Поло 86ц 1043 Детонации и син пушек

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
darksidezoo
Автомобил: Polo Movie 1.1
Двигател: HZ 1987
Контакти:

Поло 86ц 1043 Детонации и син пушек

Мнениеот darksidezoo » Съб 26 май 2012 20:12

Колеги имам следния проблем , полото ми гърми след като пусна газта във високите обороти , а от скоро започна и да пуши ( може и преди да е пушело ) . Възможно ли е да пуши ако сместа не изгаря както трябва ? ( Няма проблеми с вървенето паленето и тн . По колата преди 5 хил км са сменени гумичките и са паснати клапаните заедно с всичките гарнитури на главата , така че изключвам възможността да харчи маслото.Също по колата са сменени - свещи , палец , капачка , кабели . Също когато е загряла има едно циклично предрусване и губене на обороти но не гасне . Играх си с центровката , но не спира да гърми . Колата е карбуратор и се кара само на газ. Някакви идеи ? :horror:

Потребителски аватар
lrlmodo
Автомобил: Zafira OPC
Двигател: Z20LET

Re: Поло 86ц 1043 Детонации и син пушек

Мнениеот lrlmodo » Нед 27 май 2012 13:27

Неправилно горене, я заради богата смес, я заради неправилно зацепване (макар че него няма как да го объркаш).
Пуши като е богата сместа.
Подуши, то ако гори масло ще го усетиш :!:
HZ е мотора нали.
Аз съм със същия - дуракоустойчив е.
Нещо да не е последица от ремонта :?
Колко шлайфа главата, че той по принцип е много сгъстен - 10 сепен на сгъстяване е

Потребителски аватар
darksidezoo
Контакти:

Мнениеот darksidezoo » Нед 27 май 2012 18:43

HZ e да . 0,2 я правиха главата на машина , беше в сервиз и хората май си разбират от работата но беше преди поне 5000-7000 км . След това като я зацепвах колата по мерки първоначално беше на закъснение и палеше ама не работеше както трябва като се усетих я направих с още 1 зъб напред и беше наред , все си мисля че има и вариант със още един зъб напред на предварение. Сместа от карбуратора ако я пипна , има ли шанс да се оправи ? Щото тя си гърми от край време ама не съм забелязал да пуши , то е съвсем малко ама се вижда като се загледаш .

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Нед 27 май 2012 18:56

darksidezoo написа:Колеги имам следния проблем , полото ми гърми след като пусна газта във високите обороти

Колега, виж вакуум-регулатора на делкото. Навярно мембраната му е заминала отдавна. Ако е така - ремонтирай. Мембрана от платно за помпа на жигула пасва 1:1 с корпуса на регулатора. Гърмежите са определено от неизгоряла смес. Хватката е да се открие каква е причината да не изгаря :beer
Сега видях и зацепването - зацепи я както дават от завода, ако ти е възможно.

Потребителски аватар
darksidezoo
Контакти:

Мнениеот darksidezoo » Нед 27 май 2012 20:21

Според мен съм я зацепил както трябва , но и аз си мислех за някой вакум по делкото но видях че в делкото влиза само 1 маркуч ( Не знаех че делкото е вакумно до преди няколко дни и нямам представа как функционира ) Някой може ли да ми обясни как се ремонтира тая вакумна мембрана ? Впрочем ако извадя въпросния маркуч ( който май идва от всмукателния колектор ) какво ще се случи ?

Мерси за помоща колеги . :kissy:

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Нед 27 май 2012 20:32

darksidezoo написа:Някой може ли да ми обясни как се ремонтира тая вакумна мембрана ? Впрочем ако извадя въпросния маркуч ( който май идва от всмукателния колектор ) какво ще се случи ?

