Здравейте,
понеже виждам че има много хора с проблем в скоростната кутия на POLO-ta искам да попитам който е наясно какви кутии стават за Polo.
Дали стават от Golf и има ли значение от кубатурата на двигателя .
Също така ако някой знае да ни открехне, защо тези кутии дефектират - дали има нужда да се налива повече масло ?
Добре ще бъде всеки да сподели каквато информация има относно темата за да може да се обопщи и да има по-голяма яснота по въпроса.
Благодаря
Скоростна кутия POLO - инфо
От всичко изписано дотук стигнах до извода, че проблема идва от един семеринг, който сълзи и след време кутията остава суха. Понеже 5-тия зъб е най-високо най-напред се издухва той...
Понеже това явно е повсеместен проблем прдлагам да се закачи като важна тема нещо от сорта "ВНИМАНИЕ ПОЛО - ПРОБЛЕМИ СЪС СКОРОСТНАТА КУТИЯ!"
...мисля, че ще е от полза за всички новобранци...
Понеже това явно е повсеместен проблем прдлагам да се закачи като важна тема нещо от сорта "ВНИМАНИЕ ПОЛО - ПРОБЛЕМИ СЪС СКОРОСТНАТА КУТИЯ!"

Re: Скоростна кутия POLO - инфо
Jikata написа: ...има ли значение от кубатурата на двигателя ...
Винаги е от значение двигателя, защото всичко се смята на въртящ момент... Кутии, кардани, полуоски... всичко

Здравейте ,
и аз подкрепям темата да стои в началото като важна
Идеята ми обаче е който знае да даде малко повече инфо за това какви скоростни кутии може да станат на Поло , защото когато някой има проблем в ск.кутия и започне да търси ,много ще е трудно да се намери точно същата кутия втора употреба.
Благодаря

и аз подкрепям темата да стои в началото като важна

Идеята ми обаче е който знае да даде малко повече инфо за това какви скоростни кутии може да станат на Поло , защото когато някой има проблем в ск.кутия и започне да търси ,много ще е трудно да се намери точно същата кутия втора употреба.
Благодаря

- Anbuch
- Полохолик
- Автомобил: VW POLO 6R
- Двигател: CGGB 2010г
- Контакти:
GAD написа: "ВНИМАНИЕ ПОЛО - ПРОБЛЕМИ СЪС СКОРОСТНАТА КУТИЯ!"
Да и моето мнение е ,че това е слабо място на половерите ,но проблемите според мен идват от това ,че не се обръща достатъчно внимание от собствениците на нивито на маслото в скоростите и ,често дифектиращият съединител. Ако те винаги са ОК мисмя ,че и проблемите по скоростните кути , ще останат само МИТ

-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
ре
Моята скоростна се е счупила понеже един лагер се е изтаркал и частиците падат вътре и цялата лещ.а и имало изтъркани там заби някви такива..и вече 20 дена търся и не мога да намеря кутия ,обаждах се в софия,приселци.стара загора сливен пловдив варна поморие бургас,няма никаде егати и работата....
На Поло стават и кутии от Сеат.Аз лично карам 1,4 ЕАХ с кутия от Ибиса 1,4 моно и за градско съм доволен-кутията пасна на 100%,но скоростите са по-къси(доста).Интервенцията увеличи осезаемо вървежа и и минимално разхода.Имам кутия са 6н АЕХ,но е с виещ дифф,ако твоят става ще ти я дам почти без пари
Колеги, скоро сменях масла и доливах в скоростната кутия. Оказа се че за 10 000 км е изкапало около 200 - 250 милилитра. С други думи този малък теч от семеринга не е кой знае какъв проблем стига да се следи на всяка смяна нивото на маслото...
Мисля, че колегите с проблеми не са проверявали трансмисионното масло поне 50 000 км което е близо литър теч...
Съвета ми е - следете го винаги!
Мисля, че колегите с проблеми не са проверявали трансмисионното масло поне 50 000 км което е близо литър теч...
Съвета ми е - следете го винаги!

-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
GAD написа:ОК, но за да се смени доста трябва да се поразглоби...
Ти правил ли си го? Можеш ли да препоръчаш кадърен майстор за тази операция?
Глупости, развива се едно болченце с ключе 10 вадиш стара семеринга с отверчица(все едно отваряш бирена бутилка) и щракваш новата на нейно място, след това пак завиваш болченцето и си ти. Иди при Ваското1.
playboy_usa написа:никаде не намерих.номера ми е 48dch140960581
Къде го видя този номер....притесняват ме числата пред трите букви...
Я погледни в багажника под мокета има една лепина. Там има данни за колата: номера на шасито, кода на боята, кода на мотора и точно до него е кода на кутията на същия ред написан. Я погледни и ако е там пиши, да го потърся и аз на едно спИциално местенце

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”