това признаци на издухала гарнитута ли са
това признаци на издухала гарнитута ли са
здр колеги.колата е поло 96г 1.4 колата се кара на ден по 15 километра и може би за това имам боза по капачката на маслото но си и губи антифриз за 4000км съм долял 3.5л антифриз.прегледъл съм я основно от никаде не капе .антифриза ми е зелен но е станал кафяв. горният маркуч е малко твърд не е много а долният си е мек.от разширителният съд не излизат балончета но като подам газ течноста направо си прелива от горе.колата не загрява държи си 90г не пуши от ауспуха само на студен двигател прокапва малко от ауспуха но като си заге спира да капе. маслото на щеката си е добре.как мислите дали е гарнитурата на главата.вчера бях в сервиза и маистора с един поглед на капачката и антифриза и беше напълно сигорен че е гарнитура на главата.аз сам в гърция по точно остров крит
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: това признаци на издухала гарнитута ли са
Колега няма от какво да се плашиш. Ако беше гарнитура, маркучите на водната система щяха да са по-твърди.
А за водата от ауспуха - това е конденз затова като загрее спира да капе (изпарява се водата). А за преливащото казанче е нормално когато подадеш газ да се получи така защото когато подадеш газ водната помпа прави по голямо налягане и водата се стреми към мястото с по-малко съпротивление
. Провери си пак подробно маркучите. Огледай ги мн добре за течове.
А за водата от ауспуха - това е конденз затова като загрее спира да капе (изпарява се водата). А за преливащото казанче е нормално когато подадеш газ да се получи така защото когато подадеш газ водната помпа прави по голямо налягане и водата се стреми към мястото с по-малко съпротивление

-
- Автомобил:
- Двигател:
Здравей колега,не знам на този двигател дали е лесен достъпа до свещите,но ако можеш да ги развиеш огледай челата на буталата ако има проблем с гарнитурата там където е проблема буталото е лъскаво(измито)а другите са с нагар.При мен имаше теч от един маркуч точно над изпускателния колектор и всичко се изпаряваше,голям зор видях докато го открия.Също така при първо палене сутрин може да изкарва Бял дим през ауспуха.
- nebeto
- Автомобил: VW Passat B4 1.9TDI
- Двигател: AFN 1996
ако беше заминала гарнетурата маслото щеше да е като "боза".
Да не те заблуждава сегашния цвят на антифриза напълно е нормално да е кафяв.Карай си колицата спокойно.
Да не те заблуждава сегашния цвят на антифриза напълно е нормално да е кафяв.Карай си колицата спокойно.
Огледаи хубаво за течове може и от задната страна да са и да се изпарява от топлият двигател , но предполагам че е 5 хуиника дето стои термостата се е поизкривил /спукал и от там губиш.Виж и в краката ти да не е мокро от радяторчето на парното.И както е казал колегата по горе завии свещите и огледаи дали са лъскави буталата с една запалка с лед и прибутване колата като е на скорост.
- dj_tuhla
- Автомобил:
- Двигател:
nebeto написа:Да не те заблуждава сегашния цвят на антифриза напълно е нормално да е кафяв.Карай си колицата спокойно.
Айде бе ..

А резултата се вижда от описания проблем .. запушване по системата. Колега, може да видиш дали прави нормална струя от тънкия маркуч в казанчето .. ако не тече, започни от там да гледаш (това по повод че ти прелива като дадеш газ).
И си промии системата няколко пъти с вода докато спре да оцветява, след което си налей нов, хубав антифриз... след като отсраниш проблемите де, според мен имаш теч + запушване.
благодаря за бързите отговори колеги ше прегледам колата пак основно за теч и свешите ше проверя дано не е гарнетурата око се сещате за нешо друго пишете.а може би водната помпа да ми прави мизерия.колата я имам близо 2 години при обслужването на ангренажен ролки и всичко останало водната помпа не я смених маистора тогава каза че си я бива.
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”