много въпроси
- flameman5
- Автомобил: Polo + Leon TDI
- Двигател: AHW 2000 + ALH 2004
много въпроси
АЗ си мислех , че само рената имат проблеми
. Днес като я поогледах възникнаха 1000 въпроса. Топката на скоростния лост се върти безконечно около него и излиза нагоре - явно нещо липсва???? но какво е ? От едно место ли се налива течност за чистачките - предни и задни. Казанчето е едно с някакъв разпределител за два маркуча , но и двата пръскат само на предните чистачки- странно. 
- anton1975
- Автомобил:
- Двигател:
от казанчето тръгват два маркуча единия отива на предното стъкло и там разделя за лява и дясна чистачка а другия отива на задната. ако искаш да разбереш къде точно е проблема извади маркучето от зад и пръскаи ако потече значи ти е запушен струиника(цицката) на задната чистачка. ако не знаеш от къде се пръска за задното стъкло спри до някое друго ПОЛО и питаи колегата си по съдба от къде се пръска задното стъкло
- flameman5
Ами аз мисля, че като дръпна лоста за чистачките към мен пръска отпред, а към таблото отзад, но и в двата случая пръска отпрерд въпреки, че във втория се върти задната чистачка. Странна работа? Не мога да си обясня принципа на работа на разпределителя след моторчето и има ли смисъл от него защото моето е спукано.
- Koksan
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Значи!Когато суи купих колата имах подобен проблем! Значи .... когато дърпаш към теб лостчето пръска на предните стъкла! Като буташ назад лостчето в първото положение само мърда задната чистачка а във второто положение започва и да пръска(При мен не се усеща разлика м/у двете положения но така са оказани на лостчето)!
Принципа на действие ... както е монтирана помпичката на казанчето от нея излизат две маркучета, едно от ляво и едно от дясно! Когато подадеш контакт примерно за предния прозорец помпичката се завърта на едната страна(примерно по часовниковата стрелка) и прашта течност в едното маркуче! Ако подадеш контакт за задниото стъкло ... моторчето се завърта наобратно и започва да пръска в другото маркуче! Има Полота които пръскалката за задното стъкло е изнесена със страничен бутон на същото лостче(точно отстрани)!
За оправяне .... сваляш първо задната кора на багажника разкачаш маркучето от дюзата и пробваш както каза колегата .... ако пръска ... значи е запу6ена дязата! После тестваш отпред .... разкачаш маркучето директно от помпичката и като подадеш контакт .... за задното стъкло ... тако пръска ... значи проблема е някаде в маркуча! ПШри мен беше разкачен тоно на средата на задната облегалка отляво минава маркуча! И докато го търсех каде отива водата ... тя се стичала по задния калник и ..се събирала под шофиорската седалка! Когато го установх ... изпомпах 2 литра вода от колата ... и почти си изпрах мокета отзад
Успех с търсенето намирането и оправянето! Кажи какво е станало като свършиш!
Принципа на действие ... както е монтирана помпичката на казанчето от нея излизат две маркучета, едно от ляво и едно от дясно! Когато подадеш контакт примерно за предния прозорец помпичката се завърта на едната страна(примерно по часовниковата стрелка) и прашта течност в едното маркуче! Ако подадеш контакт за задниото стъкло ... моторчето се завърта наобратно и започва да пръска в другото маркуче! Има Полота които пръскалката за задното стъкло е изнесена със страничен бутон на същото лостче(точно отстрани)!
За оправяне .... сваляш първо задната кора на багажника разкачаш маркучето от дюзата и пробваш както каза колегата .... ако пръска ... значи е запу6ена дязата! После тестваш отпред .... разкачаш маркучето директно от помпичката и като подадеш контакт .... за задното стъкло ... тако пръска ... значи проблема е някаде в маркуча! ПШри мен беше разкачен тоно на средата на задната облегалка отляво минава маркуча! И докато го търсех каде отива водата ... тя се стичала по задния калник и ..се събирала под шофиорската седалка! Когато го установх ... изпомпах 2 литра вода от колата ... и почти си изпрах мокета отзад
Успех с търсенето намирането и оправянето! Кажи какво е станало като свършиш!
- flameman5
има си пръскалка на задната чистачка само дето и капка не пуска
. Както и да натискам лостчео проблема е че и в двата случая пръскат предните цицки. Явно тъпото моторче не се върти или каквото трябва да прави там. Интересно ми е че към моторчето има само + и - . 2 кабела и това е как ще се върти и как ще нсочва задни предни на доумявам
- flameman5
днес си поиграх отново с пръскалките и никакъв резултат. На моторчето преди мъркучетата има някакво клапанче, което е явно да не се връща течността обратно или не знам за какво точно, но при мен е спукано и го махнах. Вкарах маркучетата директно към помпичката и продължава да пръска само отпред и в двата случая - като натисна лостчето към таблото задначистачка с предни прискалки и като го дръпна към мен предни чистачки и пръскалки. Много странна работа-как няма да обръща поляритета лоста??? и изобщо какъв е принципа???? Моля за помощ от по-опитните колеги.
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”