Маховик за дизелово Поло

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
achopopov
Автомобил:
Двигател:

Маховик за дизелово Поло

Мнениеот achopopov » Сря 27 яну 2010 21:06

Здравейте,колеги!Сблъсках се с един неприятен и не особено евтин проблем вчера.3 зъба на един от венците на маховика са счупени(този венец,който се завърта от стартера).Офертата,която ми предлагат в момента е маховик(не демпферен,а обикновен,доколкото знам по-издръжлив) + съединител + притискател = 630-40лв(валео).Мисля,че цената не е лоша,но въпреки това 640лв. са си 640лв., а аз съм студент :roll: Полото е 1.9нафтичка - 96год.Ако някой има наличен такъв маховик,изоставен в някой гараж,нека пише.Ще се разберем за паричките :beer

Потребителски аватар
apa6o
Автомобил: Skoda Octavia 1Z
Двигател: BKD

Re: Маховик за дизелово Поло

Мнениеот apa6o » Сря 27 яну 2010 21:14

То за тая работа има раздел купува mhihi А иначе искам да изкажа съчувствие към проблема ти, рано или късно всички такива коли ще ни изиграят така :evil:

KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Сря 27 яну 2010 21:18

Ако говориш за обикновен маховик тази цена нещо много дебела ми се вижда.Провери на друго място за цена.

Потребителски аватар
Gecatawe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Gecatawe » Чет 28 яну 2010 1:10

Ми 250-300лв е комплекта съединител , маховика след като е обикновен много пари ми се вижда и на мен.Дали лесно ще стане ъпгрейда от демпферен към обикновен ?

Потребителски аватар
Волен
Автомобил: 1996 Polo 6N
Двигател: 1H

Мнениеот Волен » Чет 28 яну 2010 1:20

Ако става от 1.4 АЕХ имам :idea:

Потребителски аватар
achopopov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот achopopov » Чет 28 яну 2010 14:25

Ами баща ми работи в сервиз и звъняхме в много магазини,от които по принцип купува части. От цяла Варна,като че ли това беше най-ниската цена. Днес разбрахме, че са скъсани и маншоните на полуоските на скоростната кутия, мисля... Добре, че поне те са евтини:)Колега, мисля, че от 1.4 не става, но благодаря все пак! :beer

Потребителски аватар
apa6o
Автомобил: Skoda Octavia 1Z
Двигател: BKD

Мнениеот apa6o » Чет 28 яну 2010 14:40

Колега, мисля, че намерих нещо, което би ти било от полза. http://www.jorily.com/catalog/index.php?main_page=product_info&cPath=4_32&products_id=921
Принципно двигателя с код АЕФ е монтиран и на Шкода и предполагам частта е същата, но някой по компетентен да си изкаже мнението :roll:

Потребителски аватар
achopopov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот achopopov » Чет 28 яну 2010 16:29

Ами вече са я поправили в сервиза... Било добре поленцето, но парите заминаха. Нищо, здраве да е!Благодаря за отзивчивостта, колеги :да:

mirro_21
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mirro_21 » Чет 28 яну 2010 18:19

съчуствам ти колега,наистина!
е за това не си взех дизел,макар че ми предлагаха 2-по евтина нафта.
с тея пари,дето сме ги хвърлили по тези наши коли...ще са си вечно наши. :talk: :roll:

Потребителски аватар
achopopov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот achopopov » Пет 29 яну 2010 0:40

Ами...имам я от година и половина.Много съм доволен от количката.Единственото нещо,което съм сменил по нея са 2 задни амортисъора,защото бяха позаминали още като я купувах,а и съм си играл да я вдигам малко,че с тези наши пътища(отзад е 11см гума-калник,а отпред 10 отново гума-калник),хубаво вози,гори 5-6/100,нафта винаги има на кирия,...Но!!!от налчалото на този месец се счупи 7 пъти!Някой ме е урочасал ли,черна магия ли са ми направили... :D Сега всичко е пушка,дано да не се чупи повече,че ми надвиши финансовите възможности този месец :beer

grishitu
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот grishitu » Пет 29 яну 2010 11:01

да поясня за колегата дето каза, че 250-300 лв. е за бензинки. на поло 1,9 D само демпферния маховик струва в зависимост от отстъпката и марката от 800 до 1200 лв. 250-300 лв. е комплект притискател с лагер и феродоф диск. а отностно снямната му с обикновен маховик, притискател, лагер и феродоф е в зависимост от марката и отстъпката която можеш да договориш от 670 до 980 лв. на колегата незнам колко му е излезнало смяната и какво е сменял, но цените които казвам са без работа.

п.п. при мен се наложи дори ряване на стария маховик за да може да се развие от коляновия вал, защото беше превъртял в себе си.

mirro_21
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mirro_21 » Пет 29 яну 2010 17:06

никои не ти е напраил черна магия колега.
просто нещата са навързани и като тръгне да се чупи...се чупи до краи.
6 месеца праиш...6 месеца затишие...после пак от начало. :Mr Green Fun :screwy
вълшебната думичка,с която се маха"черната магия" е......"ебал съм го" :063:

Потребителски аватар
Gecatawe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Gecatawe » Пет 29 яну 2010 18:21

grishitu написа:да поясня за колегата дето каза, че 250-300 лв. е за бензинки. на поло 1,9 D само демпферния маховик струва в зависимост от отстъпката и марката от 800 до 1200 лв. 250-300 лв. е комплект притискател с лагер и феродоф диск. а отностно снямната му с обикновен маховик, притискател, лагер и феродоф е в зависимост от марката и отстъпката която можеш да договориш от 670 до 980 лв. на колегата незнам колко му е излезнало смяната и какво е сменял, но цените които казвам са без работа.

п.п. при мен се наложи дори ряване на стария маховик за да може да се развие от коляновия вал, защото беше превъртял в себе си.

Имам в предвид че 250-300лв е феродов, притискател и лагер.За другото незнам нищо,но ми се видя цената много за комплекта и обикновенния маховик.Както и да е важното е че колегата го е оправил и всичко е добре.
П.С Колега моето е на 1 година и 4 месеца и вече почва да се обажда тук там.Абе изкарало е 12 13 годинки какво да искам повече от него за времето което го карам 1 водна помпа,термостат и феродов диск са сменени и друго всичко му е перфектно.Така че очаквам да почва да се обажда тук там годнките си казват думата :)

Потребителски аватар
achopopov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот achopopov » Пет 29 яну 2010 23:58

Абе полотата не са лоши колички! И моето е на 13 години вече, но е сравнително запазено,за малка кола возията е...нямам проблеми с ходовата част, а от мотора не капе и капчица(което между другото е рядкост при нафтата). Пък и ремонтите , които и правих този месец нямат много общо помежду си...Примерно централното с хидравличната помпа, или десния ксенон с маховика???По-скоро му се вика каръщина:)

stivenj
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stivenj » Пон 11 юни 2012 20:24

Извинявам се ,че ползвам темата на колегата ,но бих искал да запитам,ако някой знае да каже ,демпферния маховик за поло 1.9 консуматив ли е или не е ,кога трябва да се смени ,може ли да не се стига до смяна или е задължителна при определен пробег.

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”