Поло 1.4 16v 2000г. - Тестване на моторче за ел. стъкло?

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
batrangel
Автомобил:
Двигател:

Поло 1.4 16v 2000г. - Тестване на моторче за ел. стъкло?

Мнениеот batrangel » Пон 28 май 2012 8:29

Здравейте колеги.
Започвам поредната тема за проблем с ел. стъклата на Поло 1.4 200г. 2/3 врати.
В момента стъклото на шофьорската врата изобщо не работи. След търсене из форума изпробвах различните съвети, но за мое съжаление без резултат.
Проверих за скъсани жици - имаше една, която възстанових.
Свалих механизма с моторчето - нищо видимо му нямаше, имаше смазка, но аз му сложих още. Четките поне на око бяха добре. Не успях да изкарам платката, защото ме беше страх да не я счупя. При тест на моторчето без да са му закачени жилата то не работи.
Не знам дали е било правилно или не, но реших да пробвам моторчето дали работи като го включа към буксата на дясната врата. Оказа се че работи, но само в едната посока - на прибиране на прозореца. След като разгледах двете букси - на лявата и дясната врата, ми направи впечатление, че тази на дясната врата има повече изводи. При замерване с уред на някои изводи ми дава едно и също на други не.
След измерването установих, че до буксата на лявата (шофьорската) врата достига постоянно 12V - скъсаната жица беше точно на него.
Копчетата работят, защото като ги включа на дясната врата отварят и затварят прозореца.
Молбата ми е ако може някой да каже как да тествам моторчето дали работи или да даде някой друг съвет какво да направя! Питах в един магазин и ми казаха, че само моторчето ще ми струва около 100 лв., но не ми се иска да си го купя и после да се окаже, че проблемът не е в него
П.П.
Чудя се дали да сваля моторчето на дясната врата и да го пробвам на лявата, за да се убедя че жиците и буксата са добре, но при положение че двете букси се различават се чудя дали ще даде верен резултат и дали няма да се повреди.

uomoto
Автомобил: MK4 PD
Двигател: 1.9 TDI 131

Re: Поло 1.4 16v 2000г. - Тестване на моторче за ел. стъкло?

Мнениеот uomoto » Пон 28 май 2012 9:03

Ако бутоните работят на другата врата значи моторчето прави чакмаци. Втора употреба не може ли да намериш?

batrangel
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот batrangel » Пон 28 май 2012 9:22

Втора употреба не ми се взима, защото не знам колко време ще изкара. Решил съм, ако ще взимам да е ново, но първо ми се искаше да съм сигурен, че е от моторчето.

Потребителски аватар
Gecatawe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Gecatawe » Пон 28 май 2012 11:12

batrangel написа:Втора употреба не ми се взима, защото не знам колко време ще изкара. Решил съм, ако ще взимам да е ново, но първо ми се искаше да съм сигурен, че е от моторчето.

Еми подай му директно 12волта на мотора.Ако върти като размениш кабелите '+' и '-' трябва да започне да върти в обратна посока.Един съвет от мене, по-добре си купи 10 моторчета 2-ра употреба от форума от колкото нов(китайски-не оригинален) за 100лв...Новия съм сигурен че няма да изкара много.

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”