Питане за термо-щит на купето Polo Classic-1.6 AFT -11.1999

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Pencp
Автомобил:
Двигател:

Питане за термо-щит на купето Polo Classic-1.6 AFT -11.1999

Мнениеот Pencp » Пет 27 юли 2012 14:35

От известно време ме дразни мисълта ,че в тези горещини ,в моторния отсек от страната към купето няма никаква термо или шумо-изолация.Има оставени стационарни винтове на няколко места ,но изолация няма!Виждал съм на VW Passt 3 точно такава изолация ,която обаче е лепена към купето!
Колата така си дойде ,но ако действително се предлага такава, няма да е зле да си я купя.
Колата е Polo Classic-1.6 AFT -11.1999г.На друго такова Поло не съм гледал има ли или няма такава ,защото нямам близки с такъв модел ,а и търсачката нищо не откри по въпроса.
Освен това,си мисля ,дали не мога да си направя някаква такава.Някой пробвал ли е?

Последна промяна от Pencp на Вто 31 юли 2012 9:02, променено общо 1 път.

Pencp
Автомобил:
Двигател:

Re: Питане за термо-щит на купето Polo Classic-1.6 AFT -11.1999

Мнениеот Pencp » Пон 30 юли 2012 12:59

:shock Никой ли няма виждане по въпроса ,имали Polo Classic такава изолация или няма?

Потребителски аватар
freestyler911
Автомобил: VW polo
Двигател: AEX 1996

Мнениеот freestyler911 » Пон 30 юли 2012 19:21

Колега никой няма да има виждане...

1. Колата ти не е 0,6 а е 1,6 АФТ.
2. Има си ЕТКА има си магазини, питай ...
3. Тема в техническия не се ъпва ...до колкото това е тема!

Айде дерзай и чакай катинареца ...

Pencp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Pencp » Вто 31 юли 2012 9:22

И защо си мислиш ,чи абсолютно никой няма виждане по въпроса?Има колеги ,които цялят единствено да са полезни и да гледат позитивно на нещата ,за разлика от теб! Щом нети харесва темата ,не пиши неща ,които всички ги знаят!Това че съм писал 0,6 е превописна грешка ,предполагам дори и сам го знаеш.
Правил ли си опит да питаш нещо подобно в магазин за авточасти ,за да видиш ,какво ще ти отговорят?

Потребителски аватар
nokiangage
Автомобил: Passat B3 - 35i
Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Вто 31 юли 2012 9:59

Здравей колега - личното ми мнение е, че не би трябвало да го няма този щит, не е като кичето под капака да се слага примерно предимно на дизелови автомобили... Каза, че имало винтове - има ли някакви белези или признаци около тях или по боята там, че е имало някога нещо там? Странна работа, виждал съм колко бензинови Голф 2-ки с такива термо-щитове и се съмнявам "Ханс" да се е отказал чак 99-та година да го слага. :hmmmm

Pencp написа:Освен това,си мисля ,дали не мога да си направя някаква такава.Някой пробвал ли е?

Колега, със сигурност най-добре ще е ако искаш да си сложиш такъв, да си намериш оригинален от такава кола от морга примерно или обява за кола на части, защото ако не уцелиш материала или формата да не стане някой гаф... Не казвам, че няма да се справиш, просто по-добро от фабричното трудно. :beer

Pencp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Pencp » Вто 31 юли 2012 13:56

Днес,един разбран и точен колега ,ми направи услуга да надникнем под капака на едно Polo Variant 1.9 SDI -2000г. тъй като,и на него му стана интересно за тази изолация!Оказа се ,че Polo -то има такава оригинално ,но честична т.е.не следва извивките на калниците предния щит и т.н.!Изолацията има формата на квадрат и е облепена с фолио ,като е залепена за купето.Въпреки това ,мнението на колегата бе ,.."че вътре е шумно ,но се търпи ,като цяло"!

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”