Въпрос относно климатика?!
- BaHko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Въпрос относно климатика?!
Някой може ли да ми каже на какво се дължи падането на оборотите до 500 и вдигането им веднага до 900 когато климатика работи и колата е на празен ход?Това се повтаря доста дълго време.Също така когато е включен и изключа от скорост много често двигателя гасне, ако не изгасне започва редуването от 500 до 900rpm.
- BaHko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Да, но те продължават да варират на празен ход като е двигателя! т.е. постоянно стрелката на оборотомера се разхожда между 500 и 900 и на 500 аха, аха да изгасне. Вярно е, че е малък мотора за клима, ама според мен на празен ход не би трявало да прави така. Иначе като го изключа заковава 900rpm. Е, на светофара слизам да бутам като съм го пуснал, но на дълъг път е добре 

- budimir
- Автомобил:
- Двигател:
Uneek написа:мдам, и при мен го прави но само като примерно изключа от скорост, и го прави еднократно. След това си заковава малко повече от нормалното, когато е без клима. Имам чувството че така е направено на празен ход като е включена климата с я идея по-високи обороти, за да не се тормози при потегляне...
И при мен е така. Като го включа само малко вдига оборотите.
При мен почти не се усеща разлика във вървенето при включен климатик(а той си охлажда перфектно). В сравнение с Пежо Партнер, където като пуснеш климатика колата направо неще да отцепи на градско.
- juve
- Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
- Двигател: AAZ - ALH
Добре бе, като го включиш и оставиш на празен ход не отворили капака поне , да видиш дали играенето не съвпада с вкючването/изключването на компресора на климата... защото както каза някой по нагоре ако ти е мижаво моторчето на празен ход , когато няма тяга климата с неините 3-5 коня дето взима може да го изненадва и затова..... защото едно е да дръпнеш 5 коня от 50 а друго от 150....
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”