Газ + Масло = ????

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
hacksoon
Автомобил:
Двигател:

Газ + Масло = ????

Мнениеот hacksoon » Пет 13 юли 2012 12:34

Здравейте колеги , нуждая се от малко информация. Колата е ФВ Поло 6н1 99г. Двигателя е APQ 1.4 60hp. Преди 2 месеца я газифицирах като инжекциона е Landi Renzo. Проблеми с вървенето на колата никакви , "НО" понеже често пътувам извънградско и правя проверка на количеството масло забелязах , че откакто сложих газ започна на гори масло. Преди това нямаше такъв проблем.Като казвам гори имам предвид ,че преди пътуване на дълго го меря и след достигане на дестинацията отново. Отчита се спад! Въпроса ми е следния - възможно ли е изгарянето на маслото да е следствие на употребата на газ. Като се има предвид , че маслото е liqui moly 10w40. Имам и някой предположения относно създалата се ситуация и с радост ще ги споделя , като се надявам да има разисквания по тях. 1во - навсякъде и всеки говори , че газта няма смазващите възможности на бензина и отделно от това изсушава маслото. 2ро - откакто сложих инжекциона го настъпвам стабилно , което ще рече - магистрала 120/130 , двулентов 110/120. ( за сравнение преди ми беше жал за бензина и скоростта беше с 10/20км на долу :D ). Надявам се да има отговор. Благодаря предварително :)

Потребителски аватар
vilden
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Газ + Масло = ????

Мнениеот vilden » Пет 13 юли 2012 12:52

Нищо подобно!!! :търсачкаа

hacksoon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот hacksoon » Пет 13 юли 2012 12:56

търсих , нищо не намирам

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Пет 13 юли 2012 14:25

hacksoon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот hacksoon » Пет 13 юли 2012 15:29

значи сегменти или гумички на клапани. Правилно ли съм разбрал ?

Потребителски аватар
IvanMan
джедай
джедай
Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
Двигател: CRLB

Мнениеот IvanMan » Пет 13 юли 2012 18:46

dobrin написа:Едно пояснение на правилата, и по-конкретно на т. 4 от тях, специално за потребителите на този раздел във форума.
Може да сте пропуснали да прочетете тази тема и по-специално втора точка - направете го. И да разтълкувам - определението "Заглавие, подсказващо съдържанието" включва не само посочване на конкретния въпрос за разрешаване, но и конкретния модел, годината на производство и вида двигател на автомобила, за който става въпрос.
Теми със заглавия като "колата грее" :screwy могат да бъдат директно заключени, вместо някой да се старае да намери информация за автомобила, за който питате и след това да ви промени заглавието според правилата.
Горното важи за всички раздели, но в настоящия раздел майсторите на уникално безмислени заглавия са най-много.

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”