Мерси за помоща колеги . :kissy:

Ремонт на вакуум регулатор:
1. Демонтираш регулатора, който се държи на два болта към корпуса на делкото
2. Изпиляваш периферията, за да падне заводския подгъв, който не позволява регулаторът да се отваря.
3. Разделяш горната и долната "черупки" на регулатора, там навярно ще видиш една стара като света мембрана, навярно скъсана и една пружина.
4. Хваната (мембраната) е към лостче, което контактува с оста на делкото, трябва да отделиш двете части, които са заводски пресовани, за да освободиш старата мембрана. Пружината е нанизана на другия край на мембраната и опира в корпуса. В нормално положение стои леко примачкана в корпуса на регулатора.
5. На нейно място поставяш друга мембрана - при мен стана такава от бензинова помпа на жигули, но може и да се изреже някакво платно от подобна мембрана, предполагам на руските коли струват стотинки.
6. За да го затвориш херметично е нужно да измислиш как да залепиш двете "черупки". Аз пробих няколко дупки и сложих болтчета с гайки. Много мислех да го направя с нитове, но металът е мек и ако се прекали с усилието върху него, може да отвори пробойна и да смуче въздух оттам, а това не е никак желателно.
После по обратния ред сглобяваш.
Относно ваденето на маркуча - можеш да шунтираш този регулатор, но той дава или отнема от ъгъла на запалването, така че те съветвам ако искаш моторът ти да работи читаво да го ремонтираш. Виждал съм как работи кола на празен ход с и без тоя регулатор. Доста е важен, ако мога така да се изразя.

Потребителски аватар
darksidezoo
Контакти:

Мнениеот darksidezoo » Нед 27 май 2012 20:42

Продава ли се цял регулатор или мембрана ? Сега се сетих че махнах маркуча и промяна в работата на двигателя нямаше което значи че тоя регулатор не работи . Утре ще ремонтирам :beer

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Нед 27 май 2012 20:46

darksidezoo написа:Продава ли се цял регулатор или мембрана ?

Не се продава мембраната. Продава се само цял регулатор, ама цената му е... колкото половината ти кола, въртят ми се няколко-стотин лева, скоро питах за цена :lol:

lion_heart002
Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE

Мнениеот lion_heart002 » Нед 27 май 2012 20:55

Е преди да ремонтираш се увери,че не работи.Като дръпнеш вакуум с уста,би трябвало да се задържа,ако изпуска,или изобщо не можеш да създадеш вакуум,мембраната е за смяна.

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Нед 27 май 2012 21:01

stefan4o написа:
darksidezoo написа: :kissy:

2. Изпиляваш периферията, за да падне заводския подгъв, който не позволява регулаторът да се отваря.

Вместо да изпилваш, със здрава отвертка и клещи разбертоваш ръбчето, а после го бертоваш обратно. И малко силикон, за всеки случай.

Потребителски аватар
lrlmodo

Мнениеот lrlmodo » Пон 28 май 2012 10:56

Възможно е да е от вакуум-регулатора.
Пробвай го с уста дали държи вакуум.
Иначе той ти променя момента на подаване на искрата.

Потребителски аватар
darksidezoo
Контакти:

Мнениеот darksidezoo » Пон 28 май 2012 11:42

Мисля да го затварям със червен силикон .

Потребителски аватар
darksidezoo
Контакти:

Мнениеот darksidezoo » Пон 28 май 2012 15:09

Проблема не е там колеги , свалих го от делкото и мембраната е здрава надува се както трябва . Играх си с центровката и сместа от карбуратора - ефект няма при каквато и да е настройка . :banghead: Вакум има и по макучето от колектора . facepalm

Потребителски аватар
lrlmodo

Мнениеот lrlmodo » Пон 28 май 2012 16:37

Значи неправилно зацепен разпределителен вал........
Мойта никога не е гърмяла.
Сложи го на белези и да видим как ще е
При мене предварението на делкото съм го сложим на макс (до там му е хода) и мотора работи много добре.
Виж и тампона на карба дали е здрав, за всеки случай (едва ли оттам е гърменето)

Потребителски аватар
darksidezoo
Контакти:

Мнениеот darksidezoo » Пон 28 май 2012 16:54

Тампона на карбуратора също е нов , мислех си че може да са клапаните но всичките 8 INA повдигача ги смених когато взех колата а от тогава са минали 3 смени на маслото и ако се бяха запушили като старите щяха да се отпушат . Сега четох в един друг форум че въздушния филтър също може да причини подобни проблеми , а той е единственото нещо което не съм сменял от 1 година насам. :beer

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”