Поло AFH, 6N свети лампичката на ABS

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
dedicha
Автомобил: Toledo2 Leon3 VW Golf 4
Двигател: 101HP 115HP TSI 115HP FSI

Поло AFH, 6N свети лампичката на ABS

Мнениеот dedicha » Нед 05 авг 2012 15:26

Здравейте, пак това поло scare Писна ми от ремонти :lol:
Преди време правих диагностика и нямаше грешки, но напоследък като запаля колата, като изключат разните светлинки по таблото, остава да свети лампичката за АБС. Някой път изключва след минута две, но доста често просто си остава да свети. Това какво значи, АБС не работи, някой датчкик дава грешка или? То се е видяло че пак ще се ходи на диагностика, ама ако някой е имал тоя проблем да казва, да знам какво може да ме чака тоя път scare

Потребителски аватар
Pathfinder
Автомобил:
Двигател:

Re: Поло AFH, 6N свети лампичката на ABS

Мнениеот Pathfinder » Нед 05 авг 2012 16:16

в големите жеги преди време...както си карах на климатик и мойта лампа светна изведнъж...незнам защо....може би всичко се е нагорещило или нещо такова и прегряват или спирачки или комп.....спрях на магазина и после нямаше нищо, пак всичко беше ОК...не помогнах много (не съм ходил на диагностика) :bowdown , ама казвам моя случай....а пък според мене, най-вероятно ще е датчик!

Потребителски аватар
Blizzarder-VW
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Blizzarder-VW » Нед 05 авг 2012 20:24

Здравейте. Същия проблем и с моята. Не е от жегите колега. Дано някой се намери да каже от какво е, че при мен почна зимата да посветва така уж само за малко и сега вече свети в 90% от времето. А най-лошото е, че като е включен и ми се е случвало да се бърка, че гумите с влачат и да ми вдига крака от спирачката. Така щях да изпусна един завой !!! След като се "обърка" лампичката светва. Мисля да пусна отделна тема за проблемът, ако никой не отговори. Сигурно ще отида до клубния сервиз в Герман, че някъде ще ме пребие така. По-скоро предпочитам да я карам без ABS, отколкото така както е сега. Не знам, но ще съм много благодарен, ако някой даде предложения от къде може да идва проблемът.

p3p1to
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот p3p1to » Нед 05 авг 2012 20:36

Колеги колеги това което пишете си е чисто и просто датчик ;) ако светва за известно време и после изгасва(от самосебеси ) е датчик се ебава ;) ходете на комп да ви каже кои е по точно ;)

Потребителски аватар
Gecatawe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Gecatawe » Нед 05 авг 2012 20:45

p3p1to написа:Колеги колеги това което пишете си е чисто и просто датчик ;) ако светва за известно време и после изгасва(от самосебеси ) е датчик се ебава ;) ходете на комп да ви каже кои е по точно ;)

Точно така! В повечето случаи, датчикът при ПОЛО само се чисти, както и гривната.Успех.

p3p1to
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот p3p1to » Нед 05 авг 2012 21:00

е че си е така си е така ;) цели двапа ти съм го правил 2-пъти и даже и сега понякога не ми гасне ама не ми пука чак като си светне за постоянно тогава сменям :)

dedicha
Автомобил: Toledo2 Leon3 VW Golf 4
Двигател: 101HP 115HP TSI 115HP FSI

Мнениеот dedicha » Нед 05 авг 2012 21:07

Аз пък ето днес реших да видя дали ще светне, запалих поне 15 пъти колата и всичко си е нормално. :screwy Но знам че някой ден пак ще светне и пак ще почна да се чудя, дали да я карам на диагностика. Тия датчици къде точно се намират, ако само трябва да се почистят може и сам да се пробвам, някой да е правил подобна операция :talk:
http://www.youtube.com/watch?v=6C4bFzSw_zg
http://www.youtube.com/watch?v=iF5DG6pZdd4

p3p1to
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот p3p1to » Нед 05 авг 2012 21:37

пич мн е разправията да ги изчистиш и 4-те а просто си отиди на диагностика да ти кажат кои е по точно и него си го изчисти ;) ами като ги гледам тези клипчета мн подробно е обяснено как се прави :)

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”