Polo 6N 1.0 50к.с - Ниски обороти
-
- Автомобил:
- Двигател:
Polo 6N 1.0 50к.с - Ниски обороти
Здравейте , колеги . Преди известно време пак отворих същата тема , но не получих отговор на въпроса ми. Та проблемът ми е следният - когато колата загрее до работна температура оборотите са много ниски и колата "тресе" . Посещавах няколко пъти сервиз това лято . Първоначално ми казаха , че е от датчик за темп. на двигател , сменихме го , но не се оправи . Закачихме я после на DELPHI и ми изкара 2-3 грешки на ламбда сондата . Сменихме ламбда сондата . Смених дистибуторна капачка и палец , понеже не бяха сменяни от доста време . Смениха се и свещи и кабели с чисто нови , но разлика в оборотите нямаше . Колата харчи масло ( около 300 милилитра на 1000 километра ) , но не знам дали ниските обороти са заради това . МАП сензора си работи нормално , въздушния филтър не е мръсен , дросела е изчистен . Бензиновите дюзички си работят и те . Като цяло няма нещо видно с просто око или с компютър по колата , което да не работи . Относно маслото - преди 3 години са сменяни гумичките на клапаните . Не губи антифриз . Дали оборотите имат някаква връзка с маслото или е от нещо друго според вас ?
Последна промяна от hooligans на Пон 16 дек 2019 9:33, променено общо 1 път.
Причина: Оправих заглавието.
Причина: Оправих заглавието.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Re: VW POLO 6N 1.0 50 коня ниски обороти
Отнякъде да смуче въздух? Когато това стане, дава грешка на ламбда сондата - бедна смес.
- Алекси Георгиев
- Автомобил: Skoda Octavia 1
- Двигател: AGN 1998
Тя ако смуче въздух няма да го смуче само докато е студена.
Стъпковото гледахте ли?
Стъпковото гледахте ли?

-
- Автомобил:
- Двигател:
Не , не сме , но с големи стъпки май отива към стъпково и дросел ... някакви идеи от какво може да е друго ?
- Алекси Георгиев
- Автомобил: Skoda Octavia 1
- Двигател: AGN 1998
Други идеи аз поне нямам. Оборотите зависят от това. Няма лошо, че си сменил другите неща.
До скоро карах AFH - въртяло ми е доста номерца, но все от незначителен характер.
Рано или късно всяко поло от тази генерация опира до дросел и стъпково моторче. Но не е болка за умиране.
До скоро карах AFH - въртяло ми е доста номерца, но все от незначителен характер.
Рано или късно всяко поло от тази генерация опира до дросел и стъпково моторче. Но не е болка за умиране.

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”