"лек" проблем с задните колела :)
-
p3p1to
- Автомобил:
- Двигател:
"лек" проблем с задните колела :)
Колеги колата е vw polo 1.4 16 v afh отзад нещо не ми ловат колелата като хората (така ми казаха на гтп) до сега два пъти ми е потъвал педала като го натисна.Колата е с барабани и накладки(задни) няма и 4000 км !
- anonimko
- Автомобил:
- Двигател:
Re: "лек" проблем с задните колела :)
Блокирало задно цилиндърче, или не добре обезвъздушена система.
-
grishitu
- Автомобил:
- Двигател:
Щом ти е потъвал 2 пъти педала на спирачките, вземи и обезвъздуши всяко колело по отделно, и тъкмо можеш да си смениш течността. И моя потъна преди 2 седмици, добре че тъкмо бях спрял, че ако беше в движение незнам какво щях да си купя.
- moimoimoi
- Автомобил:
- Двигател:
друг възможност е да ти е намаляла спирачната течност
1-провери течноста
2-обезвъздуши системата като едновремено смениш и течноста
3-провери цилиндърчетата,малко вероятно е да са заяли,по често протичат
1-провери течноста
2-обезвъздуши системата като едновремено смениш и течноста
3-провери цилиндърчетата,малко вероятно е да са заяли,по често протичат
Или заминала помпа.Но това няма нищо общо с ловенето на задните регулираи кантара за натовареност на колата, а може и да е спекъл трябва малко профилактика.
-
p3p1to
- Автомобил:
- Двигател:
а djshomi как се прави профилактика на кантара ?
или как се натяга че вчера с 20 км имаше повече от 2 метра спирачен път та се забих в един пич пред мене 
Кантара е на задният мост от ляво има една пружина и в него влизат 4 търбички.Това е кантара има реглаж при колко натоварване да пуска повече течност към колелата.Може от там да почнеш.Другото е да е клеасало буталцето на едно положение .Трябва да го свалиш от колата и раздвижване.Ако го разглобиш ня място после зглобяването е почти невъзможно.Пробвал съм не оспях.Сетих се ръчната на кои зъб ти е до края .Пробвай до 3 зъб трябва да можеш да я опъваш може и с нея да решиш проблема също се среща често .А ако не ти се занимава метни две чувалчета цимент в багажника или двама приятели на задната седалка и виж тогава как са спирачките ако са ок значи си за реглаж на кантара , натегни ръчната и наи на края пипаи кантара че там е малко пипкаво има два болта дето се отвиват гадно от мека сплав са и се мачка главата.А в прочем обезвъздушавал ли си спирачките ?
-
p3p1to
- Автомобил:
- Двигател:
ами отзад са сменени задните накладки и едното цилиндърче и тогава е направено обезвъздушаване но маи маи ще пробвам да си я обезвъздуша пак 
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”