От една седмица имам проблем с бензиновата помпа така предполагам че е от нея. Какво се случи:
Колата е на газ от месец с газов инжекцион и е нагласена както трябва работи спокойно. Една сутрин когато отивах на работа заредих газ и бензин до тук без проблем. Вечерта когато си тръгвах я запалих на бензин, но запалва и угасва и така с помпене я стоплих криво ляво и включи на газ и си заработи и се прибрах. На другия ден изкарах помпата и смених горивния след нея мислех че има боклуци. На помпата цедката беше чиста. Пробвах само помпата на акумолатора и работеше много леко ,но не можах да я махна от кошницата. Завъртах я на ляво дясно ама без резултат.Зглобих я сложих я и колата запали работеше си вече. На следващия ден се повтори случката с гаснещата кола. Закарах я на МАЙСТОР ,на когото обясних какво прави колата ,а той ме попита какво да и сменя????? и аз бях в шах нали той е майстор.Оставих му колата и той ми се обажда към 14 00 ч и ми казва че помпата работела ама сигурно не правела достатъчно налягане и за това да сме купели някаква за 140лв и да пробваме с нея ако не е от това ще мислим после от какво ще е и аз се отказах. Сега я паля авариино на газ ,но тово не е добре за дюзите може да се запекат май. Може ли да каже някой как да извадя помпата от кошницата ?? Или да каже от какво може да е? Благодаря предварително!!
Проблем с Поло 1.4i APQ бензинова помпа
-
- Автомобил: MK4 PD
- Двигател: 1.9 TDI 131
Re: Проблем с Поло 1.4i APQ бензинова помпа
Не ходи при тоз майстор вече...
Помпата е нужно да се натисне надолу и се завърта четвърт оборот надясно или наляво мисля. Преди 6 години свалях на пасата и стана с много усилия.. Нещо диагностика не си ли правил? Хубаво е да се закачи на комп първо и после да се мисли за друго. Понякога с почистване се оправят помпите, но не се знае колко ще изкара...
Помпата е нужно да се натисне надолу и се завърта четвърт оборот надясно или наляво мисля. Преди 6 години свалях на пасата и стана с много усилия.. Нещо диагностика не си ли правил? Хубаво е да се закачи на комп първо и после да се мисли за друго. Понякога с почистване се оправят помпите, но не се знае колко ще изкара...
- 4i4o-dido
- Автомобил: POLO 1.6 6N
- Двигател: AEA 1995
- Контакти:
Провери с манометър какво налягане ти прави помпата.
- valentinvelchev
- Автомобил:
- Двигател:
първо си примери налягането на помпата,а после започвай да я вадиш.От резервоара излиза със завъртане на ляво.погледни си и релето на помпата често пукат спойки VW - успех
-
- Автомобил: bmw
- Двигател: 1980
- Контакти:
Благодаря ти много Uomoto.извадих помпата,но никаде не намерих такава същата. Повечето си бяха китайски с различни опаковки на различни марки. Търсих по моргите и намерих същата с кошницата и на място я монтирах и си заработи както трябва до кога Божа работа ,но и с купешките да ги натаманявам я стане я не и така реших проблема макар да пръснах много нерви и средства с МАЙСТОРИ. Ако си от Варна ще те черпя една бира 

-
- Автомобил: MK4 PD
- Двигател: 1.9 TDI 131
Старта нещо пробва ли да я отвориш за почистване, евентуално? Благодаря ти, не е нужно. 

-
- Автомобил: bmw
- Двигател: 1980
- Контакти:
Старата помпа я извадих и пробвах отново работеше,но реших да направя експеримент и налях бензин в един съд и я потопих и пуснах.Отначало работеше ,но постепенно започна да намалява дебита и накрая спря. Взех от морга сложих и тръгна ама мисля да сложа едно реле като взема сигнал от газовия клапан дали ще стане не знам само. Дали отваря газовия клапан и рейката едновременно и ли първо клапана и след достигане на 32С рейката започва да впръсква. Трябва да се поинтересувам.Ако знае някои да каже.Газовото ми е AGIS полско.
- genov1
- Автомобил: Passat CC
- Двигател: CBBB 2008
Тези помпи могат ли да се разглабят изобщо, аз скоро свалях моята че беше блокирала и като я гледах си беше направо за кофата за боклук
Чакай сега, не можах да схвана, защо трябва да пускаш ново захранване към помпата, зашо не я сложиш направо на мястото на старата ..
Чакай сега, не можах да схвана, защо трябва да пускаш ново захранване към помпата, зашо не я сложиш направо на мястото на старата ..
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колега имах подобен проблем и във форума съм писал по него . Не се занимавай с глупости а си потърси някъде втора употреба помпа със все корубата за 80 - 100лв и опитай . Почти съм на 100% сигурен че всичко идва от помпата . При мен не искаше като и натискаш педала на газта да се форсира или да върви седеше си все на 1000 оборота бях подивял какво ли не опитах и накрая купих една втора употреба помпа и се реши всичко за 80лв. Изглежда това което си говорих и по късно с майстори след години се скапват а и нашият бензин е калпав .
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”