на мощност.
Я дайте препоръка каде да я закарам на диагностика и каде оправят подобни проблеми по двигателя.
Някой "форумен" сервиз
Опс замалко да забравя - за София става дума.
Някой "форумен" сервиз
Опс замалко да забравя - за София става дума.
- miitaka
- Автомобил: POLO 1.0 i
- Двигател: AER 1998
Re: Polo /1.0/6n1/98г./ Загуба на мощност
Иди първо при диагностиците на ул."Враня"41 ,близко е до ХЕИ - то !
- gorkzillah
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Polo /1.0/6n1/98г./ Загуба на мощност
Имах абсоьютно същия проблем с моето Поло което е като твоето колега. Нещото което малко подобри ситуацията беше разкачен кабел/маркуч подкапака на двигателя за някакъв вакуум. Не съм сигурен какво точно прави защото така и не се интересувах, но след това значително се усещаше подобрение.
Иначе колато като е натоварена и загряла пак се зори на баири и зор дърпа на 3-та и 4-та.
Иначе колато като е натоварена и загряла пак се зори на баири и зор дърпа на 3-та и 4-та.
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”