Проблем-Масло
Проблем-Масло
Искам да попитам ако някои е наясно за нещо?Значи скоро си сменях маслото на ПОЛО-то 98г 1.9 дизел,побра ми около 5 литра някаде обаче като извадя щеката да го видя е много малко...като гледам вечер оставям я в гаража няма течове,апак и не е нормално при самата смяна да показва толкова малко!Както е щеката предполагам знаете е пречупена т.е. МАКСИМУМ и МИНИМУМ а маслото стои на максимум?Някакво обяснение да имате???
niks76 Колегата е с дизелов мотор, който събира точно 5 литра със смяната на филтъра по книжка!
tUf незнам кое точно те притеснява...първо казваш
tUf незнам кое точно те притеснява...първо казваш
а след това казваш...побра ми около 5 литра някаде обаче като извадя щеката да го видя е много малко...
Кажи кое точно те тревожи и не ти е ясно, защото ако ти стои на максимум след като си налял 5 литра всичко е наред! Изясни се , моля...маслото стои на максимум?

niks76 написа:кихам ти на книжката,с извинение ама не ми се е слу4ило на 1.9дизел или тди да видя как се слагат 5литра.или това поло е специално
Цитирам от оригиналната книжка на поло

Anbuch написа:И според AUTODATA за 1,9 дизел без значение ТDI ,SDI и т.н. маслото на двигателя е 4.7 л
Ако на човека са му го сменяли както и на мен веднъж дето глътна с 0.5 литра повече.....![]()
След изтичане на маслото ми запалиха двигателя само колкото да завърти и изтече още доста
Е не може да бъде! Нито в Аутодатата го пише, нито в книжките, а и досега над 4л. не съм наливал.

Prodriver написа:Не знам къде е истината,но в мойта книжка пише точно 5.0 литра масло за дизеловия мотор.
За AEF мотор е абсолютно вярно!
Голям филтър + 5 литра масло = Точно на максимума

На колегата с проблема бих му препоръчал да си свери клечката с някой а също да се увери, че маслото не се събира по кората...
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”