Поло 1.3 разход
-
Крайчева
- Автомобил:
- Двигател:
Поло 1.3 разход
здравейте преди месец си купих Поло 1.3 бензин,като я купувах ми казаха,че гори 5 на 100 градско и 3,5 на 100 изван градско,обаче стана така ,че май ме излагаха сега колата ми гори 15 на 100 градско и незнам какво да правя.Ходих по "майстори" в Хасково и Димитровград и те ми казаха,че всичко и е сменено и незнаят защо гори толкова много не е норомално за такъв малък мотор.Моля ви помогнете ми!!!

- siso_k
- Автомобил: 1999 VW Golf
- Двигател: AKL
- Контакти:
Re: Поло 1.3
Здрасти колега,
със сигурност са те излъгали! Аз имам същата,1.3, моята е пълна инжекция. Гори градскомежду 6 и 7, извънградско 5-6, зависи как караш. Ама 15 е прекалено много. Да ти сложат на диагностика да се види дали няма проблем. Ако са сменени свещи, кабели капачка, въздушен филтър явно проблема е доста сериозен.
със сигурност са те излъгали! Аз имам същата,1.3, моята е пълна инжекция. Гори градскомежду 6 и 7, извънградско 5-6, зависи как караш. Ама 15 е прекалено много. Да ти сложат на диагностика да се види дали няма проблем. Ако са сменени свещи, кабели капачка, въздушен филтър явно проблема е доста сериозен.
- enigma79
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги преди да давате съвети най добре колежката да напише точният модел на колата,на двигателя,а ако не може най добре по една снимка на коша с с двигателя 

-
exalibur
- Автомобил:
- Двигател:
Крайчева написа:здравейте преди месец си купих Поло 1.3 бензин,като я купувах ми казаха,че гори 5 на 100 градско и 3,5 на 100 изван градско,обаче стана така ,че май ме излагаха сега колата ми гори 15 на 100 градско и незнам какво да правя.Ходих по "майстори" в Хасково и Димитровград и те ми казаха,че всичко и е сменено и незнаят защо гори толкова много не е норомално за такъв малък мотор.Моля ви помогнете ми!!!![]()
Боже накажи тия долни автоджамбази дето така подло лъжат!!!!
Тези коли никога не могат да горят толкова малко,за съжаление са те излъгали много грозно.
Но искам да попитам как точно засичаш разхода защото това е много важно. Отговори ми и после ще ти дам акъл къде ти е проблема!!!
- kris11
- VW експерт

- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
поло 1,3 има доста модификации - код на двигателя и модел накупето , година на производство.
За разхода най-голямо значение има задкормилното устройство - един и същ модел и двигател при 1 гори 6л при друг 10 не му стигат и се озърта з аоще за смучене. Газ -спирачки, каране на високи обороти,въртене на гуми и подобни подобряват разхода над 10л/100
За разхода най-голямо значение има задкормилното устройство - един и същ модел и двигател при 1 гори 6л при друг 10 не му стигат и се озърта з аоще за смучене. Газ -спирачки, каране на високи обороти,въртене на гуми и подобни подобряват разхода над 10л/100
Последна промяна от kris11 на Чет 19 юли 2012 9:42, променено общо 1 път.
- elian_87
- Автомобил: subaru impreza
- Двигател: 2.2
аз съм със 1.3i 75 коня и ми харчи 10 градско понякога и повече
всичко зависи от човека за волана както е написал колегата 
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Крайчева написа:здравейте преди месец си купих Поло 1.3 бензин,като я купувах ми казаха,че гори 5 на 100 градско и 3,5 на 100 изван градско,обаче стана така ,че май ме излагаха сега колата ми гори 15 на 100 градско и незнам какво да правя.Ходих по "майстори" в Хасково и Димитровград и те ми казаха,че всичко и е сменено и незнаят защо гори толкова много не е норомално за такъв малък мотор.Моля ви помогнете ми!!!![]()
Ти сериозно ли повярва, че има бензинова кола, дето да гори 5 бензин в града и 3.5 извънградско? Та дори 3-литровото Лупо се оказа, че не гори 3/100 извънградско и то нафта... какво остава за този 20-годишен кош, който са ти предложили и си закупилА?
Този разход, който си посочила на бензин ли е? Или на газ? Фолксваген нямат автомобил, който да гори под 7 бензин в градски условия от тези години, то не че сега има де...
Кажи малко подробности, за да ти дадем жокери, откъде да започнеш. Тая кола, за да гори толкова, отзад трябва да пуши като трактор от богатата смес.Ако беше изпреварила събитията и беше питала тук щяхме да те светнем за разхода и може би сега щеше да НЕ караш точно тая кола, но след дъжд качулка...
И да, спомени модела на колата. Тоя работен обем го има и при 1985 и при 1995г.

- persiii11
- Автомобил: Vw Golf 4
- Двигател: AKL 1999
тази кола моно ли е пълна инжекция ли е ?
- kris11
- VW експерт

- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
@persiii11 Не се знае /ни код на мотора е даден ни година на производство/.
И при 1990-1994 -1,3л; моно AAV-55 катъра.Модела се води GT.
Докарвал съм разход 6-6,5л/100 градско при икономично каране и използване на инерция без гасене.
И защо да е кош.Ако не блъскана очукана ще изкара дълги години. Имат съшо като на Голф2 много добра антикорозионна защита на купето отдолу. Г3 вече бая поизгниха.
Има много лесна и извъредно евтина поддръжка , не е бъкана е електроника и изпълнителни ел.мотори, клапи и др. глупости.Ако има шибидах е ръчен с манивела.
Слабо място за корозията е ламарината под акумулатора /става на ситни отворчрта. Решава се проблема чрез заливане със смола. И задния капак - гние веднафга под ръба на стъклото от точковите заварки отвътре.
Колежката не е казала с какив гуми е автомобиа - да не са някои валяци 185/195 широки.
stefan4o написа: Тоя работен обем го има и при 1985 и при 1995г.
И при 1990-1994 -1,3л; моно AAV-55 катъра.Модела се води GT.
Докарвал съм разход 6-6,5л/100 градско при икономично каране и използване на инерция без гасене.
И защо да е кош.Ако не блъскана очукана ще изкара дълги години. Имат съшо като на Голф2 много добра антикорозионна защита на купето отдолу. Г3 вече бая поизгниха.
Има много лесна и извъредно евтина поддръжка , не е бъкана е електроника и изпълнителни ел.мотори, клапи и др. глупости.Ако има шибидах е ръчен с манивела.
Слабо място за корозията е ламарината под акумулатора /става на ситни отворчрта. Решава се проблема чрез заливане със смола. И задния капак - гние веднафга под ръба на стъклото от точковите заварки отвътре.
Колежката не е казала с какив гуми е автомобиа - да не са някои валяци 185/195 широки.
- enigma79
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Поло 1.3 разход
Колежката нещо се изпокри,ни вест ни кост.Може и да е решила проблема кардинално,просто да е сменила колата с... Трабант,леко и икономично возило 

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”