Здравейте,
Много се извинявам , че задававам банален въпрос обаче търся вашето мнение относно различните класове компоненти. (цена и марка)
Предстой смяна на ангренаж, ремък , ролка предполагам водна помпа.
Заслужава ли си да се купят маркови компоненти - FAG, SWAG или Bosch ?

Въпрос относно смяна на консумативи на Поло 1.0 97г AER
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- tisho_tch
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Въпрос относно смяна на консумативи на Поло 1.0 97г AER
Водна помпа що, проблеми ли имаш, ако не, няма смисъл че ментета - бол !
-
- Автомобил:
- Двигател:
.
Последна промяна от velizar987 на Вто 18 сеп 2012 14:19, променено общо 1 път.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
velizar987 написа: Като обслужиш колата, напиши какво си избрал и на какви цени.
Ролка - обтяжна Breda , ангренажен ремък Flennor, ремък алтернатор Flennor , водна помпа Metelli - само за части 120 лева .
Труда е отделно.
- The_Machine
- Автомобил:
- Двигател:
По-добре ролката да е Ina, водната помпа например Kolbenschmidt, Vaico... Flennor като ремъци не са лоши.
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Водна - kolbenschmidt,Hepu...Ментели-то ще се разтече в скоро време 
При смяната на ангренажа е силно препоръчително да се сменят всичките му ролки ( марка INA ) и вдоната помпа.Иначе след това само труда за смяна на помпата е повече от цената и и трябва пак да се разкача всичко отново.
Онзи дне гледах Поло,на което беше сменян ангренажа преди 3 месеца...водната помпа му течеше и беше разбита и счупена...а не е била при смяната на ремъка,рлоките и 4-те виеха и скрибуцаха - а не са при смяната на ангренажа...т.е. живота на тези части е съобразен с живота на ремъка...аз лично не бих си експериментирал точно с ангренажа.

При смяната на ангренажа е силно препоръчително да се сменят всичките му ролки ( марка INA ) и вдоната помпа.Иначе след това само труда за смяна на помпата е повече от цената и и трябва пак да се разкача всичко отново.
Онзи дне гледах Поло,на което беше сменян ангренажа преди 3 месеца...водната помпа му течеше и беше разбита и счупена...а не е била при смяната на ремъка,рлоките и 4-те виеха и скрибуцаха - а не са при смяната на ангренажа...т.е. живота на тези части е съобразен с живота на ремъка...аз лично не бих си експериментирал точно с ангренажа.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колега аз имам ибиза на със същия мотор,та искам да ти кажа ролката задължително да е на INA,преди 10к км. си смених всичко като я взех,но понеже купувах частити от един магазин имаха ролка само на MEYLE някаква ущким немска и преди 2 седмици сменях гумички на клапаните и маистора ми каза че ролката има много голям луфт и скоро ще замине напълно. Намерих ролка на INA и за нашия мотор струва 64лв. Та напълно споделям мнението на колегите че най-добре да вземеш INA и на мен доста майстори ми ги хвалиха и явно има защо! Успех колега!
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Относно обтяжната ролка Breda на колата старата беше абсолютно същата и си беше изкарала живота заедно с ангренажа.За водната помпа съм съгласен но всичко е купувано от евро 07 на куп и нямаше избор на водни помпи.
Като забогатеем ще си позволяваме да слагаме и по маркови неща....
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
metalhammer написа:Относно обтяжната ролка Breda на колата старата беше абсолютно същата и си беше изкарала живота заедно с ангренажа.За водната помпа съм съгласен но всичко е купувано от евро 07 на куп и нямаше избор на водни помпи.
Е..ако ти е по-ефтино да слагаш по-ефтини по няколко пъти добре.Аз не мога да си го позволя понеже ми излиза твърде солено накрая като тегля чертата.
Евро-то....няма да ги коментирам,темата не е за това.
- w_smith
- Автомобил: Golf 3_Volvo XC70
- Двигател: AHU 1997_D5244T10_2010
- Контакти:
zfa159 написа:metalhammer написа:Относно обтяжната ролка Breda на колата старата беше абсолютно същата и си беше изкарала живота заедно с ангренажа.За водната помпа съм съгласен но всичко е купувано от евро 07 на куп и нямаше избор на водни помпи.
Е..ако ти е по-ефтино да слагаш по-ефтини по няколко пъти добре.Аз не мога да си го позволя понеже ми излиза твърде солено накрая като тегля чертата.
Евро-то....няма да ги коментирам,темата не е за това.
Колега,
ако мислиш, че със спестяването сега ще ти излезе по-евтино и без ядове се лъжеш.
Части от Евро 07, ще коментирам, за да предпазя други колеги от моята грешака. Ролка Тръктек закупена от Евро 07(майстора я е купил без мое знание)се счупи след пробег от 10 000 км. остави ме насред магистралата (240 лв. пътна помощ) и ремонт на главата и клапаните - 820 лв. Не се лъжете да купувате части оттам мислейки, че ще минете тънко и че сте ..бали дявола във въздуха.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Напълно съм съгласен със вас обаче моментната ситуация е такава, че няма как да се вземат хубави компоненти.
Основно пуснах темата точно за това но отоговорите получих след като вече пазарувах
Поне следващия път ще знам
Основно пуснах темата точно за това но отоговорите получих след като вече пазарувах

Поне следващия път ще знам

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”