Досаден шум
Досаден шум
Здравейте колеги, карам поло 1.4 60к.с. АЕХ, когато натисна спирачката и след това като я пусна и "изкърцва" чува се от задните колела. Въпросът мие дали някой се е сблусквал с този проблем и как евентуално може да се премахне 

- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Re: Досаден шум
Тоя звук го има и не само при Поло , всички барабанки на ФВ са така ! Опитвал съм със силиконова паста да "подобря" ситуацията , но е за кратко- след 2 месеца пак същата работа
Не знам с друго какво би дало по-дълготраен ефект

- persiii11
- Автомобил: Vw Golf 4
- Двигател: AKL 1999
мисля че може да е от прижините от задните челюсти
-
- Автомобил:
- Двигател:
Здрасти, колега. И при мен имаше подобен шум.Свалих барабана и феродото на едната челюст беше отлепено, недай си боже да заседне отлепилото се феродо между барабана и другата челюст може да блокира колелото. По-добре свали и виж какво е положението. А пружинките ги има в Евро 07 , не се скъпи .
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Звука, който се чува не е от пружините.Получава се от триенето на челюстите във ламарината.Личи се при оглед ,къде е търкало-ламарината е лъскава , но се налага понякога да се смъкнат , за да се види къде е.Чува се най-вече при отпускане на педала , т.е. при връщането в изходна позиция на самите челюсти.Аз съм слагал съвсем малко силиконова паста в зоната на триене и звука спира за известно време, после пак се появява.
- IvanMan
- джедай
- Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
- Двигател: CRLB
Bobi_S13 написа:модела на колата (Polo/Lupo) вид на купето (6n/6n2...за лупо не се отнася) година на производство (пр.1996г.) букви на мотор/двигател (пр. АЕЕ) - проблем за който се пуска темата
пример: Polo 6n 1996г. АЕЕ - проблем с бензиновата помпа
всяка една тема публикувана не по този начин, ще бъде моментално заключена!
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”