Смяна на съединител за Поло 9Н/9N SDI

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
themorf
Автомобил:
Двигател:

Смяна на съединител за Поло 9Н/9N SDI

Мнениеот themorf » Съб 10 ное 2012 13:29

Стигна се дотам че и на моето Поло му дойде време за сняна на съединителя.
Та разрових се да проверя за възможностите (Polo 9N 1.9 SDI 64 коня) и разбира се спрях на 3 марки: Sachs, LUK, Valeo. Намерих ги на приблизително еднакви цени като Valeo-то го намерих с към 80лв по-евтино (говоря за цял комплект: притискателен диск, феродов диск и лагер). Но ми казаха че по-добре да взема Sachs или LUK. И тук идва проблема. Гледам 2та комплекта и виждам че диаметъра на Sachs е 200мм а този на LUK е 190мм (Valeo-то е също 190мм). От това което успях да изровя из нет-а разбрах че 190мм е стандарта за размер за тази кола.

Та въпроса ми е дали Sachs-а може да се монтира на това поло и дали Valeo-то наистине е по-добре да го отписвам като марка?

Потребителски аватар
dj_tuhla
Автомобил:
Двигател:

Re: Смяна на съединител за Поло 9Н/9N SDI

Мнениеот dj_tuhla » Пон 12 ное 2012 8:42

И трите марки са добри, въпроса е от къде го взимаш и произхода му какъв е.
За Закс знам че на времето имаше една серия рециклирани на доста по-ниска цена от нормалното...
За Валео знам че има корейски ментета...
За Люк от Евро07 съм чувал че не е ясно на никои до колко е наистина Люк...

Така че най-добре провери в интернет на официалните сайтове на марките кой е официалния вносител за България и пазарувай директно от там. Аз мога да кажа единствено за Люк като официален вносител - Тех-Ко.

Иначе ако е истинско, което и да избереш ще си доволен... но по малките магазинчета са просто едни прекупвачи от големите и хем яко товарят в цената, хем не е ясно какво точно купуваш, избягвай по възможност или ако не ти е роднина продавача...

themorf
Автомобил:
Двигател:

Re: Смяна на съединител за Поло 9Н/9N SDI

Мнениеот themorf » Сря 14 ное 2012 16:56

В крайна сметка си взех LUK. Чакам да пристигнат частите и да видя дали си струват.

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”