оборотите падат и колата гасне

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
anton1975
Автомобил:
Двигател:

оборотите падат и колата гасне

Мнениеот anton1975 » Чет 11 яну 2007 19:12

Хора карам двоиника на полото сеат ибиза 1.3 моноинжекцион 93г. При студено време работи до минута нормално и после започват да и падат оборотите докато изгасне. Може ли някои да ми каже на какво се дължи това? Писна ми да ходя по елкони и големи сервизи. Преди 5000км ми казаха че се дължи на изгорял клапан обръснаха ме и ето пак същия проблем на кои да вярвам?

Потребителски аватар
POLO GTI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот POLO GTI » Чет 11 яну 2007 19:58

кабели, свещи, капачка, палец, степ моторче дроселна клапа.....защо не отидеш някой път на компютърна диагностика?! Според мен е по-добре отколкото елкон...

Потребителски аватар
anton1975
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anton1975 » Пет 12 яну 2007 10:30

ами и на комп. диагностика бях там само ми занулиха една грешка сега се връщам пак от сервиз там ми откачиха някъкъв датчик мисля че термо те са два един до друг под делкото казаха да карам така и като изстине и я запаля ако пак е така пак да я закарам то маи във ВМА не си правят такива опити с пациентите :cry: все пак благодаря за информацията мойте предположения са същите но как да остановя кое по точно кабели свещи и тн.

Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Автомобил: VW POLO 6R
Двигател: CGGB 2010г
Контакти:

Мнениеот Anbuch » Пет 12 яну 2007 12:07

За да ти засекът дали е термодатчика трябва колата да е студена за да гарантират 100% ,че е от него.Единият термодатчик ти е за стрелката на таблото (по принцип черен на цвят). Откачаш му буксата докато си на контак и стрелката на таблото трябва да падне- тка ще се ориентираш кой термодатчик за какво е. Другият е по принцип син на цвят и е този който ти трябва ,служи за информация на компютъра колко е загряла колата и колко да обогатява сместа с гориво. Докато работи колата го откацаш и трябва да се променят оборотите на колата защото при откачане дава максимално съпротивление и се получава така че все едно на карбураторна кола с ръчен смукач да го опънеш до край. Споко няма да скапеш нищо.Най- евтиният и сигурен начин да провериш изправноста на термодатчика е следният. Вземаш един от магазин както твоят с уговорката да го върнеш при необходимост след час , демонтираш твоят и ги слагаш двата във фризера.След 5 мин мериш съпротивлението им и трябва да е еднакво със малки разлики.Повтаряш операцията при стайна температура и във гореща вода (не завряла - не е полезно за термодатчика да стои при температури по-високи от 105 градуса).Ако при някой от трите теста има големи разлики хвърляй твоят и слагай новият.

При завъртяна капачна на резервоара за антифриз ,като демонтираш термодатчика ще изтече не повече от 200 грама антифриз.

Този начин е по надежден от всякакви диагностики защото при загряла кола термодатчика да дава тоцното съпротивление но при температъри от рода на 0-10 градуса да дава информация ,че температурата е 40 градуса например

Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Контакти:

Мнениеот Anbuch » Пет 12 яну 2007 12:15

Ако нямаш омметър/мултицет/уредче ,купи си, струват 5 лв най- обикновенните но ,ще те отърве в много сътуации

Потребителски аватар
anton1975
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anton1975 » Пет 12 яну 2007 12:18

благодарско Anbuc това вече го направих с ваденето на буксата колата вдига оборотите като на карб. с обикновен смукач. Лошото е ,че след като колата достигна работната си температура пак взеха да падат трябва ли да сложа буксата за да се нормализират нещата. Защото като е извадена според мен лъжа колата че е студена и тя си дава смукач? И няма ли да наблъскам компютъра с грешки с тая откачена букса?

Потребителски аватар
anton1975
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anton1975 » Пет 12 яну 2007 12:21

имам ги тези уреди ел.техник съм ама тези нисковолтовите не са ми много ясни мерси все пак Anbuch :wink:

Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Контакти:

Мнениеот Anbuch » Пет 12 яну 2007 12:31

anton1975 написа:благодарско Anbuc това вече го направих с ваденето на буксата колата вдига оборотите като на карб. с обикновен смукач. Лошото е ,че след като колата достигна работната си температура пак взеха да падат трябва ли да сложа буксата за да се нормализират нещата. Защото като е извадена според мен лъжа колата че е студена и тя си дава смукач? И няма ли да наблъскам компютъра с грешки с тая откачена букса?

Така и трябва да е : Загряла кола с откачен термодатчик не може да работи нормално. Написах го само за да се ориентираш кой термодатчик за какво е. Най -вероятно термодатчика ти не работи добре при ниски температури на двигателя

П.П. Няма значение ниско-високоволтови : трябва да може да мери съпротивление от приблизително 3 килоома (във фризера) и 250 ома (във гореща вода) , при 20 градуса температура ще ти показва някъде към 1 килоом. Тези стойности са ориентировачни

2 П.П. Термодатчиците струват около 25 лв хубавите и 10 лв китайските

Потребителски аватар
anton1975
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anton1975 » Пет 12 яну 2007 13:22

мерси за подробностите разгледах и друга тема в която си помогнал" нестабилни обороти на празен ход' жената се маитапи с тебе вика -Я му кажи да хваща реиса и да идва. 1000 благодарности започвам го тоя датчик за сега чао.

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”